Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

PESA 120N/121N/122N
Strona 53 z 74
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Tabor produkcji krajowej Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 72, 73, 74  Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
filimer  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Kraków

PostWysłany: 2010-02-15, 22:23
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Toć przecież za punkt honoru mają wyprzedzenie testów Solarisa w Poznaniu, które ponoć już w marcu
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

TLG  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 5

PostWysłany: 2010-02-15, 22:35
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

filimer napisał:
oć przecież za punkt honoru mają wyprzedzenie testów Solarisa w Poznaniu, które ponoć już w marcu

Jest to nieprawda. PESA nie musi się z niczym spieszyć, gdyż w ruchu ma wystarczającą ilość tramwajów, by zdobywać na nich doświadczenie w pracach nad kolejnymi pojazdami. Natomiast nie zdziwiłoby mnie, gdyby takie informacje rozpowszechniali ludzie z Solarisa.

Powrót do góry

filimer  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Kraków

PostWysłany: 2010-02-15, 23:48
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

TLG napisał:
filimer napisał:
oć przecież za punkt honoru mają wyprzedzenie testów Solarisa w Poznaniu, które ponoć już w marcu

Jest to nieprawda. PESA nie musi się z niczym spieszyć, gdyż w ruchu ma wystarczającą ilość tramwajów, by zdobywać na nich doświadczenie w pracach nad kolejnymi pojazdami. Natomiast nie zdziwiłoby mnie, gdyby takie informacje rozpowszechniali ludzie z Solarisa.

To akurat pisałem z przymrużeniem oka A w ramach OT - obiło mi się o uszy, że ponoć jakaś PESA wyjechała ostatnio na lawecie z Warszawy, wiesz może w jakim celu?

Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-02-16, 09:13
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

filimer napisał:
A w ramach OT - obiło mi się o uszy, że ponoć jakaś PESA wyjechała ostatnio na lawecie z Warszawy, wiesz może w jakim celu?

Może znów kolejny wagon pojechał do Bydgoszczy na przemalowanie

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

TLG  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2010-02-16, 09:22
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

filimer napisał:
A w ramach OT - obiło mi się o uszy, że ponoć jakaś PESA wyjechała ostatnio na lawecie z Warszawy, wiesz może w jakim celu?

W tej chwili nie mam jak sprawdzić tej informacji, ale nie wykluczam. Mogą to być naprawy okresowe powłok malarskich (czyli przemalowanie).

Powrót do góry

Blakkatze  Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 2010-02-16, 16:54
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Zgadzam się z tym, ponieważ jest teraz akcja malowanie w mieście.
Oprócz powłok malarskich, wyjazd obejmuje : "przegląd stanu technicznego" oraz ewentualne drobne naprawy okresowe.
Ale numeru taborowego tej jednostki nie pamiętam

Powrót do góry

piotram  Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 2010-03-02, 00:37
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Blakkatze napisał:
Zgadzam się z tym, ponieważ jest teraz akcja malowanie w mieście.
Oprócz powłok malarskich, wyjazd obejmuje : "przegląd stanu technicznego" oraz ewentualne drobne naprawy okresowe.
Ale numeru taborowego tej jednostki nie pamiętam

Wyjechał 3115. W zasadzie na tą chwilę ciężko powiedziec, dlaczego tam jeżdżą. Oficjalnie z powodu "wad podkładu malarskiego", ale jak dotąd nikt nie zauważył, by gdzieś farba odpadła. Za to po cichu mówi się, że występują naprężenia w członach skrajnych, coś takiego występowało kiedyś w pierwszych Solarisach, ale to była niegroźna wada. Może tu też, ale nie wiem. Na pewno dwie Pesy już były dwukrotnie na "gwarancyjnej", to raczej nie jest normalne. Naprężenia mozna zobaczyc ponad oknami, w większości jeszcze nieprzemalowanych widać takie "fałdy" w poszyciu, ale w niektórych żółtych też już to "wyszło".

Powrót do góry

Marcin_558  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Bydgoszcz
Pochwał: 2

PostWysłany: 2010-05-12, 15:55
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Pesa Swing dla Warszawy:
http://www.rynek-kolejowy.pl/15903/Pierwszy_Swing_dla_Warszawy_zaprezentowany.htm

Powrót do góry

PAFAWAG  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów
Pochwał: 15

PostWysłany: 2010-05-12, 17:13
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Nawet niebrzydki ten "eliminator 13N"... Czarny przód wygląda ciekawie, ale przejście kolorów na fartuchach z żółtego na czarny mogło by być płynniejsze. Tył mi się nie podoba, można było go rozwiązać jakoś inaczej. Natomiast całość jakoś kojarzy mi się ze... Škodą?...
Powrót do góry

drentwy  Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 2010-05-12, 17:16
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Całkiem, całkiem. W "jajecznym" malowaniu wygląda imho lepiej niż poprzedni model (choć czarnego może zdziebko przydużo...) i za to spory plus. Drugi za wyraźniejsze wyodrębnienie przodu i tyłu (dla odmiany tył wyszedł jak dla mnie dużo lepiej niż na wizualizacjach). Oby dobrze się sprawował no i czekamy na następne 185
Powrót do góry

shakkie  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: S(zczec)in City
Pochwał: 1

PostWysłany: 2010-05-12, 17:23
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Przydałoby się więcej poręczy. Brzydki tył, ale reszta jak najbardziej w porządku.
Powrót do góry

Coffee  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Kraków - Borek Fał.
Pochwał: 2

PostWysłany: 2010-05-12, 18:16
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

shakkie napisał:
Przydałoby się więcej poręczy. Brzydki tył, ale reszta jak najbardziej w porządku.

Ogólnie tramwaj na wizualizacji wyglądał dużo lepiej. A tył... Prawda, wygląda masakrycznie

Powrót do góry

ppln  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Łódź
Pochwał: 6

PostWysłany: 2010-05-12, 20:11
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Tył jak tył, wreszcie zrobili porządek z pulpitem (przyciski do otwierania drzwi w zasięgu ręki motorniczego, nastawnik wygląda lepiej niż obecny, który jest kiepski w obsłudze (potrzeba sporo siły żeby to poruszyć, uchwyt nie jest najwygodniejszy, nie mówiąc o "przycisku" czuwaka)

Nie powiem, nie obraziłbym się gdyby kilka pojawiło się w Łodzi

Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-05-13, 09:03
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Ja jestem pod ogromny wrażeniem. Najbardziej cieszy mnie rezygnacja z podwójnego rzędu foteli. Teraz ten tramwaj jest po prostu o wiele bardziej pojemniejszy od poprzedniej wersji. Ten atut bardzo nam się sprzyda w naszych stołecznych warunkach.

Nie pozostaje mi nic innego jak tylko z niecierpliwością czekać na przyjazd do Warszawy. Wagon pojawi się u nas w nocy z 18 na 19 maja. Potem jazdy próbne i jest nadzieja, że w czerwcu go zobaczymy na linii. Jak tylko uzyska homologację

PS. Hmmm, co im odbiło z tym "uśmiechem" na masce tylnej

Powrót do góry

OPi  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Szczecin

PostWysłany: 2010-05-13, 09:20
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Potwierdzam, tył masakryczny. Ogólnie mówiąc, to bardziej mi się podoba 120N, niż ten Swing. Mam nadzieję, że te, co trafią do Szczecina, będą nieco ładniejsze.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Tabor produkcji krajowej Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 52, 53, 54 ... 72, 73, 74  Następny
Strona 53 z 74

Skocz do: