| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Inspektor 
|
Wysłany: 2004-10-18, 15:55 Temat postu: Wypadki/awarie pojazdów KM |
|
|
Proszę w tym temacie pisać o wypadkach,awariach z udziałem autobusów ,tramwajów jakie zdarzyły sie w waszej miejscowości.
[ Dodano: 2004-10-18, 16:09 ]
We Wrocławiu w grudniu ub.r. w Volvo B1-BLE6x2 awaria była taka ze nie mógł przeskoczyć z 1 biegu na 2.I tak jechał,wolno burcząc na wyższych obrotach.
Ostatnio zmieniony przez Inspektor dnia 2005-10-23, 20:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Tommy 

|
Wysłany: 2004-11-12, 22:00 Temat postu: |
|
|
"We Wrocławiu w grudniu ub.r. w Volvo B1-BLE6x2 awaria była taka ze nie mógł przeskoczyć z 1 biegu na 2.I tak jechał,wolno burcząc na wyższych obrotach."
Ja kiedyś spotkałem się z taką sytuacją w Jelczu m121 i żałowałem, że wsiadłem do pierwszego (zepsutego) pojazdu, a nawet nie pomyślałem o tym, żeby pojechać Jelczem stojącym za nim. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiśnia 

|
Wysłany: 2004-11-12, 23:28 Temat postu: |
|
|
| Tommy napisał: |
"We Wrocławiu w grudniu ub.r. w Volvo B1-BLE6x2 awaria była taka ze nie mógł przeskoczyć z 1 biegu na 2.I tak jechał,wolno burcząc na wyższych obrotach."
Ja kiedyś spotkałem się z taką sytuacją w Jelczu m121 i żałowałem, że wsiadłem do pierwszego (zepsutego) pojazdu, a nawet nie pomyślałem o tym, żeby pojechać Jelczem stojącym za nim.  |
Ja tak też kiedyś miałem z 280.70E #101 na T16. Strasznie się wlókł.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2004-11-30, 13:51 Temat postu: |
|
|
A ja trochę z innej beczki. Wypadek...
Nie pamiętam, kiedy dokładnie to się stało.
Pociąg metra zderzył się z samochodem osobowym ... Gdzie ? Oczywiście nie w tunelu , tylko na otwartej powierzchni, na terenie Stacji Techniczno Postojowej (STP) na Kabatach. Nieostrożny pracownik próbował przejechać samochodem przez tory i nie zauważył manerwującego składu metra. No i tak doszło do niegroźnej stłuczki. nikomu nic się nie stało... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kuba 

Dołączył: 08 Gru 2004 Miejscowość: Gdynia/Malaga Użytkownik zbanowany Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2004-12-10, 22:33 Temat postu: |
|
|
W Gdyni (tak mowil mi dziadek ) na ul.Morskiej,slup wysokiego napiecia przewrocil sie na trajtek,jednak nikomu sie nic wiekszego nie stalo.(oprocz trolejbusu,ale z nim tez nie bylo najgorzej)
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolins 

|
Wysłany: 2005-01-05, 21:48 Temat postu: |
|
|
W Wejherowie 08.12.2004 Neoplan #402 miał wyciek paliwa (jest w albumie). Solaris #812 zahaczył tyłkiem przy skręcie (28.12.2004).
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wocash 

|
Wysłany: 2005-01-12, 18:28 Temat postu: |
|
|
Sorry że tak późno ale dopiero dzisiaj sie o tym dowiedzialem. Otóż dnia 03.03 br. na linii 701 n aul. Witkiewicza zdarzył się wypadek. Brał w nim udział Ikarus 280 któremu podczas jazdy "odjechało" ostatnie lewe koło przeguba. Wypadek zdarzył się ok. godz. 10 a pomoc drogowa zajechała na miejsce ok. godz......16.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hannibal  @Administrator

|
Wysłany: 2005-01-12, 18:33 Temat postu: |
|
|
A przy okazji mi się ten przypomniał
Kierowca autobusu linii 75 w Szczecinie zasłabł i pojazd uderzył w drzewo. Pasażerom, na szczęście, nic się nie stało, choć przeżyli chwile grozy.
Do zdarzenia doszło na przystanku przy ul. Zawadzkiego. Kierowca wyjeżdżał z zatoczki, gdy poczuł, że mdleje ,odruchowo skręcił kierownicę i autobus zjechał na pobocze. Przejechał po trawniku, skosił kilka krzewów i uderzył w drzewo - mówi świadek zdarzenia.
Załoga karetki pogotowia wezwanej na miejsce wypadku, natychmiast rozpoczęła akcję reanimacyjną. Kierowca trafił następnie do szpitala.
Przód pojazdu został rozbity.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2005-01-12, 18:43 Temat postu: |
|
|
Volvo B10MA. Koszt naprawy na pewno spory.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2005-01-13, 13:34 Temat postu: |
|
|
Szkoda. Co z kierowcą tego Volvo. Czy wróci do pracy ? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolins 

|
Wysłany: 2005-01-28, 14:20 Temat postu: |
|
|
Jelcz M11#014 zgubił dziś trochę powietrza z zawieszenia... To częsta awaria...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inspektor 
|
Wysłany: 2005-02-03, 16:34 Temat postu: |
|
|
Z racji że nikt z Łodzi nie napisał to ja napisze:
Cud że nikt nie zginął
Cztery osoby zostały ranne w wyniku przedwczorajszego zderzenia tramwaju z TIR-em (z tego co widzę na zdjeciu w gazecie to jest to Volvo) w Łodzi.Szczęśliwym trafem nie było ofiar śmiertelnych.Do wypadku doszlo ok. godz.13.15 na ulicy Zgierskiej.Według ustaleń policji,kierowca TUR-a próbując skręcać w lewo na teren posesji ,wjechał na torowisko i zderzył się z tramwajem linii 11A.Obrażenia odniesli trzej pasażerówie w tramwaju oraz 66 - letni kieorwca ciężarówki.
Mój dopisek:
Ten tramwaj to Konstal 105Na,z tego co widać na zdjęciu ma troche wgnieciony przód z lewej strony,zbite reflektory,powybijane szyby w kabinie żaś jeśli o tą ciężarówkę chodzi to jest dosyć wgnieciona po prawej stronie,za drzwiami od kabiny,jest wybita szyba od drzwi do kabiny i ma zdeformowany bak (ciakwe czy paliwo czasem nie wyciekło...).
Żródło:Gazeta Wrocławska/Słowo Polskie wyd. z środy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michał 

|
Wysłany: 2005-02-03, 17:44 Temat postu: |
|
|
| Inspektor napisał: |
Z racji że nikt z Łodzi nie napisał to ja napisze:
Mój dopisek:
Ten tramwaj to Konstal 105Na,z tego co widać na zdjęciu ma troche wgnieciony |
Chyba 805Na W Łodzi są wąskotorowe tramwaje
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2005-02-04, 13:43 Temat postu: |
|
|
Natomiast w Warszawie był poważny wypadek. Zderzyły się dwa tramwaje. Pierwszy skład ostro hamował, a drugi się nie wyrobił najechał na pierwszy. Szczegółów chwilowo nie znam. Wiem tylko tyle, że motorniczy był zakleszczony.... Informacja pochodzi z Radia ZET.. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inspektor 
|
Wysłany: 2005-02-10, 16:37 Temat postu: |
|
|
Zderzenie w samo południe
Przez dwie godziny ruch na ulicy Krupniczej był zablokowany bo tramwaje linii "0p" i 24 zderzyły się na skrzyzowaniu z Podwalem.Nikomu nic sie nie stało.Prawdopodobnie motorniczy tramwaju 24 zagapił się i zamiast jechać prosto ulicą Krupniczą w kierunku pl.Legionów ,skręcił w lewo w kierunku Galerii Centrum.
- Na razie nie można stwierdzić ,jaka była przyczyna kolizji.Komisja wyjasnia dlaczego doszło do stłuczki - tłumaczy dyżurny MPK.Do zderzenia doszlo w samo poludnie.Przez 2 godziny dźwig podnosił wykolejony tramwaj.Policja kierowała ruchem.Ok. 14 wszystko wróciło do normy.
Z Gazety Wrocławskiej/Słowa Polskiego z wtorku.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|