| |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2009-11-04, 13:57 Temat postu: |
|
|
Dominik, czy #7077 to jest ten autobus ?
http://www.phototrans.eu/14,338734,0,Mercedes_O345C_4066.html
Tak sie pytam, bo na TWB nie ma tego autobusu w BD ZKM Veolia Tczew - a jeśli byłby to ten egzemplarz, to ja nim miałem okazję się przejechać rok temu. I to był naprawdę bardzo ładny autobus. Dosyć dobrze utrzymany. Bardzo chwalony przez kierowcę 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dominik 

|
Wysłany: 2009-11-04, 16:25 Temat postu: |
|
|
| J-31 napisał: |
Dominik, czy #7077 to jest ten autobus ?
http://www.phototrans.eu/14,338734,0,Mercedes_O345C_4066.html
Tak sie pytam, bo na TWB nie ma tego autobusu w BD ZKM Veolia Tczew - a jeśli byłby to ten egzemplarz, to ja nim miałem okazję się przejechać rok temu. I to był naprawdę bardzo ładny autobus. Dosyć dobrze utrzymany. Bardzo chwalony przez kierowcę  |
Niestety to nie ten egzemplarz, owszem mamy trzy takie jak ten co na zdjęciu. A 7077 wygląda tak http://www.phototrans.eu/14,357251,0,Mercedes_Conecto_4059.html ich mamy z tym modelem trzy różni się tym że na dachu ma tzw, ja to nazywam garb i on nie jest pomalowany ten garb.Od pozostałych wozów, akurat nim jechałem wczoraj i różni się od pozostałych wozów tym że ma wszystkie okna otwierane.I tak dalej długo można by było wymieniać.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Haribo 
|
Wysłany: 2009-11-04, 17:53 Temat postu: |
|
|
4066 jeszcze w Gdyni.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin_558 

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Michalbc 

|
Wysłany: 2010-03-18, 20:29 Temat postu: |
|
|
Automat, czy lewar?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domiz09 

|
Wysłany: 2010-03-18, 22:51 Temat postu: |
|
|
Niska cena , ładny autobus - myślę, że szybko znajdzie się chętny do kupna.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
B@rteK 
|
Wysłany: 2010-03-18, 23:09 Temat postu: |
|
|
A dlaczego je sprzedają?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dominik 

|
Wysłany: 2010-03-19, 17:46 Temat postu: |
|
|
| Michalbc napisał: |
| Automat, czy lewar? |
Skrzynia Manualna nie mam pojęcia ale wydaje, mi się że po połączeniu ZKM i Veolia Transport Pomorze czyli dawny PKS. Nie są im potrzebne te salusy, na początku te salusy jeździły na liniach miejskich.Później zaczeły jeździć na linii 10 do Subków, a gdy Veolia Transport Pomorze przejeło tę linię to. Jeździły na linii 50 do Gdańska, no i skoro Jest jedna firma to widocznie im wozy są nie potrzebne.Bo na 50 jeźdzą autobusy które obsługują komunikacje regionalną.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2010-03-22, 10:10 Temat postu: |
|
|
Dominik. A czy te Salusy nie były za małe na linię 50 ? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Dominik 

|
Wysłany: 2010-03-22, 18:39 Temat postu: |
|
|
Tak zgadza się ale sam nie wiem, czemu jeździły do tej pory.Ciągle mnie to zastanawiało dlaczego, puszczają te salusy przecież mogli by zakupić jakieś wozy i po kłopocie.Ale jak ZKM i Veolia Transport Pomorze się połączyli to widocznie, są im nie potrzebne, ba raz widziałem SOR-a B12 z VTP na 50. Oraz przed podłączeniem obu firm, 2 Autosany lidery jeździły. Zaszły duże zmiany pozwoliłem sobie temat zmienić na Veolia Transport Pomorze, to znaczy że ZKM Veolia Transport Tczew połączył się z VTP która świadczy usługi w komunikacji regionalnej.Kolejną nowością jest że VTP jest teraz oddziałem i połączona została na regiony Północ- Południe a przejmującym jest Veolia Transport Toruń.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Marcin_558 

|
Wysłany: 2011-04-09, 22:06 Temat postu: |
|
|
| Cytat: |
Co z 170 pracownikami, jeśli Veolia nie wygra przetargu - pytają w Radzie Miejskiej
Tczew - Veolia ma w Tczewie 30 autobusów
Urzędnicy rozpoczynają właśnie prace nad przygotowaniem przetargu, który ma wyłonić kolejnego miejskiego przewoźnika. Tymczasem wśród członków Rady Miejskiej zaczynają się pojawiać pytania, jaka będzie przyszłość zatrudnianych przez Veolię pracowników, jeśli obecny przewoźnik nie wygra, bądź nie zdecyduje się stanąć w przetargu. Mowa o ponad 170-ciu osobach.
Umowa z obecnym miejskim przewoźnikiem - firmą Veolia wygasa z końcem tego roku. Do tego czasu magistrat musi przeprowadzić postępowanie przetargowe i wyłonić wykonawcę, który będzie świadczył usługi po 1. stycznia 2012 roku. W tej chwili trwają już prace nad przygotowaniem specyfikacji przetargowej. Urzędnicy chcą, żeby postępowanie zostało przeprowadzone w pierwszym półroczu, żeby dać przynajmniej kilka miesięcy na przygotowanie się ewentualnego nowego wykonawcy - chodzi m. in. o skompletowanie taboru. Tymczasem losami obecnych pracowników Veolii martwią się już niektórzy radni:
- Zbliża się termin wyłonienia nowego przewoźnika świadczącego usługi komunikacyjne w naszym mieście, stąd chciałbym dowiedzieć się o szczegóły dotyczące przetargu. Czy będzie tam mowa o obecnych pracownikach Veolii - czy zostaną przejęci przez ewentualnego nowego przewoźnika? - pytał podczas ostatniej sesji radny Tomasz Tobiański (PnP).
Aktualnie usługi przewozowe na rzecz Gminy Miejskiej Tczew są realizowane 30 autobusami, zaś Veolia Transport Sp. z o.o. Oddział w Tczewie zatrudnia 132 kierowców oraz 42 pozostałych pracowników. Czy można jakoś zabezpieczyć ich interesy?
- Z prawnego punktu widzenia nie ma takiej możliwości, by ingerować w prawa firmy, która jest niezależnym podmiotem. Nie możemy nikomu powiedzieć - "masz zatrudnić Kowalskiego". Oczywiście możemy sugerować, żeby przy kompletowaniu załogi położyć preferencje na dotychczas zatrudnionych pracowników, ale formalnie takich zapisów w specyfikacji nie możemy zamieścić. - wyjaśnia prezydent Tczewa, Mirosław Pobłocki.
Władze miasta podkreślają, że wyniki przetargu trudno dziś przewidzieć i każdy ze startujących będzie miał równe szanse. Czy dotychczasowy przewoźnik jest zainteresowany dalszym świadczeniem usług komunikacyjnych w Tczewie?
- Z zainteresowaniem oczekujemy na ogłoszenie przetargu na obsługę komunikacji miejskiej od 1 stycznia 2012. Ponieważ nie są jeszcze znane założenia i warunki przetargu, trudno jest się wiążąco wypowiadać na temat złożenia oferty. - powiedziała nam Małgorzata Kludzikowska z Veolii Transport Sp. z o. o.
Dodajmy, że do specyfikacji przetragowej zostaną wprowadzone warunki dotyczące karty miejskiej - e-bilet zostanie utrzymany. Nowością, która może się pojawić, to bilet metropolitalny - władze miasta prowadzą obecnie z zarządem Metropolitalnego Związku Komunikacyjnego Zatoki Gdańskiej rozmowy na ten temat.
http://www.tcz.pl/index.php?p=1,47,0,wiadomosci&item=09c0e057c1ea31d0&title=Co-z-170-pracownikami-jesli-Veolia-nie-wygra-przetargu-pytaja-w-Radzie-Miejskiej |
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
[ Strona wygenerowana w: 0.173511 sekund ] :: [ 22 zapytań SQL ]
|