| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2009-09-22, 07:59 Temat postu: |
|
|
Ładny i słoneczny dzisiaj Dzień Bez Samochodu. Jak zwykle przyjechałem do pracy na rowerze, ale nie zauważyłem wzmożonego ruchu rowerowego, korki takie jak zwykle. Jednak polski nabożny stosunek do "złotego cielca" - samochodu osobowego nie będzie taki łatwy do przezwyciężenia. To pokazuje jak Polakom jeszcze daleko do starej Europy
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2009-09-22, 09:55 Temat postu: |
|
|
| OPi napisał: |
Można zamknąć temat już jutro o 23:18. |
Taa. Już sobie budzik ustawiam na 23.18... ... a temat zamknę jutro rano
A co do pogody. To faktycznie lato ładnie się z nami żegna. Mam nadzieję, że chociaż jesień nie da nam powodów do krytyki 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Mrozard 

|
Wysłany: 2009-09-22, 16:15 Temat postu: |
|
|
Z tą pogodą to u mnie średnio. Ciemno wszędzie, jakby zaraz miało lunąć...
Właśnie się dowiedziałem, że w piątek jest dzień otwarty MZK Koszalin. Tylko kur... że między 10.00 a 13.00, gdy mnie nie ma... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Nikki 

Dołączył: 29 Lis 2005 Miejscowość: Twierdza Wrocław Pochwał: 3
|
Wysłany: 2009-09-22, 20:44 Temat postu: |
|
|
| TLG napisał: |
| Jednak polski nabożny stosunek do "złotego cielca" - samochodu osobowego nie będzie taki łatwy do przezwyciężenia. |
Hmmm a może zakaz wjazdu samochodami do miasta? Dziś pl. Dominikański był zapchany jak zwykle, w wyniku czego karetka, która nie mogła przejechać zrobiła kółko na środku skrzyżowania
Cieplutko było i słonecznie, szkoda że to już koniec lata...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
9507 
|
Wysłany: 2009-09-22, 20:49 Temat postu: |
|
|
Ostatni dzień lata pożegnałem w Citarku (oczywiście klima chłodziła), słońce cały dzień mieliśmy. Witamy jesień!
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2009-09-22, 21:49 Temat postu: |
|
|
| Nikki napisała: |
|
Hmmm a może zakaz wjazdu samochodami do miasta?
|
Jak najbardziej popieram. Nie tylko w Dzień Bez Samochodu.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
9507 
|
Wysłany: 2009-09-22, 21:51 Temat postu: |
|
|
Zależy jak definiować miasto 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kędzior  *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Miejscowość: Niederschlesien Pochwał: 6
|
Wysłany: 2009-09-22, 22:59 Temat postu: |
|
|
Jakoś nie wyobrażam sobie funkcjonowania "zakazu wjazdu do miasta" gdyby brać pod uwagę zakaz wjazdu jako zakaz wjazdu za znak drogowy E-17a z nazwą miejscowości, choćby Wrocławia - np. d.k. nr 8 od Mirkowa, tuż przy wjeździe do tej pierwszej miejscowości, tym nie mniej że to jedyna droga wylotowa na Ostrów Wlkp., Łódź i Warszawę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PAFAWAG 

Dołączył: 07 Lip 2007 Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów Pochwał: 15
|
Wysłany: 2009-09-23, 00:29 Temat postu: |
|
|
Jakiś sens miałby zakaz wjazdu do ścisłego centrum, nie w granice miasta... Nie wjeżdżać w administracyjny obręb miasta po prostu się nie da Tzn. jeśli ktoś się uprze to się da, ale po co sobie utrudniać życie... Samochód nie jest taki zły. KM dobra jak dobra, ale z własnym wozidłem jest się uniezależnionym od rozkładu jazdy, jeździ się szybciej... No, tylko, jak się coś zepsuje na skręcie na skrzyżowaniu, to korek się robi i lufa w krzokach (a autobus np. jeździ nieco inną trasą /przez np. dwie dalsze ulice/, nie mówiąc już o tramwaju na wydzielonym torowisku)... W Warszawie dzisiaj w miarę OK, nawet ciepło po południu.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
OPi 

|
Wysłany: 2009-09-23, 07:49 Temat postu: |
|
|