| |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2007-02-16, 12:13 Temat postu: (Warszawa) Nocne metro |
|
|
Dobra wiadomość dla warszawskich imprezowiczów....
Od dzisiaj, przez okres pół roku - czyli do około czerwca - pociągi metra będą kursować dłużej. I tylko w nocy z piątku na sobotę oraz z soboty na niedzielę. Pociągi w te dwie noce w tygodniu, będą kursować do godz. 2-3 na ranem. Częstotliwość co około 30 minut. Pociągi będą kursować na odcinku: Kabaty - Pl. Wilsona. Pociąg wahadłowy na stację Marymont, pozostaje bez zmian.
Jednocześnie Dyrektor ZTM p. Leszek Ruta, chce zmienić rozkłady jazdy autobusów nocnych, przecinających metro tak, aby ułatwić przesiadki do metra. Ma to ułatwić powrót z imprez.
Dłuższe kursowanie w wybrane dni, to test. Jeśli się przyjmie, to stanie się on już zwyczajem.
Nie jest to jednak pierwszy taki przypadek. Pociągi metra wiele razy, w ciągu swojej historii kursowały w nocy - przez całą noc. Szczególnie w Sylwestra.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2007-02-19, 11:14 Temat postu: Nocne metro - informacja dla pasażerów |
|
|
Ten post niech będzie małym uzupełnieniem powyższego newsa.
Otóż cały piątek ZTM obszernie informował pasażerów o dłuższych kursach pociągów metra. Stosowne kartki formatu A4 pojawiły się chyba we wszystkich autobusach miejskich oraz tramwajach. A dodatkowo na wszystkich stacjach metra, dyspozytorzy co kilka minut informowali przez megafony o tym, że pociągi będą jeździły do godz. 3-ciej w nocy.
Z początku cała ta akcja, wydawała mi się jakimś szaleństwem, ale po chwili zrozumiałem, że jest to jedyny sposób na dotarcie do wtórnych analfabetów. A tych w Warszawie nie brakuje. Tak więc mam wrażenie, że akcja odniosła pożądany skutek. Warszawiacy zostali skutecznie poinformowani. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
[ Strona wygenerowana w: 0.12097 sekund ] :: [ 20 zapytań SQL ]
|