| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Thomas78 

|
Wysłany: 2005-07-29, 20:11 Temat postu: |
|
|
| MW napisał: |
| Thomas napisał: |
| w sprawie siatki połączeń oraz taboru - nie. |
no cóż - odnośnie siatki połączeń, skoro pasażerowie nie chcą porządku, to nikt nie będzie się narzucał  |
A może po prostu władze miasta oraz TW nie potrafią skutecznie poinformować o zaletach zmian. Właściwie poza publikacjami prasowymi nie przewrowadzono żadnej kampanii informacyjnej. Do ludzi dochodziły tylko strzępki projektu, więc część protestów wynikała po prostu z niewiedzy.
| Cytat: |
| a tabor - a bulwy i niskacze ;P z resztą wolę stary tabor, który może się rozpędzać na dobrym torowisku... |
Bulwy nie są tak naprawdę nowoczesnymi tramwajami (przyjmując obecne kryteria), chociaż oczywiście są już stokroć lepsze niż ogórko- (lub parówko - zależy co kto lubi )podobne wehikuły.
Piszesz, że wolisz stare trupy? To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damhan 
|
Wysłany: 2005-07-29, 20:59 Temat postu: |
|
|
| Thomas78 napisał: |
To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?  |
To był łódzki Cityrunner?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Thomas78 

|
Wysłany: 2005-07-29, 21:03 Temat postu: |
|
|
| Damhan napisał: |
To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?  |
To był łódzki Cityrunner? |
Nie, to był Cityruner szerokotorowy pożyczony na testy (nie pamiętam skąd, to było parę lat temu). Bombardier liczył, że może w końcu Warszawa kupi coś nowoczesego, ale jak widać władze miasta (i jego mieszkańcy obecni na tym forum - wiadomo o kogo chodzi ) najbardziej sobie cenią wozy pamiętające rządy Gomułki niż nowoczesne pojazdy 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damhan 
|
Wysłany: 2005-07-30, 12:16 Temat postu: |
|
|
Nie, to był Cityruner szerokotorowy pożyczony na testy (nie pamiętam skąd, to było parę lat temu). Bombardier liczył, że może w końcu Warszawa kupi coś nowoczesego, ale jak widać władze miasta (i jego mieszkańcy obecni na tym forum - wiadomo o kogo chodzi ) najbardziej sobie cenią wozy pamiętające rządy Gomułki niż nowoczesne pojazdy  |
Towarzyszu Gomułka! Cityrunner to podstępny wytwór zepsutej zachodniej cywilizacji i próba obalenia naszego ustroju! To my mamy prawdziwe nowoczesne tramwaje! Oni chcą nam je podstępem odebrać! Nie pozwolimy na to! Bedziemy bronić Warszawy przed nimi do końca świata i jeden dzień dłużej! 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Thomas78 

|
Wysłany: 2005-07-30, 13:30 Temat postu: |
|
|
| Damhan napisał: |
Nie, to był Cityruner szerokotorowy pożyczony na testy (nie pamiętam skąd, to było parę lat temu). Bombardier liczył, że może w końcu Warszawa kupi coś nowoczesego, ale jak widać władze miasta (i jego mieszkańcy obecni na tym forum - wiadomo o kogo chodzi ) najbardziej sobie cenią wozy pamiętające rządy Gomułki niż nowoczesne pojazdy  |
Towarzyszu Gomułka! Cityrunner to podstępny wytwór zepsutej zachodniej cywilizacji i próba obalenia naszego ustroju! To my mamy prawdziwe nowoczesne tramwaje! Oni chcą nam je podstępem odebrać! Nie pozwolimy na to! Bedziemy bronić Warszawy przed nimi do końca świata i jeden dzień dłużej!  |
No tak - Cityrunnery to produkt zgniłego zachodniego imperializmu W końcu przez 50 lat wmawiano Polakom, że w bloku socjalistycznym wszystko jest najlepsze I tym demagogicznym sposobem można udowodnić wyższość 13N nad zachodnimi konstrukcjami 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MW 
|
Wysłany: 2005-07-30, 14:37 Temat postu: |
|
|
| w sprawie siatki połączeń oraz taboru - nie. |
no cóż - odnośnie siatki połączeń, skoro pasażerowie nie chcą porządku, to nikt nie będzie się narzucał  |
A może po prostu władze miasta oraz TW nie potrafią skutecznie poinformować o zaletach zmian. Właściwie poza publikacjami prasowymi nie przewrowadzono żadnej kampanii informacyjnej. Do ludzi dochodziły tylko strzępki projektu, więc część protestów wynikała po prostu z niewiedzy. |
planowanie tras to zadanie ZTM-u albo Biura Komunikacji. To, że nikt nie potrafi to inna sprawa, jednak u nas zmiany zawsze rozbijają się o pojedyńcze postulaty.
| Bulwy nie są tak naprawdę nowoczesnymi tramwajami (przyjmując obecne kryteria) |
a czym Łódź może się pochwalić? Paroma Cityrunnerami, które nie zawsze moga jeździć i tylko na jednej trasie, które w dodatku Łódź oddaje za granicę?
Piszesz, że wolisz stare trupy? To dlaczego warszawiacy rzucali się na testowanego Cityrunnera na linii 4, że nie sposób było się zmieścić?  |
ad. 1. nie pisałem nic o starych trupach, z resztą one są w dobrym stanie, jakbyś nie wiedział
ad. 2. nie wiem, nie pamiętam takiego zdarzenia.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damhan 
|
Wysłany: 2005-07-30, 15:07 Temat postu: |
|
|
No tak - Cityrunnery to produkt zgniłego zachodniego imperializmu W końcu przez 50 lat wmawiano Polakom, że w bloku socjalistycznym wszystko jest najlepsze I tym demagogicznym sposobem można udowodnić wyższość 13N nad zachodnimi konstrukcjami  |
Dla tych co lubią starocie i dla tych którzy wolą nowoczesność przedstawiam tramwaj który był już prezentowany w misz- maszach:

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Thomas78 

|
Wysłany: 2005-07-31, 10:02 Temat postu: |
|
|
| Planowanie tras to zadanie ZTM-u albo Biura Komunikacji. To, że nikt nie potrafi to inna sprawa, jednak u nas zmiany zawsze rozbijają się o pojedyńcze postulaty. |
I specjalistyczne oprogramowanie VISUM , którego zastosowanie jak do tej pory niczego nie wniosło/
| A czym Łódź może się pochwalić? Paroma Cityrunnerami, które nie zawsze moga jeździć i tylko na jednej trasie, które w dodatku Łódź oddaje za granicę? |
Nie odddaje, tylko wypożycza na testy. Do obsługi ŁTR będą kupione następne. A to, że obecnie jeżdżą na trasie W-Z wynika z: obciążenia tej relacji oraz stanu torowisk na innych ciągach. W tym roku jest jednak sporo remontów, o których pisał Aleksej w innym wątku.
| ad. 2. nie wiem, nie pamiętam takiego zdarzenia. |
To było nie tak dawno - w 2001 r. Dla przypomnienia tekst oraz zdjęcia z testów Cityrunnera w Warszawie:
http://mkm101.republika.pl/twtecr.html
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MW 
|
Wysłany: 2005-08-01, 00:32 Temat postu: |
|
|
I specjalistyczne oprogramowanie VISUM , którego zastosowanie jak do tej pory niczego nie wniosło/ |
nawet nie chodzi o programy... każdy projekt wymaga konsultacji z dzielnicą i jak tylko jakieś szczegóły zostaną opublikowane w prasie (często w sposób nieoficjalny, co powoduje, że ukazują się nie do końca w pełni prawdziwe informacje) niektórzy pasażerowie, którym akurat dana zmiana nie pasuje, bo stracą bezpośredni dojazd, piszą listy i potem wychodzą różne potworki.
Nie odddaje, tylko wypożycza na testy. |
na jaki okres czasu? nie zmienia to faktu, że Łodzianie nimi jeździć nie mogą.
| Do obsługi ŁTR będą kupione następne. A to, że obecnie jeżdżą na trasie W-Z wynika z: obciążenia tej relacji oraz stanu torowisk na innych ciągach. W tym roku jest jednak sporo remontów, o których pisał Aleksej w innym wątku. |
a w Warszawie ile remontów w te wakacje z resztą też są plany, żeby zakupić nowy tabor na nowe i modernizowane trasy.
| ad. 2. nie wiem, nie pamiętam takiego zdarzenia. |
To było nie tak dawno - w 2001 r. Dla przypomnienia tekst oraz zdjęcia z testów Cityrunnera w Warszawie:
http://mkm101.republika.pl/twtecr.html[/quote]nie widzę wzmianki o tłumach.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inspektor 
|
Wysłany: 2005-08-01, 01:05 Temat postu: |
|
|
nie widzę wzmianki o tłumach.[/quote]
A ja tutaj nic nie widzę 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
MW 
|
Wysłany: 2005-08-01, 01:35 Temat postu: |
|
|
| Inspektor napisał: |
|
nie widzę wzmianki o tłumach. |
A ja tutaj nic nie widzę [/quote]
nie otwiera Ci się nieoficjalna strona TW?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Damhan 
|
Wysłany: 2005-08-01, 11:35 Temat postu: |
|
|
| nie otwiera Ci się nieoficjalna strona TW? |
Jest jeszcze adres www.tramwar.republika.pl
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Thomas78 

|
Wysłany: 2005-08-01, 12:39 Temat postu: |
|
|
| nie widzę wzmianki o tłumach. |
Tylko, że ja je pamiętam. Przez ponad 20 lat mieszkałem w Warszawie i takich wydarzeń starałem się nie przegapić.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inspektor 
|
Wysłany: 2005-08-01, 13:05 Temat postu: |
|
|
| Inspektor napisał: |
|
nie widzę wzmianki o tłumach. |
A ja tutaj nic nie widzę  |
nie otwiera Ci się nieoficjalna strona TW?[/quote]
Już jest OK 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2005-08-01, 14:15 Temat postu: |
|
|
| nie widzę wzmianki o tłumach. |
Tylko, że ja je pamiętam. Przez ponad 20 lat mieszkałem w Warszawie i takich wydarzeń starałem się nie przegapić. |
Muszę, przyznać, że ten Cityrunner, choć wzbudził napewno zainteresowanie wśród warszawiaków, to już na pewno nie tak duże jak pierwsze niskopodłogowe tramwaje, które pojawiały się co jakiś czas w latach 90-tych. A co do tego pojazdu, to i ja na niego polowałem, ale nie udało mi się, czego mocno żałuję... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|