| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Marcin_558 

|
Wysłany: 2008-12-06, 19:01 Temat postu: Autocuby Gościcino |
|
|
Autocuby Gościcino firma oferująca zabudowy do minibusów. Firma oferująca autobusy marek BMC i Güleryüz. Autocuby Gościcino zamierza wprowadzić na rynek miejski taki oto autobus:
Güleryüz Cobra GD 272 LF
http://www.b10r.com/billede.php?id=3498
http://www.phototrans.eu/15,185136,3006.html
Jak myślicie czy znajdzie się kupiec w Polsce na takie autobusy miejskie firmy Güleryüz.
Ostatnio zmieniony przez Marcin_558 dnia 2010-03-07, 21:02, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Lopez  *Moderator

|
Wysłany: 2008-12-06, 19:18 Temat postu: |
|
|
Osobiście myślę, że prędzej sprzedawać się będą autobusy turystyczne i międzymiastowe. Jeśli chodzi o miejskie: na dziś dzień nie ma dla nich miejsca na rynku. Zresztą znacznie lepszy od nich IMO Tedom też póki co wiele nie zwojował.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
oloslawusus123 
|
Wysłany: 2008-12-06, 19:18 Temat postu: |
|
|
Jak cena będzie niższa niż konkurencji to na pewno, jeśli będzie oscylowac w okolicach Solarisa to nie ma szans.
No i te schody z tyłu mnie przerażają z lekka, aczkolwiek jazda tam na samej górze musi byc fajna 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
9507 
|
Wysłany: 2008-12-06, 19:43 Temat postu: |
|
|
po 1. To co napisał przedmówca (niższa cena).
po 2. Jeśli tak będzie to PKSy by mogły to kupować na połączenia miasto wioska
Ale wpierw to by się jakieś testy przydały, bo nie wiadomo jak z zawieszeniem
podsumowując: jesli się wbije na nasz rynek, to nie będą sprzedawane jakieś wielkie partie Nasz rynek jest już dostatecznie zapchany 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2008-12-06, 20:50 Temat postu: |
|
|
| Marcin_3558 napisał: |
Jak myślicie czy znajdzie się kupiec w Polsce na takie autobusy miejskie firmy Güleryüz. |
Moim zdaniem się znajdzie. Już od jakiegoś czasu uważam Cobre za jedną z opcji dla jastrzębskiego PKMu, bo w najbliższych latach kupią następną partię używek lub jakieś tureckie wozy. Cobra ma ten plus, ze posiada silnik Mana.
| Lopez napisał: |
| Zresztą znacznie lepszy od nich IMO Tedom też póki co wiele nie zwojował. |
Ale kilku znacznie gorszych producentów odniosło sukces. Po za tym problem Tedoma to między innymi jego silnik.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gadzie 

|
Wysłany: 2008-12-06, 23:16 Temat postu: |
|
|
Jakiejś wielkiej kariery im nie wróże, ale moze pare sztuk się sprzeda.
| 9507 napisał: |
| Ale wpierw to by się jakieś testy przydały, bo nie wiadomo jak z zawieszeniem |
Z tego co wiem, to trwają rozmowy z producentem nt. dostarczenia dwóch takich pojazdów na testy w polskich miastach.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kamil 
|
Wysłany: 2008-12-06, 23:55 Temat postu: Re: Autocuby Gościcino/Güleryüz |
|
|
| Marcin_3558 napisał: |
| Jak myślicie czy znajdzie się kupiec w Polsce na takie autobusy miejskie firmy Güleryüz. |
Będzie lepiej dla wszystkich jak tego w Polsce nie sprzedadzą.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartek 

|
Wysłany: 2008-12-07, 14:41 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
| Będzie lepiej dla wszystkich jak tego w Polsce nie sprzedadzą. |
W 100% się z tobą zgadzam 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
radzio1912 
|
Wysłany: 2008-12-20, 18:12 Temat postu: |
|
|
Mam pytanie odnośnie tej firmy czy wie ktoś czy Autocuby planują w przyszłości produkcję autobusów pod własną marką Mam tu na myśli ich własna konstrukcje a nie zabudowę na podzespołach innych marek
A tak przy okazji witam wszystkich na forum 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2008-12-20, 18:34 Temat postu: |
|
|
| radzio1912 napisał: |
Mam pytanie odnośnie tej firmy czy wie ktoś czy Autocuby planują w przyszłości produkcję autobusów pod własną marką Mam tu na myśli ich własna konstrukcje a nie zabudowę na podzespołach innych marek
|
1. Zapytaj Autocuby
2. A co rozumiesz przez podzespoły Jeżeli choćby własne podwozie, to raczej nigdy. Oni się zajmują zabudową mikrobusów. Nawet jak zajmą się czymś większym, to i tak na czyimś podwoziu. Opracowanie podwozia wiąże się ze sporymi kosztami. Można więc liczyć co najwyżej na własne nadwozie ( tzn coś więcej niż wstawienie automatycznych drzwi i większych szyb, do blaszaka ).
3. A po co skoro nawiązali współpracę z Turkami 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin_558 

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Gadzie 

|
Wysłany: 2010-03-07, 21:21 Temat postu: |
|
|
Obejrzałem zdjęcia tego pojazdu i jestem mile zaskoczony. Firma do tej pory zajmowała się głównie turystycznymi, a teraz weszli na rynek z modelem miejskim.
Osobiście pojazd ten mi się spodobał. Ma on dość dużo z turystyka, jednak elementów stricte miejskich też jest sporo, więc uważam, że jest w nim potencjał. Trzymam kciuki za dalszy rozwój tego modelu. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2010-03-07, 21:25 Temat postu: |
|
|
Mercedesik bardzo mi się podoba. Co prawda akurat ten egzemplarz ma siedzenia bardziej pasujące do pojazdu lokalnego niż miejskiego, co potęguje wrażenie ciasnoty, ale to detal. Fotele są takie, jakie się zamówi.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Matlik 

|
Wysłany: 2010-03-07, 23:57 Temat postu: |
|
|
Tak na uzupełnienie informacji o tym wozie- koszt takiej zabawki to 270 000 złotych + VAT.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
siekierowy  +Ekspert

|
Wysłany: 2010-03-08, 13:13 Temat postu: |
|
|
W wersji city to mógłby mieć skrzynie automatyczną. Chociaż on bardziej pasuje na linie podmiejskie.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|