Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

Ranking zakładów KM wg naszych userów
Strona 9 z 9
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Przewoźnicy i Organizatorzy KM Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
Amalio  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Gliwice
Pochwał: 7
Ostrzeżeń: 1

PostWysłany: 2010-02-02, 23:59
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

A czy Solaris jest jedyną marką na świecie którą można te Ikarusy zastąpić
Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

Michalbc  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Bolesławiec
Pochwał: 1

PostWysłany: 2010-02-03, 00:24
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Amalio napisał:
A czy Solaris jest jedyną marką na świecie którą można te Ikarusy zastąpić

Nie. Wg. niektórych Ikarusa nie można niczym zastąpić, a jak ktoś się sprzeciwi, to naruszy fetysz ikaromana

Powrót do góry

shakkie  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: S(zczec)in City

PostWysłany: 2010-02-03, 09:17
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Michalbc napisał:
Nie. Wg. niektórych Ikarusa nie można niczym zastąpić, a jak ktoś się sprzeciwi, to naruszy fetysz ikaromana

Akurat ja tej grupy nie reprezentuję Rzecz w tym, że miasta pokroju Poznania powinny kupować jak najwygodniejsze pojazdy - miękkie siedzenia to konieczność - lub ulice pozostaną zakorkowane na zawsze.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

KKS  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii
Pochwał: 10

PostWysłany: 2010-02-03, 13:01
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

158 i pół raza była dyskusja na temat tego, czy Solarisy są be, czy cacy. Za każdym razem kończyła się warnami, jeśli po poście moderatora dalej się toczyła, więc radzę uważać

Michale - to nie jest tak, że gdyby MPK nie kupiło wozów z Bolechowa, to nie kupiłoby żadnych. Ba - nawet nie jest tak, że kupiłoby mniej, ponieważ MAN w ostatnim przetargu zaoferował niewiele wyższą cenę. Dominik pretensje ma raczej nie o to, że MPK zastępuje Ikarusy niskopodłogowymi autobusami, tylko o to, że tą marką jest akurat Solaris. I nie prowadźmy tu dyskusji, dlaczego, bo i tak nie dojdziemy do kompromisu

Jeszcze do Dominika - z tą dbałością o tabor niestety różnie ostatnio bywa.

shakkie napisał:
Rzecz w tym, że miasta pokroju Poznania powinny kupować jak najwygodniejsze pojazdy - miękkie siedzenia to konieczność - lub ulice pozostaną zakorkowane na zawsze.

No niestety to nie wymysł Solarisa, bowiem nasze MPK wszędzie ostatnio zamawia twarde siedzenia (zwłaszcza w tramwajach - od jakichś 5 lat wszystkie modernizacje mają twarde siedziska) i nie powiem, żeby mnie to cieszyło.

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-02-03, 13:30
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

KKS napisał:
nasze MPK wszędzie ostatnio zamawia twarde siedzenia

Wiem o tym. IMO żałosna sprawa.

A gdybym miał pochwalić jakąś firmę komunikacyjne, to wybieram Metro Warszawskie sp. z o.o. z racji czystości taboru i stacji oraz architektury tychże. No i to jedyny taki przewoźnik w Polsce

Powrót do góry

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-02-03, 13:40
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

shakkie napisał:
A gdybym miał pochwalić jakąś firmę komunikacyjne, to wybieram Metro Warszawskie sp. z o.o. z racji czystości taboru i stacji oraz architektury tychże

No z tą czystością, to różnie bywa, ale ogólnie to chyba i tak jest nieźle. Pomijając już kwestię "zimy", a więc nanoszonego błota - cóż taka pora roku.

Niestety normą w wagonach metra są walające się na podłodze porzucone gazety. Ludzie po prostu je zostawiają - a każda próba zwrócenia takiemu delikwentowi uwagi - kończy się awanturą. Bo on uważa, że robi słusznie zostawiając gazetę, a przecież i tak "przyjdzie jakaś pani i posprząta" ...

... tyle, że panie sprzątaczki zajmują się takimi śmieciami dopiero w nocy, na STP. A to oznacza, że taki zaśmiecony skład kursuje po prostu cały dzień.

Winę za to ponoszą sami pasażerowie i kompletnie tego nie rozumieją

Kilka raz zdarzyło mi sie widzieć i jechać niesamowicie brudnym z zewnątrz składem. Wyglądał tak jakby go trzymali przez miesiąc pod płotem... a przecież przechowuje się składy w hali - zatem mnie to dziwi. Może myjka się zepsuła

Powrót do góry

PostWysłany: 2010-02-03, 14:02
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Cytat:
Pomijając już kwestię "zimy", a więc nanoszonego błota - cóż taka pora roku.

Cytat:
Niestety normą w wagonach metra są walające się na podłodze porzucone gazety. Ludzie po prostu je zostawiają

Te zjawiska niestety występuje wszędzie

Cytat:
Kilka raz zdarzyło mi sie widzieć i jechać niesamowicie brudnym z zewnątrz składem.

Ja na czystość zewnętrzną pojazdów nie zwracam uwagi (przynajmniej dopóki widać cokolwiek przez okna ). Uważam, że ważniejsza jest czystość wewnątrz.

Powrót do góry

Shadow238  Płeć:Mężczyzna
*Moderator
Moderator

Miejscowość: Katowice
Pochwał: 4

PostWysłany: 2010-02-03, 22:43
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

KKS napisał:
shakkie napisał:
Rzecz w tym, że miasta pokroju Poznania powinny kupować jak najwygodniejsze pojazdy - miękkie siedzenia to konieczność - lub ulice pozostaną zakorkowane na zawsze.

No niestety to nie wymysł Solarisa, bowiem nasze MPK wszędzie ostatnio zamawia twarde siedzenia (zwłaszcza w tramwajach - od jakichś 5 lat wszystkie modernizacje mają twarde siedziska) i nie powiem, żeby mnie to cieszyło.

No, ale z drugiej strony ma to jednak jakąś zaletę- tak szybko wandale ich nie potną, a poza tym czy linie na których są puszczane najnowsze Solarisy/zmodernizowane tramwaje, itp. są na tyle długie, że pasażer nie usiedzi na nich te 20-30 minut ?

Powrót do góry

Michalbc  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Bolesławiec

PostWysłany: 2010-02-03, 23:36
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Gdyby w waszych miastach nie cięli siedzeń, to pewnie mielibyście miękkie.
Wychodzę z założenia, "Nie ma Jelcza, trzeba wynaleźć nową markę na którą można wieszać psy, a tak, to będzie Solaris!"
Dobra EOT.

Powrót do góry

KKS  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: gdzieś w Pyrlandii

PostWysłany: 2010-02-04, 00:14
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Jakoś starych STERów ciągle pociętych nie widzę, chyba, że łatają je na bieżąco (ironia, jakby ktoś nie załatał... znaczy się załapał). A nowe wozy są wysyłane na wszystkie linie bez reguły.
Powrót do góry

oolek15  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Jastrzębie-Zdrój

PostWysłany: 2011-08-04, 21:16
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

No to ja trochę "odkopię" temat:
1. PKM Jastrzębie (cały czas trzymają dość wysoki poziom, czasem nawet "nówkę" kupią, kursy nie wypadają, punktualność bez zastrzeżeń - oczywiście poza spóźnieniami z przyczyn niezależnych od kierowców, niewiele kierowców nieprzyjaznych "MKMom", stan większości pojazdów i do tego czerwono-kremowe malowanie, które dopiero niedawno zaczęło być rzadkością).
2. Transgór Rybnik (praktycznie to samo co PKM, tyle że częściej kupują "używańce", czasem poślą wysoką podłogę na kursy niskopodłogowe, najstarsze autobusy są 3 lata starsze od najstarszych PKMowych, za to zdarza się działająca klimatyzacja).

Powrót do góry

maciejka250  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Dąbrowa Górnicza
Użytkownik zbanowany
Zakaz pisania
Ostrzeżeń: 3

PostWysłany: 2011-10-06, 20:00
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Jeśli chodzi o punktualność to PKM Sosnowiec.
Chyba, że linia 808, to różna jaja są...
Stan autobusów, to raczej nie PKM Sosnowiec, ale tak, to fajna firma.
Kierowcy sympatyczni.
Nawet zbyt:
Zapytałem kierowcę, gdzie linia zbacza z trasy na Zagórze Zajezdnia i kierowca gadał do końca, do póki nie wysiadłem....
Sam się zdziwiłem, że tak się rozgadał, bo przy kabinie pisało, że zakaz rozmowy w czasie jazdy, a ja zapytałem akurat na światłach, kiedy autobus stał.

Powrót do góry

pmaster  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Płock/Poznań

PostWysłany: 2011-10-09, 21:11
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

maciejka250 napisał:
przy kabinie pisało, że zakaz rozmowy w czasie jazdy
To jest przecież w każdym autobusie i kierowcy sami tego nie naklejają
Po prostu pogadać sobie chciał

Powrót do góry

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Polska -> Przewoźnicy i Organizatorzy KM Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9
Strona 9 z 9

Skocz do: