Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

Komunikacja w Szczecinie
Strona 11 z 69
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Ogólne dyskusje o KM w Polsce Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 67, 68, 69  Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
OPi  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Szczecin
Pochwał: 5

PostWysłany: 2010-03-17, 15:46
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Będą kolejne zdjęcia, ale jak znajdę trochę więcej czasu by wrzucić je na imegeshacka. Na razie mam urwanie głowy.

J-31 napisał:
Potrzebowałbym jeszcze fotki z boku dla najnowszych SU18 III i tył dla SU12 III

Zdjęcie tyłu się znajdzie, bok mam niestety tylko od strony okien.

J-31 napisał:
znajduje się jakaś dodatkowa tablica

Tablica dla niedowidzących. Ptaszki ćwierkają, że w kolejnej dostawię na tym miejscu będzie wyświetlacz. Choć ja uważam, że lepiej widoczna jest tablica, niż taki wyświetlacz.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

shakkie  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: S(zczec)in City
Pochwał: 1

PostWysłany: 2010-03-17, 17:48
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Wyświetlacz diodowy ("pomarańczka") byłby lepiej widoczny.
Powrót do góry

ppln  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Łódź
Pochwał: 6

PostWysłany: 2010-03-17, 23:04
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Wygodniej by było zainstalować głośnik zewnętrzny z pilotem i opcją aktywacji przez kierowcę (niekoniecznie taniej). Przynajmniej w systemie R&G dołożenie czegoś takiego nie jest trudne, a kierowca może w każdej chwili odegrać zapowiedź z nr. linii przez wybranie wirtualnego komunikatu [0] (o czym nikt nie wie :>)
Powrót do góry

PostWysłany: 2010-03-18, 10:59
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

shakkie napisał:
Wyświetlacz diodowy ("pomarańczka") byłby lepiej widoczny.

Dąbie przecież nie inwestuje w diody, tylko w mozaiki i wątpię, by nagle zmienili zdanie.

Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-03-18, 11:51
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

OPi napisał:
Dąbie przecież nie inwestuje w diody, tylko w mozaiki i wątpię, by nagle zmienili zdanie.

A czemu Dąbie nie chcą diod. One przecież są doskonale widoczne z daleka. To bardzo ułatwia życie potencjalnym pasażerom

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

PostWysłany: 2010-03-18, 13:47
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

OPi napisał:

W obecnym przetargu SPAD (SPAK też) wymaga, by dodatkowy wyświetlacz był diodowy. Najwyraźniej zostało to wymuszone przez UM.

Cytat:
A czemu Dąbie nie chcą diod.

Chyba tylko w ramach przyzwyczajenia/unifikacji. Jedynymi pojazdami w SPAD z diodowymi są 2 używki.

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-03-19, 09:05
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Kolejne foty:
1. Widoczny automat biletowy.

2. Kamera na tylnej masce z bliska

3. Zdjęcie tyłu specjalnie dla J-31

Niestety dobrej foty boku nie mam. Musiałbyś zrobić na podstawie tych co wysłałem.

P.S. Mój 500 post.

Powrót do góry

@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

PostWysłany: 2010-03-19, 10:45
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

OPi napisał:
Niestety dobrej foty boku nie mam. Musiałbyś zrobić na podstawie tych co wysłałem.

Dzięki wielkie. W zupełności mi wystarczą.

A czy Miałbyś może jakieś zdjęcia boku najnowszych SU18 III ?

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-03-20, 12:15
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Cytat:
W związku z likwidacją tymczasowego przejazdu przez ulicę Żołnierską przy pętli "Krzekowo" i wprowadzeniem ruchu dwukierunkowego na fragmencie ulicy Żołnierskiej, 23 marca o godzinie 4:30 wprowadzone zostaną zmiany na liniach 60, 529 i 807.

Autobusy linii 807 od ulicy Żołnierskiej będą kursować ulicami Klonowica i Wernyhory do przystanku "Klonowica Zajezdnia". Powrót do ulicy Mickiewicza następować będzie przez ulicę Wernyhory. W kierunku Wawrzyniaka zlikwidowane zostaną przystanki "Klonowica Zajezdnia", "Krzekowo", "Żołnierska" i "Wernyhory" (wspólne z linią 60), natomiast uruchomione zostają "Klonowica Zajezdnia" i "Wernyhory" (wspólne z liniami 53, 75, 521 i 527). Odjazdy z przystanku "Klonowica Zajezdnia" będą się odbywać według godzin dla przystanku "Krzekowo".

Przystanek "Krzekowo" dla linii 60 i 529 w kierunku Cukrowej zostanie przesunięty na ulicę Klonowica (przed wjazdem do firmy Remondis).

http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1269003252.news

[ Dodano: 2010-03-20, 11:14 ]
J-31 napisał:

To wystarczy:
http://s175.photobucket.com/albums/w127/szak4l01/komunikacja/?action=view&current=_DSC6059.jpg ?

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-03-20, 21:33
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:

Tylko takie coś, jak Ci pomoże. Niestety nie było zbyt warunków by zrobić lepsze zdjęcia.

Powrót do góry

@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

PostWysłany: 2010-03-22, 10:20
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Dzięki wielkie. Wszystkie fotki się sprzydadzą... no, ale za "plamki" to normalnie bym, tego kto to wymyślił najchętnie zaplamkował
Powrót do góry

PostWysłany: 2010-03-22, 13:09
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Ciężka robota. A nie robiłeś ich już we wcześniejszych rysunkach? Przecież poprzednie Solniczki w barwach FG też je miały.

J-31 napisał:
normalnie bym, tego kto to wymyślił najchętnie zaplamkował

Nie tylko ty. Pasażerowie narzekają, że przez te plamki nie widać nic przez okno, co było prawdą we wcześniejszych dostawach, gdyż rzeczywiście nic nie było widać. Ale już w późniejszych te plamki zrobiono z tego samego, z czego robi się reklamy, więc w zasadzie widać. Choć ja jestem za tym, by tych plam nie było...

Powrót do góry

@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

PostWysłany: 2010-03-22, 14:13
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

OPi napisał:
Ciężka robota. A nie robiłeś ich już we wcześniejszych rysunkach? Przecież poprzednie Solniczki w barwach FG też je miały.

Robiłem, ale nie na wszystkich. I teraz będę musiał pokombinować i zrobić chyba z tego jakąś osobną galerię poświęconą szcześcińskim Solarisom... a to dlatego, że okazało się, iż każda plamka na szczecińskich Solarisach po pierwsze jest inna. A po drugie inaczej jest ułożona.

I tu jest ciekawostka. Co dostawa. To różne plamki. Inny format, inny kształt. Inne umiejscowienie. Brak jakiegoś ujednolicenia... litości też

Tak pobieżnie obejrzałem szczecińskie SU18 III. I tam zdaje się na lewej ścianie jest podobnie we wszystkich dostawach.

12-stki się różnią. Co gorsze różnią się plamki nawet na oknie na ścianie tylnej.

Ciekawostką jest jednak to, że te dodatkowe boczne tablice na "dykty z numerem linii", pojawiły się już w SU18 III z wcześniejszych dostaw... ale też są gdzieś indziej niż umiejscowione w tych najnowszych

Tak więc. Nie zależnie od tego, czy je wcześniej rysowałem, czy nie... każdą plamkę muszę teraz rysować od nowa.

No i teraz zarówno SPAD, jak i SPAK czekają kolejne dostawy Solarisów z tego co pamiętam SU18 III. Ciekawy jestem jakie plamki będą miały.

W każdym razie, kiedy w końcu przyjadą do Szczecina, ja już będę na nie "gotowy"

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-04-03, 08:15
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

SPPK wygrało w sądzie:
Cytat:
Umowę, jaką w 2006 r. miasto podpisało ze Szczecińsko-Polickim Przedsiębiorstwem Komunikacyjnym, należy rozwiązać. Tak uznał wczoraj szczeciński sąd. Firma przestanie dopłacać do wykonywanych usług i poprawi swoją kondycję finansową. O ile władze Szczecina się nie odwołają.

- Czekamy na uprawomocnienie się wyroku i propozycje władz Szczecina - mówi Kazimierz Trzciński, prezes SPPK.

- Nie znam uzasadnienia wyroku. Bez tego nie jestem w stanie powiedzieć, jak dalej postąpimy - przyznaje Beniamin Chochulski, zastępca prezydenta Szczecina.

Możliwe są dwa scenariusze. Po zapoznaniu z uzasadnieniem wyroku władze Szczecina ponownie wystąpią do sądu. Konsekwencje będą takie, że sprawa się przeciągnie, a SPPK, w którym Szczecin ma ponad 30 proc. udziałów, nadal będzie przynosić straty i za kilka miesięcy spółkę trzeba będzie ponownie dokapitalizować. Drugi wariant: wyrok się uprawomocnia i obie strony siadają do rozmów, negocjują nową umowę bez przetargu. Może ona obowiązywać nawet 2 lata.

- O ile oczekiwania spółki będą się mieścić w ramach naszych możliwości budżetowych - zastrzega prezydent Chochulski.

Spór toczy się o stawkę, jaką SPPK otrzymuje za każdy tzw. wozokilometr. Obecna stawka jest niższa, niż koszty firmy.

- Wnioskowaliśmy o renegocjację stawki lub rozwiązanie umowy - mówi K. Trzciński. - Sąd wybrał to drugie rozwiązanie.

Uznał bowiem, że zmiana stawki w umowie, która ma obowiązywać do 2015 r., mogłaby wkrótce spowodować ponowne problemy finansowe. Nakazał więc wynegocjowanie nowych warunków.

- Jestem połowicznie zadowolony - mówi Andrzej Markowski, który w sierpniu 2006 r. wywalczył 10-letnią umowę dla przewoźnika. - Spór się przeciągał i w sierpniu 2006 r. podpisaliśmy umowę na warunkach z listopada 2005, ale i tak była korzystna.

Prezes Markowski nie przewidział jednak wtedy gwałtownego wzrostu cen paliw i masowego wyjazdu kierowców do pracy na Wyspach Brytyjskich czy w Norwegii. To wymusiło wzrost pensji i dodatkowe koszty.

W efekcie stracił pracę, a firma nadal miewa problemy z płynnością finansową.

- Liczę, że dzięki decyzji sądu to się zmieni - mówi obecny prezes Kazimierz Trzciński.

http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1269930404.news

Remont Żołnierskiej już się skończył:
Cytat:
W związku z zakończeniem przebudowy torowiska tramwajowego w ciągu ulicy Żołnierskiej oraz remontu pętli "Krzekowo", 2 kwietnia o godzinie 4:30 przywrócona zostanie obowiązująca przed rozpoczęciem remontu organizacja komunikacji miejskiej na liniach 5, 7, 60, 74, 75, 521, 525, 527, 529 i 531.

Jednocześnie likwidacji ulegnie autobusowa linia zastępcza 807.

Dla linii 74 obowiązywać będzie letni rozkład jazdy, wprowadzony 1 kwietnia. Jednocześnie zlikwidowany zostanie dotychczasowy przystanek "Krzekowo" dla tej linii w kierunku Łukasińskiego. Autobusy będą się zatrzymywać na przystanku wspólnym z linią 60.

http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1270020308.news

[ Dodano: 2010-04-03, 07:13 ]
http://www.mkm.szczecin.pl/news.php?detail=1270242605.news
Cytat:
Na stronie SPAD-u pojawiła się oferta sprzedaży aż 12 wozów. Są nimi 9 MAN-ów NG272 (2253, 2254, 2301, 2303, 2315, 2317, 2401, 2402, 2405) oraz 3 MAN-y NL202 (2305, 2310, 2313).

Czyli jak dojdzie do remontu Bramy Portowej, to się obudzą z ręką w nocniku

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-04-06, 11:40
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Nasprowadzali tych MANów, teraz nie ma co z nimi zrobić. Szczerze mówiąc, wolałem Jelczyki.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Ogólne dyskusje o KM w Polsce Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3 ... 10, 11, 12 ... 67, 68, 69  Następny
Strona 11 z 69

Skocz do: