| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
9507 
|
Wysłany: 2010-03-10, 16:43 Temat postu: |
|
|
Kędzior - 8 + 5 + 20 = 33 nie 25 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shadow238  *Moderator

|
Wysłany: 2010-03-10, 20:40 Temat postu: |
|
|
Tak, bo dalej posiada wysokie stopnie w drzwiach. Dlatego takie odremontowane Ikarusy powinny stacjonować w flocie przewoźnika jako pojazd historyczny służący do wynajmu na okolicznościowe imprezy
Ps. Chociaż z naszego punktu widzenia marzylibyśmy o tym, aby takie cuda jeździły na liniach KM jak najdłużej.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kędzior  *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Miejscowość: Niederschlesien Pochwał: 6
|
Wysłany: 2010-03-10, 22:36 Temat postu: |
|
|
Zwracam honor, już poprawione Nie mniej, i tak niskich przegubowców jest w MPK od lichu; 135/171 tego typu wozów to nie jest tragedia.
| 9507 napisał: |
Kędzior - 8 + 5 + 20 = 33 nie 25  |
Przepraszam bardzo, ale nie jestem żadną wartością liczbową, żeby wykonywać na mnie działania arytmetyczne, wypraszam sobie!
| Shadow238 napisał: |
| Tak, bo dalej posiada wysokie stopnie w drzwiach. Dlatego takie odremontowane Ikarusy powinny stacjonować w flocie przewoźnika jako pojazd historyczny służący do wynajmu na okolicznościowe imprezy |
Prawdę mówi, polać mu!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PAFAWAG 

Dołączył: 07 Lip 2007 Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów Pochwał: 15
|
Wysłany: 2010-03-11, 00:57 Temat postu: |
|
|
| J-31 napisał: |
| To nie miało sensu. Ponieważ Tramwaje Warszawskie od dawna chciały wymienić te tramwaje na nowe. |
Tutaj mam w domyśle porównanie z miastami czeskimi, które tak miętoszą swoje TeTrójki, że aż im (tramwajom) niska podłoga wyłazi...
| PS. Chociaż z naszego punktu widzenia marzylibyśmy o tym, aby takie cuda jeździły na liniach KM jak najdłużej. |
Dlatego właśnie wstrzymałem się z obroną wrocławskich 120M... Pisząc obiektywnie - te pojazdy są tam chyba najgorsze zaraz po Ikarusach (moim zdaniem są najlepsze , no ale ich epoka powoli zbliża się ku końcowi i nic tego nie zatrzyma. Lajf ys lajf). W Warszawie największymi straszycielami są 280.26, których już nie remontują... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2010-03-11, 10:12 Temat postu: |
|
|
Tak, bo dalej posiada wysokie stopnie w drzwiach. Dlatego takie odremontowane Ikarusy powinny stacjonować w flocie przewoźnika jako pojazd historyczny służący do wynajmu na okolicznościowe imprezy |
Nie chcę oczywiście jakoś specjalnie bronić Ikarusów. Bo ich epoka i czasy po woli odchodzą. Czas na nowy tabory. I niskopodłogowce są fajne i potrzebne, ale...
... na te nasze dziurawe drogi. Ikarusy są nadal najlepsze, najtrwalsze. No, a po za tym - dodałbym jeszcze o zgrozo - jak zaczną się upały, to wchodząc to klimatyzowanego Solarisa zawsze zastanawiam się, czy aby na pewno działa w nim klima (kierowcy MZA zazwyczaj zamykają i ryglują na stałe okna, nie zależnie czy działa, czy nie).
Natomiast w czasie upału - wchodząc do nieklimatyzowanego Ikarusa, zawsze mam pewność, że ugotuję się w środku. Tam nikt nie rygluje okien
To ostatnie zdanie szczególnie dedykuję Kędziorowi oraz wrocławskim autobusom Volvo 7x00/7x00A, a także Citaro z pierwszej dostawy - czyli z uchylnymi oknami bez klimy 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kędzior  *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Miejscowość: Niederschlesien Pochwał: 6
|
Wysłany: 2010-03-11, 15:18 Temat postu: |
|
|
To ostatnie zdanie szczególnie dedykuję Kędziorowi oraz wrocławskim autobusom Volvo 7x00/7x00A, a także Citaro z pierwszej dostawy - czyli z uchylnymi oknami bez klimy  |
Powiem szczerze, że Citaro nawet z uchylnymi lufcikami bez klimatyzacji ma lepszą wentylację niż Volvo 7000/7700. I dotyczy to i wersji krótkiej i przegubowej. Sprawdzone wielokrotnie w lecie przy wieży od strony ostatnich drzwi 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2010-03-11, 15:29 Temat postu: |
|
|
| Kędzior napisał: |
| Powiem szczerze, że Citaro nawet z uchylnymi lufcikami bez klimatyzacji ma lepszą wentylację niż Volvo 7000/7700. |
To ciekawe. Bo ja również jechałem Citaro bez klimy w czasie upału. I faktycznie, autobus - o dziwo - miał niezły przewiew. Co mnie trochę zdziwiło, ale jechałem tylko raz by cokolwiek móc oceniać.
... no dobra, skróćmy tą listę do Volvo z lufcikami 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PAFAWAG 

Dołączył: 07 Lip 2007 Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów Pochwał: 15
|
Wysłany: 2010-03-11, 21:45 Temat postu: |
|
|
| ... na te nasze dziurawe drogi. Ikarusy są nadal najlepsze, najtrwalsze. |
Szczególnie te z motorem 310 KM Ale moim zdaniem to jednak trochę wiocha, że wysyłają 280-tki na linie na Lotnisko Chopina, podczas, gdy do takiego np. Powsina Parku Kultury przy Konstancinie jeżdżą SU18. Cóż... Tak obsługa wypadła(-a) 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|