Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

MPK/ZTM Poznań
Strona 1 z 40
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Przewoźnicy i Organizatorzy KM Idź do strony 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Następny
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Marcin Nader  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Poznań

PostWysłany: 2008-12-31, 15:23
Temat postu: MPK/ZTM Poznań
Zacytuj zaznaczone

Od 5 stycznia 2009r. MPK uruchamia, a może już ZTM(?) Dwie nowe linie, 46 - kursującą co 30min na trasie Boranta-Strzeszyn (obsługiwana będzie przez Neoplany N4009), i linia 97, która również co około 30min, wzmocni obsługę os. Przemysława. Będzie kursować na trasie Kobylepole-Piaśnicka-Kobylepole, i będzie obsługiwana przez jednego z dwóch poznańskich Ikarusów 260.04. Ponadto prawdopodobnie, do około marca opóźni się dostawa 4 autobusów MAN Lion's City (autobusy miały zostać dostarczone do 10.01.09r.) W dodatku, w poniedziałek na linii 77 zapalił się MAN NG272 #1206, jednak, szybka reakcja kierowcy spowodowała, że spaliła się tylko... szafka z bezpiecznikami, czyli wszystkie wiązki, itp. Wóz jednak wróci do służby
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

KKS  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii
Pochwał: 10

PostWysłany: 2008-12-31, 15:38
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Mnie zastanawia parę rzeczy - dlaczego 46 nie dostała numerka 90, tylko jadą w dół? I dlaczego uruchamia się nową linię, zamiast przerzucić tam 78. Już jak dzielono 78 i dodano 47 to pojawiły się głosy, że trzeba było przerzucić 78 na Boranta. No chyba, że chcą w ten sposób sprawdzić, czy ta reszta pasażerów przerzuci się z 78 na 46 i potem ją zlikwidować. Tak w ogóle - skoro dojeżdżają Naramowice, a Podolany będą miały szybsze połączenie, to PST zostanie zapchana już na Szymanowskiego
Z rozkładu wynika, że będzie przystanek na Mateckiego, pewnie przy Obornickiej, czyli zobaczymy, czy 78 wytrzyma.
Oprócz dodatkowych linii wyrzucono 99 (w związku z czym zwiększono częstotliwość na 92) i zmieniono trasę 66, tak, by jeździła w pobliżu tramwaju.
Swoją drogą, fajnie na tym Przemysława mają, prosili o przesunięcie 66 w pobliże trasy tramwajowej albo dodatkową linię do niej, a dostali jedno i drugie

Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 15:41
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Cóż, ja mam ciągle nadzieje że z "T" znikną Ikarusy, mam już dość Myślałem że zmieni się to po dostawie U18, a tu nic Swoją drogą na T by krótkie auta starczyły
Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 15:45
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Ogólnie nie podoba mi się wrzucanie wysokiej podłogi na zatramwaje - jako że pasażerowie i tak raczej nie będą mieli niskich tramwajów za szybko, to powinni chociaż na zatramwajach dostać niskacze. A są jakieś wolne krótkie wozy?
Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 15:47
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Na A-1 niezbyt, ale teraz, po przesunięciu N4020 na 66, może znalazłyby się do obsługi T
Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 15:49
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

A skąd zabiorą deskorolki?
Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 15:54
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Może z 76 A na 76 trafią przeguby
Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 17:24
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Czyli 12-ki by mogły iść na zatramwaj wtedy teoretycznie

[ Dodano: 31 Gru 2008 16:23 ]
Tak podczas moich przemyśleń podprysznicowych wyszła mi największa dla mnie zaleta 46 - będzie autobus z Obornickiej do stacji kolejowej Poznań Strzeszyn Coraz więcej zalet tej linii - coś czuję, że pszczółki nie wystarczą

Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 17:44
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

A ja mam jedną, a w zasadzie dwie wady dwa tej linii Raz, jeździ przez non stop zakorkowaną Naramowicką, dwa - nie jeździ koło mnie, to jej największy minus
Powrót do góry

PostWysłany: 2008-12-31, 17:56
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Naramowicką i najbardziej zapchany odcinek Obornickiej. Pożyjemy, zobaczymy
Powrót do góry

Poznaniak  Płeć:Mężczyzna

Pochwał: 1

PostWysłany: 2009-01-01, 18:09
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Przecież full deskroloek stoi wolnych na zajezdni- szukali dla nich przydziału i wyszulaki- 66 i 85. I na czasami "T" tez sie pojawia planowe deskorolki . Na linii 76 kursować będa planowo dwa przegubowce
Powrót do góry

PostWysłany: 2009-01-01, 18:23
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

No cóż Tego to ja nie wiem, ale teraz, fakt, długie wozy przecież są na 72, 4 deski odzyskane
Powrót do góry

Poznaniak  Płeć:Mężczyzna

Pochwał: 1

PostWysłany: 2009-01-05, 23:33
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

I minął pierwszy dzień nowośći.

Tak jak miało być na 46 pojawiły się pszczółki- odpowiednio: 1911, 1916, 1917. Ludzi jak na pierwszy dzień nawet sporo głównie w godzinach popołudniowych. Myślę, że jak pozostali pasażerowie zorientują się, że takowa linia jeździ frekfencja będzie o wiele lepsza. Linia 46 na pewno przyda się latem- będzie idealnym srodkiem transportu nad jezioro Strzeszynskie dla mieszkańców Maramowic, Umultowa, Piątkowa. Linię to nawet można by przedłużyć do petli w Syrzeszynku. Niestety 46 to nie do końca raj na ziemi dla kierowców- brakuje osobnego zaplecza sanitarnego na Boranta gdzie zorganizowane są przerwy dla kierowców. Na linii 97 również tak jak miało byc- czyli wsyoka podłoga w postaci Ikarusów ze wzgledów na progi zwalniające na ulicy Wilczej.

Powrót do góry

PostWysłany: 2009-01-06, 11:36
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Czyli co, zostawią przez najbliższe x lat te 2 Ik260 po to, żeby na 97 miało co jeździć?
Powrót do góry

tiger39  Płeć:Mężczyzna

PostWysłany: 2009-01-28, 18:52
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Ostatnio na 97 pojawił się Neoplan N4009, który bez ŻADNYCH problemów pokonał progi spowalniające na Wilczej. Tak więc wielką bzdurą jest, że niskopodłogowce nie mogą obsługiwać tej linii.
Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Przewoźnicy i Organizatorzy KM Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony 1, 2, 3 ... 38, 39, 40  Następny
Strona 1 z 40

Skocz do: