Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

Wkrótce następca Lidera
Strona 14 z 14
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polskie marki -> Autosan Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
tantus  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław

PostWysłany: 2009-09-19, 18:57
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Oo, widzę że Amalio nie zdążył jeszcze poddać totalnej krytyce 12-metrowego Eurolidera. Fakt, że w necie jest narazie mało jego fotek nie powinien stanowić dla niego specjalnej przeszkody.

Uwagi moderatora:
Każdy może wyrazić swoją opinię na forum o danym modelu i nie musisz się z nią zgodzić. Poza tym co to za prowokowanie Amalia !? //Shadow238
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Matlik  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Krynica-Zdrój

PostWysłany: 2009-09-19, 19:51
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Tutaj:
http://infobus.pl/forum/viewtopic.php?p=75412&sid=0af7084815016044968e45b8f70a6c3f#p75412

Więcej zdjęć i ocena

Powrót do góry

Amalio  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Gliwice
Pochwał: 7
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 2009-09-19, 21:41
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

tantus napisał:
Chociaż przecież wszyscy z góry ją znamy...

Popatrz jaki fajny zbieg okoliczności. Akurat pod zdjęciami EuroLidera sa zdjęcia Interurbino. Skoro tak doskonale wszystko o mnie wiesz, to zdajesz sobie sprawę, że za Solarisem nie przepadam (ujmując to wyjątkowo delikatnie). Czy zatem moja opinia o InterUrbino była nieobiektywna lub bezpardonowo zjechałem ten autobus, przedstawiając go w najgorszym możliwym świetle Nie, bo na to nie zasłużył. Jednakże ty widzisz co chcesz.

Wracając do Autosanów, to każde moje spotkanie z nowym modelem tego producenta okazuje się gorsze niż na obrazkach. Wiesz dlaczego Bo zawsze pojawiają się tacy bajkopisarze jak Ty, którzy możliwie najbardziej przesładzają rzeczywistość. Gdyby ktoś przesłodził obraz Scani, Mana czy (niech stracę) Solarisa, to nic strasznego by się nie stało - mocno się nie rozminie z prawdą, ale w przypadku Autosasna To błąd. Zawsze lepiej zostać pozytywnie zaskoczonym aniżeli negatywnie. Tym bardziej, że to Polski autobus i każdy by chciał by było coraz lepiej.

Zeby jednak nie robić totalnego OT i byś przy okazji się zbłaźnił ( w końcu tak dobrze wiesz co myślę i piszę) odniosę się do tematu i napiszę to co już wcześniej napisałem. Nowa odsłona EuroLidera stylistycznie bardzo mi się podoba. Producent wyciągnął wnioski i wyszedł im ten autobus nieźle, choć mankamentu nazbyt płaskiej przedniej ściany to nie naprawi. Kolorystyka wnętrza przypadła mi do gustu, ale widać tu również kilka elementów znanych ze starszych modeli, które jakością nie grzeszyły. A Autosanami jeżdżę codziennie, wiem jakie to są materiały i jak się sprawują z biegiem miesięcy i lat, więc nawet nie próbuj mi wcisnąć jakiegokolwiek kitu.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

PostWysłany: 2009-09-19, 23:23
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Aaa, czyli zastąpienie srebrnych pasów z przodu i boku nadwozia czarnymi spowodowało, że zmieniłeś swoje nastawienie z "beznadzieja" i "wieje tandetą godną ruskich wynalazków" na "mi się podoba"? No po prostu ręce opadają...

[ Dodano: 2009-09-19, 22:39 ]
Shadow238 napisał:

Oj zaraz poleci kolejny warn.

Aha, czyli Amalio mnie obraża i ośmiesza, a ja dostaję warny?

Uwagi moderatora:
Oj zaraz poleci kolejny warn. //Shadow238
Powrót do góry

PostWysłany: 2009-09-20, 14:58
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

tantus napisał:
No po prostu ręce opadają...

Dobra - chcesz to masz - nie wygląda ładnie ale lepiej.
Z kolei widać, że nie rozumiesz jak kolorystyka wpływa na odbiór pojazdu i dlatego on mi się spodobał. Napisałem także, że ukryto skrzętnie które elementy, bo w czarnym się w oczy nie rzucają. Tego oczywiście nie raczyłeś uwzględnić ( i stąd bzdurny post). Oprócz tego zrezygnowano ze srebrnej wstawki z tyłu. Usunięto ją całkowicie z okien, a resztę pomalowano pod kolor nadwozia i również ta partia wygląda teraz diametralnie inaczej.

A co może jakbym jednak napisał, że jest beznadziejny To oczywiście wtedy napiszesz, że tylko krytykuję, uwziąłem się na Autosana i jeszcze od kogoś się dowiem, że w ogóle się nie znam. Ot cała dyskusja z wami

Napisałbym Ci parę słów dosadniej, ale nie zamierzam ryzykować ostrzeżenia. Jednakże powtórzę raz jeszcze - skończ się czepiać jak rzep psiego ogona, bo cokolwiek bym nie napisał i tak będzie dla Ciebie źle, bo tobie bynajmniej o autobusy nie chodzi.

Powrót do góry

PostWysłany: 2009-09-20, 15:31
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Amalio napisał:
Oprócz tego zrezygnowano ze srebrnej wstawki z tyłu. Usunięto ją całkowicie z okien, a resztę pomalowano pod kolor nadwozia i również ta partia wygląda teraz diametralnie inaczej.

Tak, moim zdaniem gorzej, bo jest teraz optycznie "cięższa", trochę za dużo tu płaskich, jednorodnych powierzchni. Chociaż ogólnie moim zdaniem pojazd wygląda nieco lepiej, ale to wciąż ten sam autobus, z tą samą stylistyką, tylko odrobinę inaczej pomalowany. Nie rozumiem więc skąd tak diametralna zmiana oceny.

Amalio napisał:
A co może jakbym jednak napisał, że jest beznadziejny

Przynajmniej można by powiedzieć, że jesteś konsekwentny w swoich ocenach.

Amalio napisał:
Jednakże powtórzę raz jeszcze - skończ się czepiać jak rzep psiego ogona, bo cokolwiek bym nie napisał i tak będzie dla Ciebie źle, bo tobie bynajmniej o autobusy nie chodzi.

Przepraszam, ale to Ty się czepiłeś jak rzep psiego ogona. Przeczytaj swoje komentarze tu i na TWB pod nowymi konstrukcjami Autosanu. Każda nowa konstrukcja, prezentowana przez Autosan jest przez Ciebie poddawana totalnej, miażdżącej krytyce, bez jakiegokolwiek kontaktu z tym pojazdem, a wszelkie moje argumentacje są z góry odrzucane "bo tak". Każde zastosowane w Autosanie rozwiązanie - czy to stylistyczne, czy techniczne - które jest inne, niż w konstrukcjach zachodnich jest be. Wynika to chyba wyłącznie z uprzedzenia do marki, bo z czego innego?
Prezentując wyłącznie argumenty "na nie" i to z dużym ładunkiem sarkazmu, tworzysz fałszywy obraz tych konstrukcji. Dopiero po ostrej prowokacji można z Ciebie wydobyć jakąś w miarę wyważoną i realistyczną ocenę.

Powrót do góry

PostWysłany: 2009-09-20, 16:01
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Powiedz mi po co ja mam mieć kontakt z danym autobusem skoro na zdjęciu widać jakie materiały zastosowano To tak nie działa, że za pstryknięciem palców Autosan wywinduje swoje produkty na całkowicie nowym poziom, bo jeżeli nawet uwierzyć w cuda, to kompletnie rozminęłoby się to z celem. A z całej palety niemiejskich Autosanów nie miałem tylko styczności z Wetliną i Euroliderem. I nie tworzę fałszywego obrazu konstrukcji, bo to raczej mnie powinien szlag trafiać jak grupa bezkrytycznie zapatrzonych w "bociana" osłów twierdzi, że te autobusy są świetne jakby zaraz miały dostać tytuł BOTY, na dodatek twierdząc, że biją na łeb na szyję Solbusy co jest kompletną bzdurą. Bo choć ja jestem bardziej przekonany do produktów z Solca, to są to wystarczająco zbliżone konstrukcje ze względu na segment i docelową grupę odbiorców.

tantus napisał:

Tak, moim zdaniem gorzej, bo jest teraz optycznie "cięższa", trochę za dużo tu płaskich, jednorodnych powierzchni. Chociaż ogólnie moim zdaniem pojazd wygląda nieco lepiej, ale to wciąż ten sam autobus, z tą samą stylistyką, tylko odrobinę inaczej pomalowany. Nie rozumiem więc skąd tak diametralna zmiana oceny.

Co do ty€ rzecz gustu - mi się podoba znacznie bardziej, bo nie ma tego wieśniackiego zdobnika, który nic do wyglądu nie wnosił, a jeżeli wnosił, to na pewno nic pozotywnego. Za to przykładowo srebrna wstawka za pierwszymi drzwiami uwypuklała kanciastą linię szyb. Niepotrzebnie i pomimo, ze już od pierwszych rysunków ona była - zastąpiono ją czarną i teraz nie widać by był ten pojazd aż tak klockowaty jak produkowane do dziś ruskie wynalazki.

Powrót do góry

biker  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: zabierzów/kraków

PostWysłany: 2009-09-23, 19:53
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Szykuje się 15 metrowy Eurolider....:

http://www.alabbussar.se/news.asp

Powrót do góry

Marcin_558  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwał: 2

PostWysłany: 2010-01-25, 14:25
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

http://www.infobus.pl/text.php?id=30330&from=main

Eurolider 12m testuje się aktualnie w PKS Nowy Sącz

Powrót do góry

Dziwny  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Kraków
Pochwał: 3

PostWysłany: 2010-01-25, 16:34
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Dziś miałem okazję go zobaczyć w Krakowie. Na żywo prezentuje się całkiem nieźle
Powrót do góry

Lopez  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2010-01-25, 21:08
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Można się go częściej spodziewać na trasie do Krakowa w czasie tych testów?
Powrót do góry

Matlik  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Krynica-Zdrój

PostWysłany: 2010-01-26, 11:18
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Tak. Dzisiaj konkretnie robi kurs Nowy Sącz - Kraków z godziny 16, czyli w Krakowie powinien być kilka minut po 18. Zarówno Eurolidera, jak i Scanie New Century można spotkać najczęściej na trasach do Krakowa i Katowic.
Powrót do góry

Lopez  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2010-01-26, 13:04
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Dzięki za informacje. Może wybiorę się rzucić okiem na ten autobus.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polskie marki -> Autosan Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 12, 13, 14
Strona 14 z 14

Skocz do: