Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

[Warszawa] Stołeczna k.m. zajmuje 16-te miejsce...
Strona 3 z 3
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Ogólne dyskusje o KM w Polsce Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
9507  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław

PostWysłany: 2010-03-10, 16:43
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Kędzior - 8 + 5 + 20 = 33 nie 25
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Shadow238  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Katowice
Pochwał: 4

PostWysłany: 2010-03-10, 20:40
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:
Kędzior napisał:
Nieważne czy odświeżony, czy nie. Ikarus pozostanie tym samym starym, niewygodnym dla pasażerów złomem, który powinien już dawno zniknąć z liniowej obsługi zbiorkomu.

Nawet jeśli jest taki śliczny ?
http://www.przegubowiec.com/galeria/displayimage.php?album=278&pos=15

Tak, bo dalej posiada wysokie stopnie w drzwiach. Dlatego takie odremontowane Ikarusy powinny stacjonować w flocie przewoźnika jako pojazd historyczny służący do wynajmu na okolicznościowe imprezy

Ps. Chociaż z naszego punktu widzenia marzylibyśmy o tym, aby takie cuda jeździły na liniach KM jak najdłużej.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Kędzior  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Niederschlesien
Pochwał: 6

PostWysłany: 2010-03-10, 22:36
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Zwracam honor, już poprawione Nie mniej, i tak niskich przegubowców jest w MPK od lichu; 135/171 tego typu wozów to nie jest tragedia.
9507 napisał:
Kędzior - 8 + 5 + 20 = 33 nie 25
Przepraszam bardzo, ale nie jestem żadną wartością liczbową, żeby wykonywać na mnie działania arytmetyczne, wypraszam sobie!
Shadow238 napisał:
Tak, bo dalej posiada wysokie stopnie w drzwiach. Dlatego takie odremontowane Ikarusy powinny stacjonować w flocie przewoźnika jako pojazd historyczny służący do wynajmu na okolicznościowe imprezy
Prawdę mówi, polać mu!
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

PAFAWAG  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów
Pochwał: 15

PostWysłany: 2010-03-11, 00:57
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:
To nie miało sensu. Ponieważ Tramwaje Warszawskie od dawna chciały wymienić te tramwaje na nowe.

Tutaj mam w domyśle porównanie z miastami czeskimi, które tak miętoszą swoje TeTrójki, że aż im (tramwajom) niska podłoga wyłazi...
Shadow238 napisał:
PS. Chociaż z naszego punktu widzenia marzylibyśmy o tym, aby takie cuda jeździły na liniach KM jak najdłużej.

Dlatego właśnie wstrzymałem się z obroną wrocławskich 120M... Pisząc obiektywnie - te pojazdy są tam chyba najgorsze zaraz po Ikarusach (moim zdaniem są najlepsze , no ale ich epoka powoli zbliża się ku końcowi i nic tego nie zatrzyma. Lajf ys lajf). W Warszawie największymi straszycielami są 280.26, których już nie remontują...

Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-03-11, 10:12
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Shadow238 napisał:

Nie chcę oczywiście jakoś specjalnie bronić Ikarusów. Bo ich epoka i czasy po woli odchodzą. Czas na nowy tabory. I niskopodłogowce są fajne i potrzebne, ale...

... na te nasze dziurawe drogi. Ikarusy są nadal najlepsze, najtrwalsze. No, a po za tym - dodałbym jeszcze o zgrozo - jak zaczną się upały, to wchodząc to klimatyzowanego Solarisa zawsze zastanawiam się, czy aby na pewno działa w nim klima (kierowcy MZA zazwyczaj zamykają i ryglują na stałe okna, nie zależnie czy działa, czy nie).

Natomiast w czasie upału - wchodząc do nieklimatyzowanego Ikarusa, zawsze mam pewność, że ugotuję się w środku. Tam nikt nie rygluje okien

To ostatnie zdanie szczególnie dedykuję Kędziorowi oraz wrocławskim autobusom Volvo 7x00/7x00A, a także Citaro z pierwszej dostawy - czyli z uchylnymi oknami bez klimy

Powrót do góry

Kędzior  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Niederschlesien
Pochwał: 6

PostWysłany: 2010-03-11, 15:18
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:
To ostatnie zdanie szczególnie dedykuję Kędziorowi oraz wrocławskim autobusom Volvo 7x00/7x00A, a także Citaro z pierwszej dostawy - czyli z uchylnymi oknami bez klimy
Powiem szczerze, że Citaro nawet z uchylnymi lufcikami bez klimatyzacji ma lepszą wentylację niż Volvo 7000/7700. I dotyczy to i wersji krótkiej i przegubowej. Sprawdzone wielokrotnie w lecie przy wieży od strony ostatnich drzwi
Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-03-11, 15:29
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Kędzior napisał:
Powiem szczerze, że Citaro nawet z uchylnymi lufcikami bez klimatyzacji ma lepszą wentylację niż Volvo 7000/7700.

To ciekawe. Bo ja również jechałem Citaro bez klimy w czasie upału. I faktycznie, autobus - o dziwo - miał niezły przewiew. Co mnie trochę zdziwiło, ale jechałem tylko raz by cokolwiek móc oceniać.

... no dobra, skróćmy tą listę do Volvo z lufcikami

Powrót do góry

PAFAWAG  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów
Pochwał: 15

PostWysłany: 2010-03-11, 21:45
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:
... na te nasze dziurawe drogi. Ikarusy są nadal najlepsze, najtrwalsze.

Szczególnie te z motorem 310 KM Ale moim zdaniem to jednak trochę wiocha, że wysyłają 280-tki na linie na Lotnisko Chopina, podczas, gdy do takiego np. Powsina Parku Kultury przy Konstancinie jeżdżą SU18. Cóż... Tak obsługa wypadła(-a)

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Ogólne dyskusje o KM w Polsce Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3
Strona 3 z 3

Skocz do: