| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2007-02-15, 09:45 Temat postu: (Rzeszów) MPK Testuje Tedom Kronos 123G |
|
|
Autorem tej informacji jest Kuki
Rzeszowskie MPK testuje autobus Tedom Kronos 123G. Testy rozpoczęto 10 lutego. Tedom jest już siódmym testowany w Rzeszowie autobusem zasilanym gazem, tym razem pochodzącym z Czech. MPK poszukuje autobusy w związku z planami zakupu kolejnych 8 pojazdów CNG.
Silnik autobusu RG210-AV-TA04 o pojemności 12 tys. cm3 i mocy 210 kW, spełniający normę EURO4 jest stosunkowo cichy i dobrze sobie radzi z rozpędzaniem autobusu. Przedział pasażerski testowanego autobusu to 29 miejsca siedzące wyposażone w fotele Kiel (+ 4 rozkładane) a także 54 miejsca stojące. Zewnętrzna stylistyka jest jednak kwestią gustu - jednakże jak podaje Kuki - autobus wzbudza spore zainteresowanie wśród zarówno pasażerów jak również przechodniów.
Dokładną relację Kukiego oraz dane techniczne i zdjęcia Znajdziecie pod tym linkiem.
A to jedno ze zdjęć. Autorem jest Kuki
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartek 

|
Wysłany: 2007-02-15, 11:16 Temat postu: |
|
|
.."stosunkowo cichy.." . Mamy w Mielcu 120M z silnikiem TEDOM Ojro 4, i do stosunkowo cichych autobusów bym go nie zaliczył, dla mnie porównywalny z vectem CNG. A co do testów, to prawdopodobnie za jakieś dwa tygodnie do MPK przyjedzie gazogniot z MPK Kraków. Jak tylko będzie wiedział coś więcej to napiszę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kuki 

|
Wysłany: 2007-02-16, 18:22 Temat postu: |
|
|
| pr110 napisał: |
.."stosunkowo cichy.." . Mamy w Mielcu 120M z silnikiem TEDOM Ojro 4, i do stosunkowo cichych autobusów bym go nie zaliczył, dla mnie porównywalny z vectem CNG. A co do testów, to prawdopodobnie za jakieś dwa tygodnie do MPK przyjedzie gazogniot z MPK Kraków. Jak tylko będzie wiedział coś więcej to napiszę. |
Wiem, przesadziłem trochę pisząc, że jest on cichy. Zresztą pierwsze wrażenie nie zawsze jest dobre. Ogólnie od Vecto to on jest głośniejszy, tyle, że nie wydaje takich świstów jak silnik Jelcza.
J-31: Dzięki za umieszczenie tego newsa na km-forum. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|