| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz nastêpny temat |
| Autor |
Wiadomo¶æ |
Adrian_ 

Do³±czy³: 24 Gru 2005 Miejscowo¶æ: Sanok City
|
Wys³any: 2006-03-02, 22:11 Temat postu: |
|
|
Hannibal,przepraszam,¿e siê wtr±ce moze w nie swoje sprawy,ale czy czasem wybranka serca ciê nie bije? bo takie t³umaczenie najbardziej by temu odpowiada³o.Chyba,¿e zarazi³e¶ siê pisaniem takich odpowiedzi od Pohy z TWB.Chyba,ze jadasz przesolon± zupê to wspó³czujê,ale nie musisz wszystkim o tym zaraz mówiæ .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
u2w 

Do³±czy³: 15 Lut 2005 Miejscowo¶æ: Gdynia Pochwa³: 3
|
Wys³any: 2006-03-02, 22:53 Temat postu: |
|
|
Po pierwsze.
Proponujê zajrzeæ do tematu Album . Ja oraz kol. B.A. wyjasnili¶my nasz stosunek do tworzenia TWB2. Mimo to powtórzê:
Nikt z nas nie ma i nigdy nie mia³ zamiaru tworzyæ galerii na miarê, ani w stylu TWB.
Wynika to z trzech podstawowych powodów:
- bez wzglêdu czy to jest album, galeria fotograficzna czy jak to nazwaæ - jest to dodatek do forum a nie na odwrót;
- ¿eby osi±gn±æ poziom (nawet ilo¶ciowy) TWB potrzeba sporo czasu, miejsca i kasy (dwóch ostatnich pozycji nie ma a¿ tak du¿o);
- nie mamy zamaru z nikim konkurowaæ.
Poza tym utworzenie Galerii i zast±pienie ni± dotychczasowego Albumu ma na celu jedynie zwiêkszenie funkcjonalno¶ci w/w. Oczywi¶cie nie mamy zamiaru stanowiæ ¶mietnika TWB (czyli "nie uda³o siê na TWB, wrzucê na KMF") - pewien poziom trzeba trzymaæ. Oznacza to, ¿e nie bêdzie w galerii miejsca na foty obciêtych przegubowców, rozmytych Solarisów czy beczkowatych Scanii. Z drugiej strony jednak poziom tolerancji bêdzie na pewno szerszy ni¿ na TWB z prostej przyczyny. To nie jest forum zawodowych fotografików.
Nie pasuje nam równie¿ nawet u¿ywanie terminu TWB2. Byli ju¿ tacy, którzy budowali co¶ drugiego - Polskê, Japoniê... nic dobrego z tego nie wysz³o.
Po drugie:
Czy naprawdê ka¿da dyskusja dotycz±ca forum musi przeradzaæ siê w k³ótniê? Nie musi. IMO prowodyrów, którzy nie maj± nic do powiedzenia a tylko próbuj± namieszaæ po to by siê pokazaæ (w nomenklaturze internetowej takich osobników okre¶la siê mianem Troll) nale¿y po prostu ignorowaæ. Ludzie, nie wdawajcie siê w bezsensowne dyskusje, bo to tylko nakrêca spiralê nie przynosi nic dobrego.
Po trzecie:
| Adrian_ napisa³: |
| Hannibal,przepraszam,¿e siê wtr±ce moze w nie swoje sprawy |
Masz racjê, nie Twoje.
Ostatnio zmieniony przez u2w dnia 2006-03-02, 22:55, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wilchelm 

Do³±czy³: 23 Pa¼ 2004 Miejscowo¶æ: Wroc³aw
|
Wys³any: 2006-03-02, 22:55 Temat postu: |
|
|
| MW napisa³: |
Skoro jest Rok Jêzyka Polskiego, to najpierw zacznijmy pisaæ poprawnie po polsku i unikaæ takich potworków jak "z k±d" itp.  |
Nie mam w zwyczaju dyskutowaæ z anonimami.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hannibal  @Administrator

Do³±czy³: 17 Pa¼ 2004 Miejscowo¶æ: Nowy S±cz Pochwa³: 2
|
Wys³any: 2006-03-02, 23:08 Temat postu: |
|
|
Zatem powróæmy do tematu KMF NG
Nowa wersja skryptu na forum - wspomina³em o tym kiedy¶
G³ówne zmiany to modyfikacja systemu nieczytanych postów (zmiana w celu optymalizacji, byæ mo¿e nawet odczujemy poprawê szybko¶ci) oraz naprawienie problemu wylogowywania.
Z mniejszych bugów zosta³ naprawiony b³±d z miksowaniem postów po scaleniu tematów i problem z kolejnymi stronami w wyszukiwaniu
Aktualizacja my¶le, ¿e przebieg³a sprawnie - b³êdów jak na razie nie ma, ale je¶li co¶ bêdzie nie tak proszê pisaæ..
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian_ 

|
Wys³any: 2006-03-02, 23:24 Temat postu: |
|
|
Ja mam problem z Albumem.Mianowicie po klikniêciu w profil zauwa¿y³em,¿e przy liczniku dodanych zdjêæ nie ma liczby dodanych zdjêæ.Czy da³o by siê jako¶ to naprawiæ.Wg.moich obliczeñ po niezaakceptwaniu zdjecia H10-11 powinno wyj¶æ 68 zdjêæ.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hannibal  @Administrator

|
Wys³any: 2006-03-02, 23:26 Temat postu: |
|
|
| Adrian_ napisa³: |
| Ja mam problem z Albumem.Mianowicie po klikniêciu w profil zauwa¿y³em,¿e przy liczniku dodanych zdjêæ nie ma liczby dodanych zdjêæ.Czy da³o by siê jako¶ to naprawiæ.Wg.moich obliczeñ po niezaakceptwaniu zdjecia H10-11 powinno wyj¶æ 68 zdjêæ. |
Opcja zosta³a usuniêta gdy¿ lada dzieñ wychodzi Gallery NG tak wiêc to juz bêdzie nieprzydatne.. 
Ostatnio zmieniony przez Hannibal dnia 2006-03-02, 23:27, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rupak9 
Do³±czy³: 27 Lis 2004 Miejscowo¶æ: Gdynia
|
Wys³any: 2006-03-02, 23:27 Temat postu: |
|
|
A ja za to przy kategori gdzie zosta³ napisany dany post mam dodatkowo napis Nowych tematów: 1 . Czy da³o by siê to zmieniæ, bo mnie to troche myli .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hannibal  @Administrator

|
Wys³any: 2006-03-03, 17:34 Temat postu: |
|
|
Jest przecie¿ ró¿nica miêdzy nieczytanym tematem, a nowym.
W nowym systemie ¶ledzenia nieczytanych postów dzia³a to tak, ¿e je¶li w jakim¶ temacie jest nowy post to temat jest zliczany do nieczytanych. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rupak9 
|
Wys³any: 2006-03-03, 18:04 Temat postu: |
|
|
Tylko, ¿e ja dodatkowo mam napis Nieprzeczytanych postów: 1 .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hannibal  @Administrator

|
Wys³any: 2006-03-03, 18:10 Temat postu: |
|
|
Prawid³owy objaw 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pmaster 

Do³±czy³: 31 Pa¼ 2005 Miejscowo¶æ: P³ock/Poznañ Pochwa³: 10
|
Wys³any: 2006-03-03, 18:47 Temat postu: |
|
|
Rok jêzyka polskiego?
Proponujê zmieniæ nazwy pojazdów KM: Od dzi¶ mamy MAN-y NL263 Miejski Lew, Mercedesy O345 Po³±czenie i i Bombiardiery Giêtki Widok
Wszystkie nastêpne posty nie na temat zostan± usuniête z tego tematu - Hannibal
Ostatnio zmieniony przez pmaster dnia 2006-03-03, 18:49, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian_ 

|
Wys³any: 2006-03-03, 21:18 Temat postu: |
|
|
Ale to,jak np.MAN jest opisany zale¿y od autora zdjêcia,które niekoniecznie musi wiedzieæ,jak dany model siê nazywa.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Milenium  !!!Bez biletu...

Do³±czy³: 30 Gru 2004 Miejscowo¶æ: Koszalin U¿ytkownik zbanowany
|
Wys³any: 2006-03-03, 21:23 Temat postu: |
|
|
Ehh na razie NG forum zosta³o przeprowadzone nie fortunnie,niestety têskni siê za starym forum. Byæ mo¿e to siê zmienni Admini,pozdrawiam.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ppln 

Do³±czy³: 17 Lis 2005 Miejscowo¶æ: £ód¼ Pochwa³: 6
|
Wys³any: 2006-03-03, 21:26 Temat postu: |
|
|
Mi tam siê podoba, ale ta informacja o liczbie tematów z nowymi postami jest niefortunna I te obrazki !!!
Co do wypowiedzi Plocmastera to bêdzie Bombardier Miejski Biegacz (bo Flexity Outlook to nikt nie stosuje ) i Giêtka Klasyka 
Ostatnio zmieniony przez ppln dnia 2006-03-03, 21:48, w ca³o¶ci zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
rupak9 
|
Wys³any: 2006-03-03, 21:40 Temat postu: |
|
|
A co Tobie nie odpowiada
Fakt, ¿e jest "torche inaczej", ale to admini maj± racje i czy kto¶ chce, czy nie to trzeba siê dostosowaæ .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|