| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
ŁK-MZK 

|
Wysłany: 2010-01-26, 22:52 Temat postu: |
|
|
Wielkie dzięki Norbert
60 i 60A to faktycznie rozpiska na cały dzień od samiuśkiego rana do wieczora i 3 kursy. Naprawdę to dla mnie ciekawostka, bo się z czymś takim nie spotkałem 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domiz09 

|
Wysłany: 2010-01-26, 23:15 Temat postu: |
|
|
| J-31 napisał: |
| Natomiast chyba wszystkie (przynajmniej wszystkie widziane przeze mnie) - są zafoliowane |
W Poznaniu z tego co widziałem też są zafoliowane. I czarno-białe.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2010-01-27, 11:17 Temat postu: |
|
|
| ŁK-MZK napisał: |
Mnie ciekawi czy Warszawie są linie BIS-owe (rano i popołudniu jeździ na jednej kursówce) |
Tzn. nie ma w Warszawie linii o oznaczenia X BIS. Linie "Bis" zlikwidowano jeszcze w latach 80-tych (przynajmniej linie zwykłe "BIS" - między innymi moja ulubiona linia 131 jest byłą 180BIS - zmiany dokonano 1-go września 1986 roku)
Natomiast są po prostu szczytowe kursy. Na wybranych liniach. Np. na linii 501. Są takie dodatkowe kursy wspomagające linię 501. Na krótkim odcinku tj. Stegny - Pl. Konstytucji).
Rano dodatkowe autobusy wiozą pasażerów ze Stegien do pl. Konstytucji (przesiadka do metra pl. Wilsona, lub do tramwajów na placu Konstytucji). Z powrotem autobusy wracają puste na Stegny.
A w godzinach popołudniowego szczytu, dodatkowe autobusy zabierają ludzi z pl. Konstytucji na Stegny.
Na Stegnach one kończą. Po czym kierowcy chowają tablicę przednią (albo jeśli to jest SU12 lub M121M, gasi zewnętrzne wyświetlacze) i jako "bezimienny" pojazd na pusto wraca na pl. Konstytucji 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ŁK-MZK 

|
Wysłany: 2010-01-27, 11:20 Temat postu: |
|
|
| J-31 napisał: |
| Tzn. nie ma w Warszawie linii o oznaczenia X BIS. Linie "Bis" zlikwidowano jeszcze w latach 80-tych |
Jak widać nie wszędzie . Do tej pory jednak kierowcy używają tych określeń. Nazywa się też linie takie, "liniami rozrywanymi". Dziwne, że u nas nie stosuje się pojęcia "linia szczytowa".
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|