| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
OPi 

|
Wysłany: 2009-04-21, 19:12 Temat postu: Koleje Mazowieckie zamawiają |
|
|
Koleje Mazowieckie planują zakup kolejnych 20 sztuk EZT:
| Cytat: |
Informujemy, że w dziale Ogłoszenia – Przetargi, w dniu 21 kwietnia 2009 r. Spółka „Koleje Mazowieckie-KM” sp. z o.o. jako pełnomocnik zamawiającego, którym jest Województwo Mazowieckie, ogłosiła przetarg na „Dostawę 20 szt. nowych, czteroczłonowych elektrycznych zespołów trakcyjnych”.
Zamówienie publiczne prowadzone jest w trybie przetargu nieograniczonego na podstawie ustawy Prawo zamówień publicznych. Przedmiot zamówienia obejmuje dostawę 20 szt. nowych, czteroczłonowych elektrycznych zespołów trakcyjnych ze świadczeniem usług serwisowych w okresie czterech lat od daty przekazania każdego EZT oraz przeszkoleniem pracowników wskazanych przez Zamawiającego w zakresie obsługi, utrzymania i napraw bieżących taboru.
Miejscem dostawy i odbioru taboru będzie Warszawa – stacja postojowa Warszawa Grochów Elektrowozownia.
Termin realizacji zamówienia w okresie 12 miesięcy. Dostawa pierwszego EZT nie wcześniej niż w styczniu 2011 r., a dostawa ostatnich dwóch w grudniu 2011 r.
|
SIWZ i inne informacje http://www.mazowieckie.com.pl/site.php5/article/166/830.html
Pozdrowionka 
Ostatnio zmieniony przez OPi dnia 2009-11-06, 21:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2009-04-22, 08:54 Temat postu: |
|
|
Taaa, kolejne niefunkcjonalne FLIRTy, do których trze "wskakiwać" z wysokich peronów zamiast wsiadać.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lopez  *Moderator

|
Wysłany: 2009-04-22, 11:57 Temat postu: |
|
|
Może jednak tym razem będzie to coś innego?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2009-04-22, 20:30 Temat postu: |
|
|
Oby! (Życzę wam tego ) Moim zdaniem FLIRTY są wizualnie ładne tylko z przodu... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KKS 

Dołączył: 08 Sty 2007 Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii Pochwał: 10
|
Wysłany: 2009-04-22, 20:46 Temat postu: |
|
|
Wątpię. Już jakiś czas temu słyszałem, że dla KM się sprawdziły i nowy przetarg będzie pod Flirty ustawiony Mnie ciekawi, co Wlkp kupi.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2009-05-20, 09:03 Temat postu: |
|
|
W innym temacie pisałem o planach WKD... a teraz parę słów na temat planów Kolei Mazowieckich.
Otóż wzorem umowy z WKD, władze samorządowe Mazowsza podpisały również umowę z Kolejami Mazowieckimi. To daje "zielone światło" dla KM i w związku z tym
| Krzysztof Śmietana w Gazecie napisał: |
Do 2015 r. spółka chce za 1,5 mld zł kupić m.in.:
• 44 nowoczesne pociągi elektryczne,
• 10 używanych składów elektrycznych,
• 11 lub 22 wagony piętrowe,
• 15 szynobusów elektrycznych na mniej oblegane trasy, np. z Radomia do Drzewicy czy z Ostrołęki do Tłuszcza,
• 11 lokomotyw do istniejących składów piętrowych.
Do 2011 r. Koleje Mazowieckie chcą też gruntownie zmodernizować istniejące pociągi elektryczne. |
Plany są ciekawe. A co z tego wyniknie, zobaczymy
Źródło http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,95190,6626747,WKD_i_Koleje_Mazowieckie_kupuja_nowe_pociagi.html
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
vanquisz 
|
Wysłany: 2009-06-05, 16:03 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Koleje Mazowieckie dokonały otwarcia ofert w przetargu na 20 elektrycznych zespołów trakcyjnych. Swe propozycje złożyły: konsorcjum PESA Bydgoszcz - ZNTK Mińsk Maz., Stadler i CAF.
Konsorcjum PESA - ZNTK Mińsk Maz. zapronowowało cenę 101 mln 260 tys. euro brutto, Stadler Bussnang - 104 mln 800 tys. euro netto, a CAF SA - 106 mln 477 tys. euro netto.
Zamawiający na realizację zamówienia chce przeznaczyć 92 549 322,16 euro brutto. |
Źródło: www.rynek-kolejowy.pl
W komentarzach można przeczytac, iż news jest niepoprawny, ponieważ nie uwzględniono w nim cen brutto/netto. Ile w tym prawdy- nie wiem.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2009-06-05, 16:12 Temat postu: |
|
|
W komentarzach widzę wpisy osób zacnych, z których opiniami należy się liczyć. Moim zdaniem też nic nie jest przesądzone, a najniższa cena PESY absolutnie nie oznacza, że to właśnie PESA sprzeda jednostki Kolejom Mazowieckim.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
vanquisz 
|
Wysłany: 2009-06-05, 16:20 Temat postu: |
|
|
Wiadomo co zaproponuje PESA i CAF?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lopez  *Moderator

|
Wysłany: 2009-06-05, 20:23 Temat postu: |
|
|
Cóż - ciekawa sprawa z tym przetargiem np. to że KM idąc w poprzek wszechpolskiej praktyce cenie przypisały tylko 60% wagi... Ja jednak życzę sukcesu PESIE, a to dlatego, że jestem ciekaw co nowego wymajstrowali (w końcu nie ja będę tym jeździł ).
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2009-06-05, 21:01 Temat postu: |
|
|
| Lopez napisał: |
| Cóż - ciekawa sprawa z tym przetargiem np. to że KM idąc w poprzek wszechpolskiej praktyce cenie przypisały tylko 60% wagi |
Nie tylko KM. Przytoczę przykład trwającego przetargu na 13 jednostek dla SKM Warszawa.
| Ja jednak życzę sukcesu PESIE, a to dlatego, że jestem ciekaw co nowego wymajstrowali |
Do tego wystarczy drobna informacja prasowa z wizualizacją, wcale nie muszą wygrywać tego przetargu 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lopez  *Moderator

|
Wysłany: 2009-06-05, 21:35 Temat postu: |
|
|
| TLG napisał: |
| Nie tylko KM. Przytoczę przykład trwającego przetargu na 13 jednostek dla SKM Warszawa. |
No nie tylko. Bardzo dobrze - tak trzymać. Szkoda, że to wciąż tylko wyjątki.
Zobaczymy co się okaże rozstrzygające. Jednak planowana kwota na przetarg KM została przekroczona o ponad 10% więc być może nie będzie zwycięzcy, tylko powtórka z rozrywki.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2009-06-06, 08:56 Temat postu: |
|
|
| Jednak planowana kwota na przetarg KM została przekroczona o ponad 10% więc być może nie będzie zwycięzcy, tylko powtórka z rozrywki. |
Niekoniecznie. Piłeczka leży teraz po stronie urzędu marszałkowskiego i samorządu województwa. Szybki termin otwarcia ofert wskazuje, że jednak Kolejom Mazowieckim zależy na szybkim przeprowadzeniu procedury i zamówieniu składów, dlatego może być tak, że zwiększone zostaną środki przeznaczone na ten zakup.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|