| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Skoda 16T 

Dołączył: 06 Maj 2008 Miejscowość: Wrocław Pochwał: 9 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2010-03-18, 09:17 Temat postu: Prywatna Komunikacja Miejska S-Line w Częstochowie |
|
|
Uznałem, że założenie wątku dla tej "ciekawej" firmy jest conajmniej konieczne. Ciekawe informacje dot. przedsiębiorstwa znajdują się tutaj:
http://ckmkm.inds.pl/forum/viewtopic.php?p=16598#16598
Otóż:
1. Siedzibą firmy jest prywatne mieszkanie.
2. Firma jeszcze tydzień temu nie posiadała zezwoleń na obsługę linii.
3. Na oficjalnej stronie: http://s-line.czest.pl/ istnieje zapis, głoszący, iż firma chce swoim autobusem jednocześnie obsługiwać linię jak i oferować go na wynajmy.
4. Jelcz 120M - #441 odkupiony od DLA Wrocław przebywał na Dworcu nielegalnie. Następie jeszcze przed jego zakupem S-Line chciał go sprzedać do PKS Częstochowa wraz z drugim "kwadratem" - #447.
Pozostaje tylko czekać na dalszy rozwój sytuacji 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2010-03-18, 09:46 Temat postu: |
|
|
Rzeczywiście sprawa z tą firmą jest dziwna. I - jeśli to prawda co napisał DLA Wrocław na CKMKM - to wygląda na to, że S-Line porzucił jednego "kwadrata" pod bramą DLA.
A co do wynajmu - jeśli mają już tylko jednego Jelcza, a linia S1 miałaby kursować 7 dni w tygodniu - to jak oni oni chcą ten autobus wynajmować ? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tarzanpata 

|
Wysłany: 2010-03-19, 07:56 Temat postu: |
|
|
Siedzibą Mistralu też był budynek mieszkalny, a jeździli bez problemu. Myślę że w tym wypadku trzeba poczekać na rozwój sytuacji 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KKS 

Dołączył: 08 Sty 2007 Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii Pochwał: 10
|
Wysłany: 2010-03-19, 09:19 Temat postu: |
|
|
No ale tu padają poważniejsze zarzuty, jak np. wyłudzenie pojazdu. W ogóle to na jakiś przekręt wygląda...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Skoda 16T 

Dołączył: 06 Maj 2008 Miejscowość: Wrocław Pochwał: 9 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2010-03-20, 08:38 Temat postu: |
|
|
Firma zakończyła swoją działalność. #441 oraz #447 wróciły do Wrocławia. Ponad to:
| DLA Wrocław napisał: |
witam ponownie,
Wczoraj nasi przedstawiciele "odwiedzili" Częstochowę. Okazało się, że sfałszowana została również umowa kupna sprzedaży oraz faktura. Na tej podstawie, częstochowski Wydział Komunikacji przerejestrował autobus. Brawa dla urzędnika!
Sprawa nabrała tempa. Autobus 447 odzyskany, stoi już na naszym parkingu i ustanowiony jest na nim "dozór policyjny".
Pochwały należą się organom ścigania za profesjonalne podejście do sprawy. |
http://ckmkm.inds.pl/forum/viewtopic.php?t=1084&postdays=0&postorder=asc&start=270
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domiz09 

|
Wysłany: 2010-03-20, 18:29 Temat postu: |
|
|
Szukam szczęki, wypadła mi jak spadałem z krzesła 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalbc 

|
Wysłany: 2010-03-20, 19:24 Temat postu: |
|
|
Może google.pl pomoże?
Ciekawa sprawa z tą firmą. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
TLG  *Moderator

|
Wysłany: 2010-03-21, 11:22 Temat postu: |
|
|
Słyszałem już o różnych wyłudzeniach. Ale o wyłudzeniu autobusu jeszcze nie.
Swoją drogą: nawet, gdyby to wszystko było legalne to i tak rynek szybko by sprawę rozwiązał. Mało to było przykładów ambitnych firemek, które uruchamiały swoje linie i kończył interes po paru dniach...?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
KKS 

Dołączył: 08 Sty 2007 Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii Pochwał: 10
|
Wysłany: 2010-03-21, 11:26 Temat postu: |
|
|
Ale to nie o to chodzi. Oni nie mieli zamiaru uruchamiać tej linii, chcieli sprzedać te autobusy częstochowskiemu PKS-owi.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-22, 10:09 Temat postu: |
|
|
I to jest właśnie najciekawsze. Wyłudzili dwa Jelcze - rocznik 1998 i 2000 - by je sprzedać.
Mam przedziwne wrażenie, że to chyba nie koniec "takich spraw". I teraz częściej będziemy słyszeć o podobnych przypadkach 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tarzanpata 

|
Wysłany: 2010-03-22, 15:24 Temat postu: |
|
|
| KKS napisał: |
| Ale to nie o to chodzi. Oni nie mieli zamiaru uruchamiać tej linii, chcieli sprzedać te autobusy częstochowskiemu PKS-owi. |
Trzeba mieć naprawdę nie po kolei w głowie ... na początku myślałem że ten ktoś z DLA Wrocław sobie jaja robi...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2010-03-22, 16:09 Temat postu: |
|
|
| tarzanpata napisał: |
Trzeba mieć naprawdę nie po kolei w głowie |
To niestety zaczyna być nasza codzienność. Wyłudzanie dla kasy, to już nic niezwykłego. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|