| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Dziwny 

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
u2w 

|
Wysłany: 2005-05-30, 23:11 Temat postu: |
|
|
| Dziwny napisał: |
| różni się ...tylnymi światłami ( przypominają mi tylne lampy Solarisów ) |
Nie tyle przypominają, co są to lampy identyczne z tymi z Solarisów (Hella). W którymś z czasopism widziałem zdjęcia jakiegoś tzw "supersamochodu" wyścigowego, również był wyposażony w te lampy.
Wracając do Irisbusa to zapomnieli poprawić tego, co w jego wyglądzie najgorsze - tyłu :< On jest wstrętny jak jakaś konstrukcja z lat 40-tych, czy 50-tych... brrrrrrrrr
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2005-05-31, 07:18 Temat postu: |
|
|
Niewiele go zmodyfikowali, wciąż przypomina Agorę, której wygląd bardziej mi się podobał. Wstawili z tyłu i z przodu inne światła i na tym koniec. Nawet we wnętrzu nie poczynili postępów, autobus wygląda tak, jak wygląda Agora.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Milenium  !!!Bez biletu...

Dołączył: 30 Gru 2004 Miejscowość: Koszalin Użytkownik zbanowany
|
Wysłany: 2005-05-31, 07:46 Temat postu: |
|
|
Nie no mi sie podoba,tylko zeby ten autobus byl cichy i wygodny nie tak jak nasz doskonaly Vecto 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam_Palacz 

|
Wysłany: 2005-05-31, 09:59 Temat postu: |
|
|
Racja - i tak jest lepszy od Vecto, które z zewnątrz łądnie się prezentuje ale to tylko pozór dla zmylenia przeciwnika Irisbusy nie są takie ładne, ale na pewno są dużo lepszej jakosci.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2005-05-31, 11:27 Temat postu: |
|
|
Zgodnie z tym co napisał kol. Voy, to wnętrze tego pojazdu niewiele się różni od Irisbus-a Agory GNV...
Nic wielkiego nie zrobili, a próbują zbić na nim kasę... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2005-05-31, 18:17 Temat postu: |
|
|
| Adam_Palacz napisał: |
Racja - i tak jest lepszy od Vecto, które z zewnątrz łądnie się prezentuje ale to tylko pozór dla zmylenia przeciwnika Irisbusy nie są takie ładne, ale na pewno są dużo lepszej jakosci. |
We Francji i wszędzie na Irisbusy narzekają. Na przykład Irisbus dla Węgier wyprodukował krótką serię autobusów Ikarus Agora. I co? I Węgrzy kupują Volva i Solarisy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Adam_Palacz 

|
Wysłany: 2005-05-31, 18:58 Temat postu: |
|
|
Jelczy też nie kupują 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2005-05-31, 19:46 Temat postu: |
|
|
Jelcz to co innego i nie należy tego porównywać.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2005-06-01, 09:25 Temat postu: |
|
|
Jechałem Irisbusem Agorą - delikatny autobus. Podejrzewam, że Citelis jest taki sam....
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Hannibal  @Administrator

|
Wysłany: 2005-07-14, 09:54 Temat postu: |
|
|
Jak juz napisał to voy Citelis bardzo przypomina Irisbusa Agore , jedynie przód go bardzo rózni od Agory.. Sam autobus z zewnątrz nie podoba mi się - brzydko wygląda przód tego pojazdu , a także tył jest troche za masywny. W środku Citelis wygląda całkiem przyzowicie
Chciałbym także dodać , że autobus był ostatnio na testach w Gorzowie - zdjęcia są w albumie.
Mam także pytanie do Robsona: Czy miałeś może okazje jechać Citelisem ? Jeśli tak jakie są twoje wrażenia z jazdy ?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Robson 

|
Wysłany: 2005-07-15, 01:51 Temat postu: |
|
|
No jechałem hmmm wrazenia podobne jak jazda Vecto. Piszczące plastiki Drzwi wolno sie zamykaja i jest piskilwy dźwiek zamykania, bardzo małe uchylne okienka (szer. ok. 15cm), tył tak jakby nie doprojektowany (jakby zapomnieli o tylnim wyświetlaczu) do tego mała szybka tylnia gdzie od wewnątrz jest jakby parapet na kwiatki Siedenia twarde obite materiałem bardzo nieprzyjemnym(inny niz na fotkach powyżej),brak przyklęku(!). To co mi sie podobało w busie 2 brydżówki, w rzeźni 4 rozkładane siedzenia ale za to przesadzili z przysiskami dla niepełnosprawnych (4 na poręczy okalającej rzeźnie), drzwi od kabiny moga zamykac również 1 drzwi (półkabina lecz na poręczy przy kabinie jest zatrzask o który można zamknąć drzwi od kabiny i sie uzyskuje pełną kabine z całymi drzwiami dla kierowcy), od wewnątrz drzwi od kabiny zamontowana lodówka na napoje, klakson jak od samochodu cieżarowego, Swiatła tylne jak w solarisie.
Tak po za tym Citelis przypomina mi bardzo Solarisa Vallette ten przód jest niemal identyczny. Ogólne wrażenie coś jak nasze Vecto lub gorzej i do tego tańsze od Jelcza M125M. Jakbym musiał dać ocene to w skali od 1-6 dałbym 2+ lub 3=.
[ Dodano: 2005-07-15, 01:59 ]
Tak teraz popatrzyłem na Agore to to samo nawet układ poręczy sie zgadza tylko ze inny jest pulpit kierowcy bo teraz jest vdo.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2005-07-15, 09:27 Temat postu: |
|
|
Citelis tańszy? Haha wolne żarty:)
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Robson 

|
Wysłany: 2005-07-15, 10:00 Temat postu: |
|
|
No naprawde minimalnie jest tańszy od Vecto. Wcześniej z kolega sądziliśmy ze na stałe zagości u nas Solbus ale po pożaganiu go jako jedynego słowami "Mejte se dobre Citelis" (Powodzenia Citelis) jakoś jest to dla mnie dziwne.
Tak wogóle dodam że ten bus ma dziwna budowe poszycia być moze pod podszyciem zewnętrznym coś jest bo ta zewnętzna blacha ma ok 1,5mm jesli nie aluminiowa to bedzie rdzewiec bo jest gieta i są otwory 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2005-07-15, 10:40 Temat postu: |
|
|
Nie będzie, kataforeza zanurzeniowa robi swoje. Ale sam autobus ma trochę zgrzytów.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|