| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
deo 
|
Wysłany: 2009-01-23, 18:16 Temat postu: Dlaczego w autobusach KM jest tak smutno? |
|
|
Pytanie jak w temacie. Zastanawiałem się dlaczego poszczególne zarządy firm przewozowych nie starają się coś z tym zrobić wsadzając np. radia do swoich wehikułów i dając możliwość słuchania muzyki podczas przejazdu autobusem? Czy barierą jest strach przed złodziejami, czy może jest to traktowane jako zbędna (niepotrzebna) inwestycja?
Pozdrawiam
deo
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pmaster 

|
Wysłany: 2009-01-23, 18:23 Temat postu: |
|
|
| deo napisała: |
|
Zastanawiałem się dlaczego poszczególne zarządy firm przewozowych nie starają się coś z tym zrobić wsadzając np. radia do swoich wehikułów i dając możliwość słuchania muzyki podczas przejazdu autobusem? Czy barierą jest strach przed złodziejami, czy może jest to traktowane jako zbędna (niepotrzebna) inwestycja?
|
Bo jak musieliby zapłacić za to ZAiKS i ew. inne haracze, dopiero zrobiłoby się smutno. Poza tym fan Shazzy i Akcentu raczej nie ucieszy się z głośnika nad głową emitującego głośne AC/DC, a miłośnikom detroit techno (istnieje coś takiego wogóle?) Beethoven może się nie spodobać
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
deo 
|
Wysłany: 2009-01-23, 18:34 Temat postu: |
|
|
| plocmaster napisał: |
| Bo jak musieliby zapłacić za to ZAiKS i ew. inne haracze |
Hmmm. Jesteś pewny, że za słuchanie radia trzeba coś płacić ZiKS lub innym instytucjom? Pisząc posta miałam na myśli raczej słuchanie zwykłego radia takiego jak RMF czy Zet'ka...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ŁK-MZK 

|
Wysłany: 2009-01-23, 18:40 Temat postu: |
|
|
Radio w większości autobusów to sobie sami kierowcy montują, bo zarząd im go nie daje. Ktoś lubi słuchać muzyki, a ktoś nie. Pasażerowie mają bezpiecznie dotrzeć na miejsce i to jest główne zadanie, a nikt tam nie myśli, żeby puszczać im muzykę, czy wieszać baloniki.
Poza tym zawsze się w autobusie coś dzieje . Chociaż sam przyznaję, że z muzyką się jeździ lepiej. Ja coś podobnego gdzieś tu widziałem (jakiś temat) w sprawie muzyki i praw do otwarzania .
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pmaster 

|
Wysłany: 2009-01-23, 18:46 Temat postu: |
|
|
|
Hmmm. Jesteś pewny, że za słuchanie radia trzeba coś płacić ZiKS lub innym instytucjom
|
Tak
|
isząc posta miałam na myśli raczej słuchanie zwykłego radia takiego jak RMF czy Zet'ka...
|
To ja serdecznie dziękuję za takie „umilanie” czasu, zatykam kanały słuchowe dokanałówkami i sugeruję umieszczenie je sobie w miejscu, gdzie słońce nie dochodzi
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartek 

|
Wysłany: 2009-01-23, 20:35 Temat postu: |
|
|
W Mielcu w solarisach gra muzyka na autobusie, i to nawet względnie głośnio Od razu podroż przyjemniejsza.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
chudy5d 

|
Wysłany: 2009-01-23, 21:24 Temat postu: |
|
|
No w "Teleexpresie" Mówili ostatnio, że gdzieś puszczają w tramwajach muzykę Beethoveena i wielu znanych twórców muzyki poważnej z głośników umieszczonych na osłonach nad drzwiami. Niby żeby "uspokoić pasażerów i umilić podróż". Ciekawe czy działa...
Z resztą zawsze jak chcesz posłuchać czegoś co lubisz to coś do odtwarzania muzyki w kieszeń, słuchawki na uszy i jazda.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ŁK-MZK 

|
Wysłany: 2009-01-23, 21:46 Temat postu: |
|
|
| chudy5d napisał: |
| No w "Teleexpresie" Mówili ostatnio, że gdzieś puszczają w tramwajach muzykę Beethoveena i wielu znanych twórców muzyki poważnej z głośników umieszczonych na osłonach nad drzwiami. Niby żeby "uspokoić pasażerów i umilić podróż". Ciekawe czy działa... |
Chyba uspać.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamil 
|
Wysłany: 2009-01-23, 22:28 Temat postu: |
|
|
| No w "Teleexpresie" Mówili ostatnio, że gdzieś puszczają w tramwajach muzykę Beethoveena i wielu znanych twórców muzyki poważnej z głośników umieszczonych na osłonach nad drzwiami. Niby żeby "uspokoić pasażerów i umilić podróż" |
We Wrocławiu to miało być...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
oolek15 

|
Wysłany: 2009-01-24, 00:21 Temat postu: |
|
|
IMO jeżeli ktoś chce słuchać muzyki (i nie wytrzymuje bez niej np. w autobusie) to weźmie MP3 lub słuchawki do telefonu i będzie miał muzykę taką, jaka mu się podoba... Inaczej większość pasażerów będzie niezadowolona (niezależnie od rodzaju muzyki która byłaby puszczana w autobusie)... Poza tym po co wydawać kasę na takie coś...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ŁK-MZK 

|
Wysłany: 2009-01-24, 00:50 Temat postu: |
|
|
| oolek15 napisał: |
| Poza tym po co wydawać kasę na takie coś... |
No z tą muzyką klasyczną to przegięcie.
| oolek15 napisał: |
| IMO jeżeli ktoś chce słuchać muzyki (i nie wytrzymuje bez niej np. w autobusie) to weźmie MP3 lub słuchawki do telefonu i będzie miał muzykę taką, jaka mu się podoba... |
I to jest wyjście. Tak zawsze będzie ktoś niezadowolony. Zresztą kierowcy sobie co niektórzy puszczają muzykę głośno, więc czasem można posłuchać muzyki. Ja sam noszę ze sobą MP3 i nie przejmuje się takimi rzeczami.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Coffee 

Dołączył: 19 Maj 2006 Miejscowość: Kraków - Borek Fał. Pochwał: 2
|
Wysłany: 2009-01-24, 10:58 Temat postu: |
|
|
Ja bardzo lubię, jak kierowcy (szczególnie przez głośniki w Jelczach) puszczają wiadomości... Jadąc do szkoły zawsze się czegoś dowiem 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gadzie 

|
Wysłany: 2009-01-24, 11:01 Temat postu: |
|
|
No w "Teleexpresie" Mówili ostatnio, że gdzieś puszczają w tramwajach muzykę Beethoveena i wielu znanych twórców muzyki poważnej z głośników umieszczonych na osłonach nad drzwiami. Niby żeby "uspokoić pasażerów i umilić podróż". Ciekawe czy działa...
Z resztą zawsze jak chcesz posłuchać czegoś co lubisz to coś do odtwarzania muzyki w kieszeń, słuchawki na uszy i jazda. |
| Kamil napisał: |
| We Wrocławiu to miało być... |
Tak. Miało to być we Wrocławiu. Nie wiem, czy dalej jest, bo pasażerom się to zbytnbio nie spodobało. Gdzieś czytałem, że pasażerowie się oburzali i pomysł nie wypalił tak, jak powinien. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
9507 
|
Wysłany: 2009-01-24, 12:02 Temat postu: |
|
|
Było, nie zdało egzaminu - no bo co Ci po muzyce, która leci, nie leci i tak w kółko? Poza tym w pierwszy dzień jak to miało grać, to coś pozamarzało w stacji nadawczej i d... I do tego jeszcze sygnał, który nie docierał do autobusów/tramwajów, które jeździły w ścisłym centrum (kamienice itp.) - porażka! Nie zycze Wam tego.
P. S. to działało chyba nawet nie przez tydzień 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
siekierowy  +Ekspert

|
Wysłany: 2009-01-24, 12:42 Temat postu: |
|