Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

Nowe dział forum!
Strona 1 z 4
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Twoje forum Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  

Co o tym sądzisz?
Świetny pomysł! Popieram w 100%
66%
 66%  [ 14 ]
To raczej nie potrzebne...
33%
 33%  [ 7 ]
Wszystkich Głosów : 21

Autor Wiadomość
Gadzie  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Dobroszyce
Pochwał: 4

PostWysłany: 2008-05-10, 11:55
Temat postu: Nowe dział forum!
Zacytuj zaznaczone

PAFAWAG w temacie SuperTram i SuperBus napisał:
A ja mam pomysł - dlaczego by nie utworzyć nowego działu forum, np. "Science Fiction", skoro te fikcyjne firmy powstają od pewnego czasu jak grzyby po deszczu?
Można by do niego zrzucić wszystkie tego typu tematy, i byłoby git

Ja również popieram ten pomysł! Dlatego zakładam ten temat. To świetny pomysł! Byłby spokój. Administracja byłaby zadowolona i użytkownicy też. Wszystko będzie w jednym miejscu i gites. Możnaby tam "powołać" jakiegoś moderatora, który zajmowałby się tylko tym i reszta Ekipy nie miałaby kłopotu.

Tak jak wyżej kolega napisał: firm jest coraz więcej. Więc skoro użytkownicy chcą to niech mają

Zapraszam do głosowania i wypowiadania się!

Ostatnio zmieniony przez Gadzie
dnia 2008-05-10, 12:13, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

Skoda 16T  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław
Pochwał: 9
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 2008-05-10, 11:58
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Świetny pomysł ! Popieram w 100%

Ostatnio zmieniony przez Skoda 16T
dnia 2008-10-30, 08:14, w całości zmieniany 1 raz
Powrót do góry

805Na  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Łódź

PostWysłany: 2008-05-10, 12:01
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Świetny pomysł! Popieram w 100%

PS. Czemu nie można zagłosować w ankiecie?

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Kędzior  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Niederschlesien
Pochwał: 6

PostWysłany: 2008-05-10, 12:01
Temat postu: Re: Nowe dział forum!
Zacytuj zaznaczone

A więc tak: kol. S_S zaproponował kiedyś, aby wszystkie te firmy wrzucać w jeden temat - jestem temu przeciwny, gdyż jeden przekrzykiwałby drugiego w jednym temacie i nikt nie wiedziałby, co tak naprawdę dana firma oferuje.
Gadzie napisał:
PAFAWAG w temacie SuperTram i SuperBus napisał:
A ja mam pomysł - dlaczego by nie utworzyć nowego działu forum, np. "Science Fiction", skoro te fikcyjne firmy powstają od pewnego czasu jak grzyby po deszczu?
Można by do niego zrzucić wszystkie tego typu tematy, i byłoby git

Ja również popieram ten pomysł! Dlatego zakładam ten temat. To świetny pomysł! Byłby spokój. Administracja byłaby zadowolona i użytkownicy też. Wszystko będzie w jednym miejscu i gites. Możnaby tam "powołać" jakiegoś moderatora, który zajmowałby się tylko tym i reszta Ekipy nie miałaby kłopotu.
Ten pomysł bardziej mi się podoba. Wszystko byłoby wtedy na swoim miejscu i nie zawracałoby to głowy w działach modeli i rysunków.
Powrót do góry

TLG  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 5

PostWysłany: 2008-05-10, 12:05
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Póki co nie ma mowy o utworzeniu żadnego nowego działu forum, zwłaszcza do składowania takich tematów.
Powrót do góry

*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2008-05-10, 12:07
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

A można wiedzieć dlaczegoż to?
Powrót do góry

KKS  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii
Pochwał: 10

PostWysłany: 2008-05-10, 12:26
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Ja wolałbym, by fikcyjne firmy były gdzieś w modelach/rysunkach, bo mnie w ogóle modelarstwo nie interesuje. Do tej pory nie miałem z tym problemu, wystarczyło olać jeden dział, teraz pokazują mi się takie cuśki w s51...
Kędzior napisał:

Bo będzie tego coraz więcej i forum się w ogóle nie będzie dało czytać?

Powrót do góry

Gadzie  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Dobroszyce
Pochwał: 4

PostWysłany: 2008-05-10, 12:27
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

TLG napisał:
Póki co nie ma mowy o utworzeniu żadnego nowego działu forum, zwłaszcza do składowania takich tematów.

Aha. Czyli rozumiem, że dział Strefa 51 został wytypowany do wrzucania takich tematów? W takim razie może powołać jakiegoś nowego moderatora wyłącznie do takich tematów, który by nad nimi panował? Ekipa nie miałaby z tym kłopotu...
KKS napisał:
Ja wolałbym, by fikcyjne firmy były gdzieś w modelach/rysunkach, bo mnie w ogóle modelarstwo nie interesuje.

Ale innych intetresuje! I jak ktoś chce sobie obejrzeć rysunki to ma więcej fikcyjnych firm niż autentycznych rysunków A tak, jak się wrzuci w jedno, to będą tam wchodzić Ci, którzy będą chcieli. Nawet w S51. Bo tam i tak nie ma dużo tematów

Powrót do góry

u2w  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Gdynia
Pochwał: 3

PostWysłany: 2008-05-10, 12:35
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Ale taki dział - najodpowiedniejszy dla tego typu wymysłów już jest: nazywa się "Śmietnik".
Powrót do góry

*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2008-05-10, 12:38
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

u2w napisał:
Ale taki dział - najodpowiedniejszy dla tego typu wymysłów już jest: nazywa się "Śmietnik".
Tylko, że sam zamysł tego działu przeczy się z ideą robienia rysunków, modeli produktów wymyślonych firm.
Tyle ode mnie.

Powrót do góry

TLG  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 5

PostWysłany: 2008-05-10, 16:04
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Kędzior napisał:

Nie ma takiej potrzeby, by specjalnie dla śmieciowych tematów tworzyć nowe podforum, co by było równoznaczne z usankcjonowaniem ich. Osobiście uważam, że są to tematy i dyskusje, które zaniżają poziom Forum rozszerzając dyskusje typu "off-topic" na większą skale niż jest to zorganizowane na innych forach.
Gadzie napisał:
W takim razie może powołać jakiegoś nowego moderatora wyłącznie do takich tematów, który by nad nimi panował?

Nowy moderator musi być powołany w ogóle, niezależnie od tych tematów.
Cytat:

Otóż to!

Powrót do góry

pmaster  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Płock/Poznań
Pochwał: 10

PostWysłany: 2008-05-10, 17:55
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

IMHO należałoby wogóle zrobić nowe forum dotyczące rysunków, modeli itp. pojazdów KM, a dział „rysunkowy” usunąć, bo jak już lepsi ode mnie wspomniali, to jedna wielka wylęgarnia wszelkiego elementu i innych patologii, zaniża znacznie poziom, no i ogólnie nie pasuje do ogółu — albo poważne forum o KM z poważnymi dyskusjami, albo forum z rysunkami, hybrydy nie mają racji bytu. Albo rybka itd., jak powiedział Hamlet.
Dobra, popisałem sobie co należy zrobić, tylko teraz trzeba znaleć odpowiedź na najważniejsze chyba pytanie — kto to zrobi? Na gromowładnych tego forum raczej nie ma co liczyć, za dużo roboty z dwoma forami naraz, i bez tego jest tego sporo.
TLG napisał:
Nowy moderator musi być powołany w ogóle, niezależnie od tych tematów.
Już się boję…
Powrót do góry

*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2008-05-11, 18:44
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Swoją drogą, dziwię się tak nagłej zmiany stanowiska co do "potrzebności działu rysunkowego" na KMF.
Moderatorzy nic nie robili, aby zwalczać tą "patologię" w postaci wymyślonych autobusów, tramwajów nazwanych cośtamBus, albo cośtamTram, póki jeszcze było ich niewiele.

Teraz gdy się to rozpowszechniło na potęgę, próbujecie to zgasić, chociaż sami częściowo pozwoliliście, aby użytkownicy doprowadzili do takiego stanu rzeczy.
I teraz tego efektem jest niezliczona ilość "firm produkujących stuningowane pojazdy komunikacji miejskiej" i pokazujących n-tą modyfikację rysunków J-31, a.la wieś-tuning, albo i przeróbki na domy publiczne.

Tak poza tym, piszecie o tym, że ta "patologia" obniża poziom KMF. Doczepię się nieco do tego:
Z chwilą kiedy dołączyłem do KMF, zastałem właściwie taki sam stan rzeczy jak obecnie.
Tylko że było jeszcze więcej luźnych tematów i było mniej użytkowników o wieku poniżej 12 lat, zachowujących się gorzej jak 6 latkowie i mniej lamerii z dysortografią, dysgrafią i popełniających błędy pomimo powszechnej dostępności programów poprawiających je oraz z braku chęci ich poprawiania - czytaj dysortograficznych trolli.

Właściwie bym powiedział - KMF nigdy nie miało wysokiego poziomu dyskusji, zaś teraz próbujecie koniecznie to zwiększyć, usuwając coś co wcześniej sami stworzyliście

Jednocześnie wyjaśniam, że powyższa wypowiedź nie jest obrażaniem Moderacji, czy też Administracji. To jest ocena ich działalności przez nieznaczącego użytkownika KM-Forum.
Jednocześnie pragnę zauważyć, że powyższa treść nie jest skierowana w stronę konkretnych użytkowników.

Powrót do góry

Amalio  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Gliwice
Pochwał: 7
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 2008-05-11, 19:02
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Kędzior napisał:

Właściwie bym powiedział - KMF nigdy nie miało wysokiego poziomu dyskusji, zaś teraz próbujecie koniecznie to zwiększyć, usuwając coś co wcześniej sami stworzyliście

Czyli uważasz, że chęć poprawy jest czymś złym i w ogóle co to za forum które popełniło błąd

Powrót do góry

*Moderator
Moderator

PostWysłany: 2008-05-11, 19:08
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Amalio napisał:
Czyli uważasz, że chęć poprawy jest czymś złym i w ogóle co to za forum które popełniło błąd
Wyciągasz słowa z kontekstu
Chodzi mi tutaj o to, że można było już wcześniej zadbać, aby na rysunkowej części KMF nie zrobiła się spamerka i wypływ tfórców (pisownia zamierzona) nowych marek robiących przeróbki gotowych rysunków J-31.
Zresztą, jak mówi przysłowie:
Cytat:
Lepiej zapobiegać, niż leczyć

Czyż nie?

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Twoje forum Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3, 4  Następny
Strona 1 z 4

Skocz do: