| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
JELCZU85  +Ekspert

|
Wysłany: 2010-03-08, 20:56 Temat postu: |
|
|
| siekierowy napisał: |
| W wersji city to mógłby mieć skrzynie automatyczną. Chociaż on bardziej pasuje na linie podmiejskie. |
Czemu nie u mnie taki Mercedes mógł by jeździć na 25 a to jeździ na obrzeża miasta tak więc skrzynia automatyczna była by dobrym rozwiązaniem 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domiz09 

|
Wysłany: 2010-03-10, 21:46 Temat postu: |
|
|
Eurobusowskie Sprintery miały zabudowę Autocuby.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gadzie 

|
Wysłany: 2011-12-01, 20:14 Temat postu: |
|
|
Na "infobusie" pojawił się wywiad z prezesem firmy, opisujący obecne plany i działania.
http://infobus.pl/text.php?from=mail&id=43816
Warty uwagi jest tutaj nowy midibus na bazie MB Atego.
| napisał: |
| Niestety, ta konstrukcja wymagała od nas poświęcenia znacznie więcej czasu i z uwagi na liczne wyjazdy targowe po prostu nie daliśmy rady przygotować jej na 100%. Pokazywanie „niedoróbek”nie ma specjalnie sensu, szczególnie w Kortrijk, także zapraszam wszystkich zainteresowanych do Gościcina, gdzie można zobaczyć ten autokar w pełnej okazałości. Na pewno będzie on także naszym okrętem flagowym podczas przyszłorocznych targów, także okazji do jego zwiedzenia na pewno nie zabraknie. Stylistyka tego pojazdu na pewno nie pozostawia nikogo obojętnym i o to właśnie nam chodziło. Tym przede wszystkim oraz jakością wykonania ma się on różnić od obecnych na rynku tego typu konstrukcji.To generalnie turystyczny mi[/b]dibus na bazie Mercedes-Benz Atego o pojemności 36 miejsc, który po naszych doświadczeniach z różnymi tureckimi markami ma spore szanse na podbój polskiego rynku. |
Z pewnością nie pozostawia nikogo obojętnym. Pomijając to, że jakoś dziwnie trąci mi to Gemini, pojazd jest jak dla mnie po prostu pokraczny i brzydki. Wnętrze całkiem przyjemne, ale stylistyka nie zbyt mi się podoba. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
kacper 
|
Wysłany: 2011-12-01, 20:45 Temat postu: |
|
|
Nie chcę nikomu ubliżać, ale te "autobusy" to niech oni sobie wsadzą w d  . Dlaczego - wystarczy poczytać trochę informacji, jak to jest robione. Wstyd, że transport a'la Tadżykistan promuje się w państwie kierującym się na Zachód.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2011-12-01, 21:00 Temat postu: |
|
|
| kacper napisał: |
Nie chcę nikomu ubliżać, ale te "autobusy" to niech oni sobie wsadzą w d  . Dlaczego - wystarczy poczytać trochę informacji, jak to jest robione. Wstyd, że transport a'la Tadżykistan promuje się w państwie kierującym się na Zachód. |
Mógłbyś jaśniej 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pmaster 

|
Wysłany: 2011-12-03, 01:47 Temat postu: |
|
|
Może chodzi o to, że podwozie Atego to się nadaje do wożenia ziemniaków, a nie ludzi?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

|
Wysłany: 2011-12-03, 10:11 Temat postu: |
|
|
| pmaster napisał: |
| Może chodzi o to, że podwozie Atego to się nadaje do wożenia ziemniaków, a nie ludzi? |
Nie wiem co ma podwozie do tego czy transport jest a'la Tadżykistan, bo to nie o to chodzi. Ja rozumiem, że busów należy nie lubić, ale oprócz tego trzeba myśleć.
A z Atego to Austriacy zrobili nawet autobus niskopodłogowy. I tym bardziej nie sądzę by przez wzgląd na to, że jest na podwoziu Atego znaczy, że reprezentuje Tadżykistan.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gadzie 

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shadow238  *Moderator

|
Wysłany: 2011-12-12, 00:31 Temat postu: |
|
|
Strasznie przekombinowany ten przód, za to oświetlenie wewnętrzne bajeranckie.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Rudy 
|
Wysłany: 2011-12-12, 18:22 Temat postu: |
|
|
To na pewno jest ich? Bo przód przypomina mi jakąś Chińską/Japońską markę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matlik 

|
Wysłany: 2011-12-12, 19:31 Temat postu: |
|
|
Tym bardziej ich Autocuby od lat robi taką wiochę.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ep40 

|
Wysłany: 2011-12-12, 20:49 Temat postu: |
|
|
Wygląda jak jakiś Transformers.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2011-12-12, 23:08 Temat postu: |
|
|
Ja mam cichą nadzieję, że nikomu nie wpadnie do głowy, aby mnie poprosić o jakiś rysunek, dla tego "czegoś" 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

|
Wysłany: 2012-02-15, 22:28 Temat postu: |
|
|
Należy dokładnie przeczytać sobie jeszcze raz wywiad który zarzucił Gadzie. Na szczęście ten potwór to nie wyrób AutoCuby, a tureckiego producenta Tezeller.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|