| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Filip_2691 

|
Wysłany: 2006-12-15, 22:58 Temat postu: (Bytom) Pijany kierowca autobusu linii 850 |
|
|
Wczoraj około 19.00 sierżant sztabowy z I Komisariatu w Bytomiu wracał z zakupów w Gliwicach z żoną i dzieckiem autobusem linii nr 850. Podczas dojeżdżania do przystanku przy centrum handlowym w Bytomiu, kierowca autobusu zaczął jechać tzw. “wężykiem”. Policjant natychmiast wylegitymował się kierującemu i uniemożliwił mu dalszą jazdę. Okazało się, że 51-letni kierowca miał w wydychanym powietrzu blisko 2 promile alkoholu. Mężczyzna trafił do policyjnego aresztu. W czasie kursu nieodpowiedzialny kierowca przewoził w pojeździe ponad 70 pasażerów, dlatego też przedstawiono mu zarzut sprowadzenia niebezpieczeństwa katastrofy, za co może mu grozić kara do 8 lat więzienia.
www.bytom.naszemiasto.pl
Od siebie dodam iż to był kierowca firmy Meteor Jaworzno gdyż 850 (Bytom - Gliwice) obsługuje Meteor Jaworzno 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
NEO_DAB 

|
Wysłany: 2006-12-15, 23:33 Temat postu: |
|
|
To normalka w tej firmie... Dodam tylko, że jechać autobusami firmy "Meteor" to wyczyn niczym w programie "Jackass" na MTV. Nigdy nie wiadomo czy wyjdziesz cały i zdrowy ... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mattor20056 

|
Wysłany: 2006-12-16, 19:24 Temat postu: |
|
|
Heh to nie pierwszy przypadek u nas na Śląsku 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adrian_ 

|
Wysłany: 2006-12-16, 20:02 Temat postu: |
|
|
| Mattor20056 napisał: |
| Heh to nie pierwszy przypadek u nas na Śląsku |
Masz rację, niemniej jednak trochę to przykre, iż tego typu postawa jednego z kierowców Meteora jeszcze bardziej pogorszy wizerunek firmy . Mam tylko nadzieję, iż Meteor wyciągnie wnioski z tego zdarzenia i nie dopuści do kolejnych tego typu przypadków .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mattor20056 

|
Wysłany: 2006-12-16, 20:44 Temat postu: |
|
|
W styczniu 2006 roku na 147 linii , jechał pijany kierowca mój brat mi powiedział i jeszcze mój tata tym samym czasie jechał z roboty i jechał za nim i miał włączone swiatła afaryjne az do pętli , i jeszcze mój brat powiedział ze jakiś pasazer powiedział do kierowcy "jak ty jedzić"
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shadow238  *Moderator

|
Wysłany: 2006-12-16, 22:06 Temat postu: |
|
|
Oczywiście firma Meteor jaworzno dba o komfort i bezpieczeństwo w komunikacji miejskiej. Jak głosi ich dawny, choć spotykany, w niektórych ich autobusach napis: "Meteor w trosce o pasażera" i "Komfort i bezpieczeństwo w komunikacji miejskiej". Jak widać firma Meteor dba o dobro pasażerów, jadąc ich busami nigdy nie jesteśmy pewni czy dojedziemy w jednym kawałku czy nie 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
james206 
|
Wysłany: 2006-12-17, 13:15 Temat postu: |
|
|
Meteor - "Komfort i bezpieczeństwo w komunikacji miejskiej"... Ten napis nadal widnieje wciąż na kilku z ich wozów. Między innymi na #862,którym podróżowałem w środę na linii 46.Trudno mi ocenić czy kierowca z którym ja jechałem był trzeźwy, ale mam co do tego poważne wątpliwości. Bawił się przełącznikiem biegów(automat),że autobusem trzepało jak rakietą, nie stawał na przystankach,a kiedy dojeżdżał na światła... Cóż...Za każdym razem czekał aż się skończy zielone i ruszał na czerwonym, raz przy okazji wjeżdżając w korowód samochodów jadących z prostopadłej ulicy... Mój komentarz jest krótki: po prostu METEOR-"W trosce o pasażera"...Dokładnie jak napisał kolega Shadow238 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kuba 

Dołączył: 08 Gru 2004 Miejscowość: Gdynia/Malaga Użytkownik zbanowany Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2006-12-17, 20:12 Temat postu: |
|
|
Hehe, to oni se tam u Was na śląsku nieźle dają w rure
Nie no ale tacy ludzie nie powinni prowadzić autobusów. 70 pasażerów - niezłe zagrożenie.
Ale nikt z tych pasażerów nie zauważył że kierowca nabimbany?
Akurat wydawało mi sie że Meteor to dość porządna firma, ale teraz dużo takich przypadków na Sląsku... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shadow238  *Moderator

|
Wysłany: 2006-12-19, 16:46 Temat postu: |
|
|
| Kuba napisał: |
Akurat wydawało mi sie że Meteor to dość porządna firma, ale teraz dużo takich przypadków na Sląsku...  |
hehehe. No faktycznie Meteor był porządną firmą jakieś 3-4 lata temu, jak jeszcze ich Solarisy były w cudownym stanie i poza tym jak dbali o tabor, a teraz firma pewnie tonie w długach spowodowanych zakupem "w leasingu" dawno- nowych Solarisów U12 i U15. Leje do swoich busów olej opałowy zamiast normalną ropę naftową, nie myją swoich ich, a jak przychodzi czas na nową reklamę na autobusie to naklejają ją na ten syf!!!
| james206 napisał: |
| Meteor - "Komfort i bezpieczeństwo w komunikacji miejskiej"... Ten napis nadal widnieje wciąż na kilku z ich wozów. Między innymi na #862,którym podróżowałem w środę na linii 46.Trudno mi ocenić czy kierowca z którym ja jechałem był trzeźwy, ale mam co do tego poważne wątpliwości. Bawił się przełącznikiem biegów(automat),że autobusem trzepało jak rakietą, nie stawał na przystankach,a kiedy dojeżdżał na światła... Cóż...Za każdym razem czekał aż się skończy zielone i ruszał na czerwonym, raz przy okazji wjeżdżając w korowód samochodów jadących z prostopadłej ulicy... Mój komentarz jest krótki: po prostu METEOR-"W trosce o pasażera".. |
To jako MKM i normalny obywatel miałeś prawo zadzwonić na policję i zgłośić taką jazdę kiermana lub napisać skargę do KZK GOP 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|