| |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
OPi 

|
Wysłany: 2010-03-17, 15:46 Temat postu: |
|
|
Będą kolejne zdjęcia, ale jak znajdę trochę więcej czasu by wrzucić je na imegeshacka. Na razie mam urwanie głowy.
| J-31 napisał: |
| Potrzebowałbym jeszcze fotki z boku dla najnowszych SU18 III i tył dla SU12 III |
Zdjęcie tyłu się znajdzie, bok mam niestety tylko od strony okien.
| znajduje się jakaś dodatkowa tablica |
Tablica dla niedowidzących. Ptaszki ćwierkają, że w kolejnej dostawię na tym miejscu będzie wyświetlacz. Choć ja uważam, że lepiej widoczna jest tablica, niż taki wyświetlacz.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shakkie 

Dołączył: 21 Mar 2009 Miejscowość: S(zczec)in City Pochwał: 1
|
Wysłany: 2010-03-17, 17:48 Temat postu: |
|
|
Wyświetlacz diodowy ("pomarańczka") byłby lepiej widoczny.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ppln 

|
Wysłany: 2010-03-17, 23:04 Temat postu: |
|
|
Wygodniej by było zainstalować głośnik zewnętrzny z pilotem i opcją aktywacji przez kierowcę (niekoniecznie taniej). Przynajmniej w systemie R&G dołożenie czegoś takiego nie jest trudne, a kierowca może w każdej chwili odegrać zapowiedź z nr. linii przez wybranie wirtualnego komunikatu [0] (o czym nikt nie wie :>)
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2010-03-18, 10:59 Temat postu: |
|
|
| shakkie napisał: |
| Wyświetlacz diodowy ("pomarańczka") byłby lepiej widoczny. |
Dąbie przecież nie inwestuje w diody, tylko w mozaiki i wątpię, by nagle zmienili zdanie. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2010-03-18, 11:51 Temat postu: |
|
|
| OPi napisał: |
Dąbie przecież nie inwestuje w diody, tylko w mozaiki i wątpię, by nagle zmienili zdanie. |
A czemu Dąbie nie chcą diod. One przecież są doskonale widoczne z daleka. To bardzo ułatwia życie potencjalnym pasażerom 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shakkie 

|
Wysłany: 2010-03-18, 13:47 Temat postu: |
|
|
Dąbie przecież nie inwestuje w diody, tylko w mozaiki i wątpię, by nagle zmienili zdanie.  |
W obecnym przetargu SPAD (SPAK też) wymaga, by dodatkowy wyświetlacz był diodowy. Najwyraźniej zostało to wymuszone przez UM.
| Cytat: |
| A czemu Dąbie nie chcą diod. |
Chyba tylko w ramach przyzwyczajenia/unifikacji. Jedynymi pojazdami w SPAD z diodowymi są 2 używki.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2010-03-19, 09:05 Temat postu: |
|
|
Kolejne foty:
1. Widoczny automat biletowy.
2. Kamera na tylnej masce z bliska
3. Zdjęcie tyłu specjalnie dla J-31
Niestety dobrej foty boku nie mam. Musiałbyś zrobić na podstawie tych co wysłałem.
P.S. Mój 500 post. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-19, 10:45 Temat postu: |
|
|
Niestety dobrej foty boku nie mam. Musiałbyś zrobić na podstawie tych co wysłałem. |
Dzięki wielkie. W zupełności mi wystarczą.
A czy Miałbyś może jakieś zdjęcia boku najnowszych SU18 III ? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shakkie 

|
Wysłany: 2010-03-20, 12:15 Temat postu: |
|
|
W związku z likwidacją tymczasowego przejazdu przez ulicę Żołnierską przy pętli "Krzekowo" i wprowadzeniem ruchu dwukierunkowego na fragmencie ulicy Żołnierskiej, 23 marca o godzinie 4:30 wprowadzone zostaną zmiany na liniach 60, 529 i 807.
Autobusy linii 807 od ulicy Żołnierskiej będą kursować ulicami Klonowica i Wernyhory do przystanku "Klonowica Zajezdnia". Powrót do ulicy Mickiewicza następować będzie przez ulicę Wernyhory. W kierunku Wawrzyniaka zlikwidowane zostaną przystanki "Klonowica Zajezdnia", "Krzekowo", "Żołnierska" i "Wernyhory" (wspólne z linią 60), natomiast uruchomione zostają "Klonowica Zajezdnia" i "Wernyhory" (wspólne z liniami 53, 75, 521 i 527). Odjazdy z przystanku "Klonowica Zajezdnia" będą się odbywać według godzin dla przystanku "Krzekowo".
Przystanek "Krzekowo" dla linii 60 i 529 w kierunku Cukrowej zostanie przesunięty na ulicę Klonowica (przed wjazdem do firmy Remondis). |
http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1269003252.news
[ Dodano: 2010-03-20, 11:14 ]
A czy Miałbyś może jakieś zdjęcia boku najnowszych SU18 III ?  |
To wystarczy:
http://s175.photobucket.com/albums/w127/szak4l01/komunikacja/?action=view¤t=_DSC6059.jpg ?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2010-03-20, 21:33 Temat postu: |
|
|
| A czy Miałbyś może jakieś zdjęcia boku najnowszych SU18 III ? |
Tylko takie coś, jak Ci pomoże. Niestety nie było zbyt warunków by zrobić lepsze zdjęcia.

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-22, 10:20 Temat postu: |
|
|
Dzięki wielkie. Wszystkie fotki się sprzydadzą... no, ale za "plamki" to normalnie bym, tego kto to wymyślił najchętnie zaplamkował 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2010-03-22, 13:09 Temat postu: |
|
|
Ciężka robota. A nie robiłeś ich już we wcześniejszych rysunkach? Przecież poprzednie Solniczki w barwach FG też je miały.
| normalnie bym, tego kto to wymyślił najchętnie zaplamkował |
Nie tylko ty. Pasażerowie narzekają, że przez te plamki nie widać nic przez okno, co było prawdą we wcześniejszych dostawach, gdyż rzeczywiście nic nie było widać. Ale już w późniejszych te plamki zrobiono z tego samego, z czego robi się reklamy, więc w zasadzie widać. Choć ja jestem za tym, by tych plam nie było... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-22, 14:13 Temat postu: |
|
|
| Ciężka robota. A nie robiłeś ich już we wcześniejszych rysunkach? Przecież poprzednie Solniczki w barwach FG też je miały. |
Robiłem, ale nie na wszystkich. I teraz będę musiał pokombinować i zrobić chyba z tego jakąś osobną galerię poświęconą szcześcińskim Solarisom... a to dlatego, że okazało się, iż każda plamka na szczecińskich Solarisach po pierwsze jest inna. A po drugie inaczej jest ułożona.
I tu jest ciekawostka. Co dostawa. To różne plamki. Inny format, inny kształt. Inne umiejscowienie. Brak jakiegoś ujednolicenia... litości też
Tak pobieżnie obejrzałem szczecińskie SU18 III. I tam zdaje się na lewej ścianie jest podobnie we wszystkich dostawach.
12-stki się różnią. Co gorsze różnią się plamki nawet na oknie na ścianie tylnej.
Ciekawostką jest jednak to, że te dodatkowe boczne tablice na "dykty z numerem linii", pojawiły się już w SU18 III z wcześniejszych dostaw... ale też są gdzieś indziej niż umiejscowione w tych najnowszych
Tak więc. Nie zależnie od tego, czy je wcześniej rysowałem, czy nie... każdą plamkę muszę teraz rysować od nowa.
No i teraz zarówno SPAD, jak i SPAK czekają kolejne dostawy Solarisów z tego co pamiętam SU18 III. Ciekawy jestem jakie plamki będą miały.
W każdym razie, kiedy w końcu przyjadą do Szczecina, ja już będę na nie "gotowy" 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
shakkie 

|
Wysłany: 2010-04-03, 08:15 Temat postu: |
|
|
SPPK wygrało w sądzie:
Umowę, jaką w 2006 r. miasto podpisało ze Szczecińsko-Polickim Przedsiębiorstwem Komunikacyjnym, należy rozwiązać. Tak uznał wczoraj szczeciński sąd. Firma przestanie dopłacać do wykonywanych usług i poprawi swoją kondycję finansową. O ile władze Szczecina się nie odwołają.
- Czekamy na uprawomocnienie się wyroku i propozycje władz Szczecina - mówi Kazimierz Trzciński, prezes SPPK.
- Nie znam uzasadnienia wyroku. Bez tego nie jestem w stanie powiedzieć, jak dalej postąpimy - przyznaje Beniamin Chochulski, zastępca prezydenta Szczecina.
Możliwe są dwa scenariusze. Po zapoznaniu z uzasadnieniem wyroku władze Szczecina ponownie wystąpią do sądu. Konsekwencje będą takie, że sprawa się przeciągnie, a SPPK, w którym Szczecin ma ponad 30 proc. udziałów, nadal będzie przynosić straty i za kilka miesięcy spółkę trzeba będzie ponownie dokapitalizować. Drugi wariant: wyrok się uprawomocnia i obie strony siadają do rozmów, negocjują nową umowę bez przetargu. Może ona obowiązywać nawet 2 lata.
- O ile oczekiwania spółki będą się mieścić w ramach naszych możliwości budżetowych - zastrzega prezydent Chochulski.
Spór toczy się o stawkę, jaką SPPK otrzymuje za każdy tzw. wozokilometr. Obecna stawka jest niższa, niż koszty firmy.
- Wnioskowaliśmy o renegocjację stawki lub rozwiązanie umowy - mówi K. Trzciński. - Sąd wybrał to drugie rozwiązanie.
Uznał bowiem, że zmiana stawki w umowie, która ma obowiązywać do 2015 r., mogłaby wkrótce spowodować ponowne problemy finansowe. Nakazał więc wynegocjowanie nowych warunków.
- Jestem połowicznie zadowolony - mówi Andrzej Markowski, który w sierpniu 2006 r. wywalczył 10-letnią umowę dla przewoźnika. - Spór się przeciągał i w sierpniu 2006 r. podpisaliśmy umowę na warunkach z listopada 2005, ale i tak była korzystna.
Prezes Markowski nie przewidział jednak wtedy gwałtownego wzrostu cen paliw i masowego wyjazdu kierowców do pracy na Wyspach Brytyjskich czy w Norwegii. To wymusiło wzrost pensji i dodatkowe koszty.
W efekcie stracił pracę, a firma nadal miewa problemy z płynnością finansową.
- Liczę, że dzięki decyzji sądu to się zmieni - mówi obecny prezes Kazimierz Trzciński. |
http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1269930404.news
Remont Żołnierskiej już się skończył:
W związku z zakończeniem przebudowy torowiska tramwajowego w ciągu ulicy Żołnierskiej oraz remontu pętli "Krzekowo", 2 kwietnia o godzinie 4:30 przywrócona zostanie obowiązująca przed rozpoczęciem remontu organizacja komunikacji miejskiej na liniach 5, 7, 60, 74, 75, 521, 525, 527, 529 i 531.
Jednocześnie likwidacji ulegnie autobusowa linia zastępcza 807.
Dla linii 74 obowiązywać będzie letni rozkład jazdy, wprowadzony 1 kwietnia. Jednocześnie zlikwidowany zostanie dotychczasowy przystanek "Krzekowo" dla tej linii w kierunku Łukasińskiego. Autobusy będą się zatrzymywać na przystanku wspólnym z linią 60. |
http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1270020308.news
[ Dodano: 2010-04-03, 07:13 ]
http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1270242605.news
| Na stronie SPAD-u pojawiła się oferta sprzedaży aż 12 wozów. Są nimi 9 MAN-ów NG272 (2253, 2254, 2301, 2303, 2315, 2317, 2401, 2402, 2405) oraz 3 MAN-y NL202 (2305, 2310, 2313). |
Czyli jak dojdzie do remontu Bramy Portowej, to się obudzą z ręką w nocniku 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2010-04-06, 11:40 Temat postu: |
|
|
Nasprowadzali tych MANów, teraz nie ma co z nimi zrobić. Szczerze mówiąc, wolałem Jelczyki. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
[ Strona wygenerowana w: 0.237362 sekund ] :: [ 20 zapytań SQL ]
|