Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

Tramwaje niskopodłogowe w Warszawie ?
Strona 1 z 11
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Ogólne dyskusje o tramwajach Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Thomas78  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Łódź - Śródmieście

PostWysłany: 2005-07-29, 20:11
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

MW napisał:

Thomas napisał:
w sprawie siatki połączeń oraz taboru - nie.

no cóż - odnośnie siatki połączeń, skoro pasażerowie nie chcą porządku, to nikt nie będzie się narzucał

A może po prostu władze miasta oraz TW nie potrafią skutecznie poinformować o zaletach zmian. Właściwie poza publikacjami prasowymi nie przewrowadzono żadnej kampanii informacyjnej. Do ludzi dochodziły tylko strzępki projektu, więc część protestów wynikała po prostu z niewiedzy.
Cytat:
a tabor - a bulwy i niskacze ;P z resztą wolę stary tabor, który może się rozpędzać na dobrym torowisku...

Bulwy nie są tak naprawdę nowoczesnymi tramwajami (przyjmując obecne kryteria), chociaż oczywiście są już stokroć lepsze niż ogórko- (lub parówko - zależy co kto lubi )podobne wehikuły.
Piszesz, że wolisz stare trupy? To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Damhan  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Gdańsk

PostWysłany: 2005-07-29, 20:59
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Thomas78 napisał:
To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?

To był łódzki Cityrunner?

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-07-29, 21:03
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Damhan napisał:
Thomas78 napisał:
To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?

To był łódzki Cityrunner?

Nie, to był Cityruner szerokotorowy pożyczony na testy (nie pamiętam skąd, to było parę lat temu). Bombardier liczył, że może w końcu Warszawa kupi coś nowoczesego, ale jak widać władze miasta (i jego mieszkańcy obecni na tym forum - wiadomo o kogo chodzi ) najbardziej sobie cenią wozy pamiętające rządy Gomułki niż nowoczesne pojazdy

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-07-30, 12:16
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Thomas78 napisał:
Nie, to był Cityruner szerokotorowy pożyczony na testy (nie pamiętam skąd, to było parę lat temu). Bombardier liczył, że może w końcu Warszawa kupi coś nowoczesego, ale jak widać władze miasta (i jego mieszkańcy obecni na tym forum - wiadomo o kogo chodzi ) najbardziej sobie cenią wozy pamiętające rządy Gomułki niż nowoczesne pojazdy

Towarzyszu Gomułka! Cityrunner to podstępny wytwór zepsutej zachodniej cywilizacji i próba obalenia naszego ustroju! To my mamy prawdziwe nowoczesne tramwaje! Oni chcą nam je podstępem odebrać! Nie pozwolimy na to! Bedziemy bronić Warszawy przed nimi do końca świata i jeden dzień dłużej!

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-07-30, 13:30
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Damhan napisał:
Thomas78 napisał:

Towarzyszu Gomułka! Cityrunner to podstępny wytwór zepsutej zachodniej cywilizacji i próba obalenia naszego ustroju! To my mamy prawdziwe nowoczesne tramwaje! Oni chcą nam je podstępem odebrać! Nie pozwolimy na to! Bedziemy bronić Warszawy przed nimi do końca świata i jeden dzień dłużej!

No tak - Cityrunnery to produkt zgniłego zachodniego imperializmu W końcu przez 50 lat wmawiano Polakom, że w bloku socjalistycznym wszystko jest najlepsze I tym demagogicznym sposobem można udowodnić wyższość 13N nad zachodnimi konstrukcjami

Powrót do góry

MW  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Warszawa

PostWysłany: 2005-07-30, 14:37
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Thomas78 napisał:
MW napisał:

Thomas napisał:
w sprawie siatki połączeń oraz taboru - nie.

no cóż - odnośnie siatki połączeń, skoro pasażerowie nie chcą porządku, to nikt nie będzie się narzucał

A może po prostu władze miasta oraz TW nie potrafią skutecznie poinformować o zaletach zmian. Właściwie poza publikacjami prasowymi nie przewrowadzono żadnej kampanii informacyjnej. Do ludzi dochodziły tylko strzępki projektu, więc część protestów wynikała po prostu z niewiedzy.
planowanie tras to zadanie ZTM-u albo Biura Komunikacji. To, że nikt nie potrafi to inna sprawa, jednak u nas zmiany zawsze rozbijają się o pojedyńcze postulaty.
Thomas napisał:
Bulwy nie są tak naprawdę nowoczesnymi tramwajami (przyjmując obecne kryteria)
a czym Łódź może się pochwalić? Paroma Cityrunnerami, które nie zawsze moga jeździć i tylko na jednej trasie, które w dodatku Łódź oddaje za granicę?

Thomas napisał:
Piszesz, że wolisz stare trupy? To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?

ad. 1. nie pisałem nic o starych trupach, z resztą one są w dobrym stanie, jakbyś nie wiedział
ad. 2. nie wiem, nie pamiętam takiego zdarzenia.

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-07-30, 15:07
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Thomas78 napisał:
No tak - Cityrunnery to produkt zgniłego zachodniego imperializmu W końcu przez 50 lat wmawiano Polakom, że w bloku socjalistycznym wszystko jest najlepsze I tym demagogicznym sposobem można udowodnić wyższość 13N nad zachodnimi konstrukcjami

Dla tych co lubią starocie i dla tych którzy wolą nowoczesność przedstawiam tramwaj który był już prezentowany w misz- maszach:

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-07-31, 10:02
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

MW napisał:
Planowanie tras to zadanie ZTM-u albo Biura Komunikacji. To, że nikt nie potrafi to inna sprawa, jednak u nas zmiany zawsze rozbijają się o pojedyńcze postulaty.

I specjalistyczne oprogramowanie VISUM , którego zastosowanie jak do tej pory niczego nie wniosło/
Cytat:
A czym Łódź może się pochwalić? Paroma Cityrunnerami, które nie zawsze moga jeździć i tylko na jednej trasie, które w dodatku Łódź oddaje za granicę?

Nie odddaje, tylko wypożycza na testy. Do obsługi ŁTR będą kupione następne. A to, że obecnie jeżdżą na trasie W-Z wynika z: obciążenia tej relacji oraz stanu torowisk na innych ciągach. W tym roku jest jednak sporo remontów, o których pisał Aleksej w innym wątku.
Cytat:

To było nie tak dawno - w 2001 r. Dla przypomnienia tekst oraz zdjęcia z testów Cityrunnera w Warszawie:
http://mkm101.republika.pl/twtecr.html

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-08-01, 00:32
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Thomas78 napisał:
I specjalistyczne oprogramowanie VISUM , którego zastosowanie jak do tej pory niczego nie wniosło/
nawet nie chodzi o programy... każdy projekt wymaga konsultacji z dzielnicą i jak tylko jakieś szczegóły zostaną opublikowane w prasie (często w sposób nieoficjalny, co powoduje, że ukazują się nie do końca w pełni prawdziwe informacje) niektórzy pasażerowie, którym akurat dana zmiana nie pasuje, bo stracą bezpośredni dojazd, piszą listy i potem wychodzą różne potworki.

Thomas napisał:

Nie odddaje, tylko wypożycza na testy.
na jaki okres czasu? nie zmienia to faktu, że Łodzianie nimi jeździć nie mogą.

Thomas napisał:
Do obsługi ŁTR będą kupione następne. A to, że obecnie jeżdżą na trasie W-Z wynika z: obciążenia tej relacji oraz stanu torowisk na innych ciągach. W tym roku jest jednak sporo remontów, o których pisał Aleksej w innym wątku.
a w Warszawie ile remontów w te wakacje z resztą też są plany, żeby zakupić nowy tabor na nowe i modernizowane trasy.
Thomas napisał:

To było nie tak dawno - w 2001 r. Dla przypomnienia tekst oraz zdjęcia z testów Cityrunnera w Warszawie:
http://mkm101.republika.pl/twtecr.html[/quote]nie widzę wzmianki o tłumach.

Powrót do góry

Inspektor  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław

PostWysłany: 2005-08-01, 01:05
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

MW napisał:
nie widzę wzmianki o tłumach.[/quote]

A ja tutaj nic nie widzę

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-08-01, 01:35
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Inspektor napisał:
MW napisał:
nie widzę wzmianki o tłumach.

A ja tutaj nic nie widzę [/quote]
nie otwiera Ci się nieoficjalna strona TW?

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-08-01, 11:35
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

MW napisał:
nie otwiera Ci się nieoficjalna strona TW?

Jest jeszcze adres www.tramwar.republika.pl

Powrót do góry

PostWysłany: 2005-08-01, 12:39
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

MW napisał:

Tylko, że ja je pamiętam. Przez ponad 20 lat mieszkałem w Warszawie i takich wydarzeń starałem się nie przegapić.

Powrót do góry

Inspektor  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław

PostWysłany: 2005-08-01, 13:05
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

MW napisał:
Inspektor napisał:
MW napisał:

A ja tutaj nic nie widzę

nie otwiera Ci się nieoficjalna strona TW?[/quote]
Już jest OK

Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Pochwał: 26

PostWysłany: 2005-08-01, 14:15
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Thomas78 napisał:
MW napisał:

Tylko, że ja je pamiętam. Przez ponad 20 lat mieszkałem w Warszawie i takich wydarzeń starałem się nie przegapić.

Muszę, przyznać, że ten Cityrunner, choć wzbudził napewno zainteresowanie wśród warszawiaków, to już na pewno nie tak duże jak pierwsze niskopodłogowe tramwaje, które pojawiały się co jakiś czas w latach 90-tych. A co do tego pojazdu, to i ja na niego polowałem, ale nie udało mi się, czego mocno żałuję...

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Ogólne dyskusje o tramwajach Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 9, 10, 11  Następny
Strona 1 z 11

Skocz do: