Zarejestruj się u nas lub też zaloguj, jeśli posiadasz już konto

Login: Hasło:
Portal FAQ Grupy Ludzie Galeria

Regulamin Ekipa    RegulaminRegulamin    SzukajSzukaj     RejestracjaRejestracja

Rozkłady jazdy dla kierowców, motorniczych w KM.
Strona 2 z 2
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Dział techniki Idź do strony Poprzedni  1, 2
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
ŁK-MZK  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Przemyśl

PostWysłany: 2010-01-26, 22:52
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

Wielkie dzięki Norbert
60 i 60A to faktycznie rozpiska na cały dzień od samiuśkiego rana do wieczora i 3 kursy. Naprawdę to dla mnie ciekawostka, bo się z czymś takim nie spotkałem

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Domiz09  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Poznań
Pochwał: 3

PostWysłany: 2010-01-26, 23:15
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:
Natomiast chyba wszystkie (przynajmniej wszystkie widziane przeze mnie) - są zafoliowane

W Poznaniu z tego co widziałem też są zafoliowane. I czarno-białe.

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

J-31  Płeć:Mężczyzna
@Naczelny Moderator
Naczelny Moderator

Miejscowość: Warszawa
Pochwał: 26

PostWysłany: 2010-01-27, 11:17
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

ŁK-MZK napisał:
Mnie ciekawi czy Warszawie są linie BIS-owe (rano i popołudniu jeździ na jednej kursówce)

Tzn. nie ma w Warszawie linii o oznaczenia X BIS. Linie "Bis" zlikwidowano jeszcze w latach 80-tych (przynajmniej linie zwykłe "BIS" - między innymi moja ulubiona linia 131 jest byłą 180BIS - zmiany dokonano 1-go września 1986 roku)

Natomiast są po prostu szczytowe kursy. Na wybranych liniach. Np. na linii 501. Są takie dodatkowe kursy wspomagające linię 501. Na krótkim odcinku tj. Stegny - Pl. Konstytucji).

Rano dodatkowe autobusy wiozą pasażerów ze Stegien do pl. Konstytucji (przesiadka do metra pl. Wilsona, lub do tramwajów na placu Konstytucji). Z powrotem autobusy wracają puste na Stegny.

A w godzinach popołudniowego szczytu, dodatkowe autobusy zabierają ludzi z pl. Konstytucji na Stegny.

Na Stegnach one kończą. Po czym kierowcy chowają tablicę przednią (albo jeśli to jest SU12 lub M121M, gasi zewnętrzne wyświetlacze) i jako "bezimienny" pojazd na pusto wraca na pl. Konstytucji

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika Odwiedź stronę autora

ŁK-MZK  Płeć:Mężczyzna

Miejscowość: Przemyśl

PostWysłany: 2010-01-27, 11:20
Temat postu:
Zacytuj zaznaczone

J-31 napisał:
Tzn. nie ma w Warszawie linii o oznaczenia X BIS. Linie "Bis" zlikwidowano jeszcze w latach 80-tych

Jak widać nie wszędzie . Do tej pory jednak kierowcy używają tych określeń. Nazywa się też linie takie, "liniami rozrywanymi". Dziwne, że u nas nie stosuje się pojęcia "linia szczytowa".

Powrót do góry
Ogląda profil użytkownika

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum KM-Forum Strona Główna -> Dział techniki Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Idź do strony Poprzedni  1, 2
Strona 2 z 2

Skocz do: