| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ep40  Nadzór Ruchu

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2008-07-31, 13:55 Temat postu: |
|
|
| ep40 napisał: |
| Możliwe, że tym w przyszłości będzie się woziło po wSKM. |
To nie jeszcze takie pewne, czy ten ezt trafi do SKM warszawa. Trochę za dużo członów, ale z drugiej strony ilość drzwi wskazuje, że to może być ezt do komunikacji lokalnej... cóż, pożyjemy, zobaczymy 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ep40  Nadzór Ruchu

|
Wysłany: 2008-07-31, 15:59 Temat postu: |
|
|
1.Dlatego napisałem "może", a nie "na pewno".
2.Oprócz SKM trójmiejskiej i warszawskiej nie ma za bardzo nikogo komu by się taki regionalny wynalazek przydał.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
plocmaster  Nadzór Ruchu

|
Wysłany: 2008-07-31, 17:31 Temat postu: |
|
|
A za granicą?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Citadis  Mechanik

|
Wysłany: 2008-07-31, 22:27 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| To nie jeszcze takie pewne, czy ten ezt trafi do SKM warszawa. Trochę za dużo członów, ale z drugiej strony ilość drzwi wskazuje, że to może być ezt do komunikacji lokalnej... cóż, pożyjemy, zobaczymy |
Gdzieś dzisiaj wyczytałem(chyba na Forum Polskich Wieżowców na SkyscraperCity) że to ma mieć jeszcze dwa człony, tylko otrzyma je dopiero po jakichś targach w Berlinie na które pojedzie w takim zestawieniu jak na zdjęciu. No i wyczytałem też że ma pójść na testy do Warszawskiej SKM
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2008-08-01, 07:55 Temat postu: |
|
|
| Citadis napisał: |
| No i wyczytałem też że ma pójść na testy do Warszawskiej SKM |
Dobrze wyczytałeś. O tym była mowa już w zeszłym roku.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2008-08-06, 13:42 Temat postu: |
|
|
Przed wczoraj słyszałem o tym w TPV Info - w Kurierze Mazowsze. Teraz znalazłem w Przegubowcu artykuł z Życia Warszawy...
http://www.przegubowiec.pl/prasa/?wpis=770
Czyżby coś mi umknęło, czy linię z Lotniska Okęcie do Modlina nie miało czasem obsługiwać SKM Warszawa ?
TLG, czy to prawda, że za około 2 lata SKM Warszawa zostanie wchłonięte przez Koleje Mazowieckie ? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Filip7370  Nadzór Ruchu

|
Wysłany: 2008-08-06, 19:57 Temat postu: |
|
|
Oby i powstałby jeden przewoźnikiem z "organem" zajmującym się stricte warszawskimi przewozami. Podoba mi się że pociągi będą przypisane do trasy, bo to cywilizowanie przewoźnika na siłę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2008-08-07, 16:26 Temat postu: |
|
|
| J-31 napisał: |
| TLG, czy to prawda, że za około 2 lata SKM Warszawa zostanie wchłonięte przez Koleje Mazowieckie ? |
Bardzo mało prawdopodobne.
| Czyżby coś mi umknęło, czy linię z Lotniska Okęcie do Modlina nie miało czasem obsługiwać SKM Warszawa ? |
Struzik cały czas próbuje się wbić na tę trasę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2008-11-04, 08:36 Temat postu: |
|
|
SKM Warszawa podpisała umowę wieloletnią na obsługę od 2010r dwóch nowych linii ZTM: S1 z Lotniska Okęcie do Sulejówka Miłosnej i S-3 z Lotniska Okęcie do Legionowa. Umowa zapewnia obsługę tych linii do 2025r czyli przez 15 lat składami aglomeracyjnymi w ilości 13 sztuk. Wymagane pociągi muszą rozwijać prędkość minimalnie 130km/h.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2008-11-04, 09:02 Temat postu: |
|
|
| TLG napisał: |
| SKM Warszawa podpisała umowę wieloletnią na obsługę od 2010r dwóch nowych linii ZTM: S1 z Lotniska Okęcie do Sulejówka Miłosnej i S-3 z Lotniska Okęcie do Legionowa. Umowa zapewnia obsługę tych linii do 2025r czyli przez 15 lat składami aglomeracyjnymi w ilości 13 sztuk. Wymagane pociągi muszą rozwijać prędkość minimalnie 130km/h. |
Wow. Super wiadomość. To daje teraz zarządowi SKM-ki zielone światło na zorganizowanie przetargu i zakup nowych ezt-ów 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2008-11-04, 09:21 Temat postu: |
|
|
| To daje teraz zarządowi SKM-ki zielone światło na zorganizowanie przetargu i zakup nowych ezt-ów |
W tej chwili to już nawet nie jest tylko możliwość, ale zobowiązanie i konieczność, bo czasu jest bardzo mało, a cykl produkcyjny nowej jednostki to nie to, co cykl produkcyjny 14WE i też ma swoje terminy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2008-11-04, 09:50 Temat postu: |
|
|
| TLG napisał: |
| W tej chwili to już nawet nie jest tylko możliwość, ale zobowiązanie i konieczność, bo czasu jest bardzo mało, a cykl produkcyjny nowej jednostki to nie to, co cykl produkcyjny 14WE i też ma swoje terminy. |
Rzeczywiście, jeśli mieliby ruszyć z tymi liniami w 2010 roku, to mało mają czasu. A czy Orientujesz się na jakim etapie przygotowania do zakupu jest zarząd SKM-ki ? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2008-11-04, 16:45 Temat postu: |
|
|
| A czy Orientujesz się na jakim etapie przygotowania do zakupu jest zarząd SKM-ki ? |
Nie. Ale już wiadomo, że niebawem przyjedzie na testy 19WE, któe jest w trakcie homologacji (10 dni temu stał w CNTK na torach odstawczych Olszynki Grochowskiej). To tak, jak w tym starym dowcipie o Leninie: jakie jednostki kupi SKM i dlaczego będzie to 19WE?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|