| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2009-12-07, 11:33 Temat postu: |
|
|
Kolejka vs tir czyli MAN TG... w tym jednak przypadku skutek jest pozytywny. Model jest super. Brawo Kolejka. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
placuch 

Dołączył: 25 Kwi 2009 Miejscowość: Wrocław Leśnica Pochwał: 1
|
Wysłany: 2009-12-08, 20:13 Temat postu: |
|
|
Nie wiem, czy ktoś kiedyś tu o tym pisał:
http://www.mb-modely.eu/
Czeska firma, produkująca modele tramwajowe. W kategorii "Stavebnice tramvaji" mamy całą masę Tatr do samodzielnego złożenia w wg mnie BARDZO przystępnych cenach (Tatra T6A5 za jakieś 120zł + przesyłka!)
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Filip7370 
|
Wysłany: 2009-12-15, 23:09 Temat postu: |
|
|
Modele muszę powiedzieć "starszego" wykonania i "starszej" jakości. Ogólnie jak Piko z lat 70-tych 80-tych. Co nie jest równoznaczne że są ble...Ogólnie to oferta muszę powiedzieć dobra, ale dla mnie słaba, bo oprócz 3-4 Rongenhofferów NIC. Nie ma Tatr T1, T2. Nie ma rekowagonow jakich pełno. Dowiedziałem się przynajmniej co to tarta K5 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolejka 

|
Wysłany: 2009-12-20, 20:34 Temat postu: |
|
|
Oto moje ostatnio sklejone modele kartonowe:
czeska lokomotywka serii T202.0 w skali TT pobrana z internetu (już nie pamiętam z jakiej strony):
Na tych zdjęciach stoi z dwiema węglarkami serii Es firmy Tillig:
Drugi prototyp MBd1 w skali TTe (stał już jakieś kilka miesięcy, ale nie miałem kiedy zrobić zdjęć):
Porównanie obu modeli MBd1 (pierwszy prototyp jest z prawej strony):
Pierwszy prototyp wąskotorowej węglarki typu 4Ww w skali TTe (powstał mniej więcej w tym samym czasie, co drugi MBd1). Następna wersja może powstanie jeszcze w tym roku.:

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Junior 

|
Wysłany: 2010-01-03, 17:51 Temat postu: |
|
|
łoho takoa dokładność w TT tylko podretuszuj troszkę węglarkę... bo strasznie rzucają się w oczy te krawiędzie. A może ją opublikujesz 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolejka 

|
Wysłany: 2010-01-03, 20:06 Temat postu: |
|
|
Możliwe, że opublikuję poprawioną wersję, tylko nie wiem jak napisać/narysować instrukcję. Jak kupię nową mysz do kompa (bo mi się zepsuła) to postaram się stworzyć tą II wersję węglarki (elementy ramy muszę zmienić i jeszcze podłogę zmniejszyć, by weszła między ściany). Ukończenia rysowania części oczekuje jeszcze wagon typu 3Aw, ale do niego muszę jeszcze dorobić wnętrze. Niestety raczej nieprędko to zrobię, ponieważ muszę się przygotowywać do matury z polaka (w sumie tylko nią się martwię (z próbnej matematyki byłem najlepszy w szkole )).
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
PAFAWAG 

Dołączył: 07 Lip 2007 Miejscowość: Wrocław - Biskupin, Warszawa - Wilanów Pochwał: 15
|
Wysłany: 2010-01-03, 23:59 Temat postu: |
|
|
A w przyszłości będzie można liczyć na MBd1 w wersji elektronicznej? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolejka 

|
Wysłany: 2010-01-04, 21:04 Temat postu: |
|
|
Prawdopodobnie tak, ale chyba dopiero w okolicach maja/czerwca, jak opracuję jakąś instrukcję (jak wspomniałem muszę się przygotowywać do matury). Podobnie będzie z pozostałymi moimi projektami (tj. Wddxh oraz Bxhpi (3Aw)).
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
michal3494 

|
|
| Powrót do góry |
|
 |
placuch 

Dołączył: 25 Kwi 2009 Miejscowość: Wrocław Leśnica Pochwał: 1
|
Wysłany: 2010-01-19, 20:53 Temat postu: |
|
|
To nie PR100, tylko PR110 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
matitati_88 
|
Wysłany: 2010-02-07, 18:03 Temat postu: |
|
|
Jak wy to robicie? 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Maciek007 

|
Wysłany: 2010-02-07, 19:10 Temat postu: |
|
|
Jeśli chodzi o ten model tego Jelcza PR110 to najpierw ściągamy sobie model potem drukujemy a następnie składamy.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Domiz09 

|
Wysłany: 2010-02-07, 21:24 Temat postu: |
|
|
A o to i 26 autobusów i 1 tramwaj ode mnie - modele są malutkie jako punkt odniesienia niech posłuży wam nakrętka od coli. Autobusy są z JPictures, a Tatra KT4DTm jest autorstwa NL283 (nie ma pantografu - urwał się ):

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Ogryzek 

|
Wysłany: 2010-03-04, 16:59 Temat postu: |
|
|
| Kolejka napisał: |
| Prawdopodobnie tak, ale chyba dopiero w okolicach maja/czerwca, jak opracuję jakąś instrukcję (jak wspomniałem muszę się przygotowywać do matury). Podobnie będzie z pozostałymi moimi projektami (tj. Wddxh oraz Bxhpi (3Aw)). |
No liczę na Ciebie i to bardzo: a w nagrodę prześle Tobie pewną dokumentacje 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kolejka 

|
Wysłany: 2010-05-15, 15:34 Temat postu: |
|
|
Matury prawie się skończyły (został tylko ustny angielski) więc można wrócić do modelarstwa. Oto kilka nowych projektów w skali H0, które za niedługo będzie można pobrać (zrobię je też w skali TT).
Na początek 2WLs40 z Rud z kolebami firmy Roco:
Porównanie z wersją sprzed kilku lat:
Przy SM31 (ta sama skala):
Tabor kolejek kopalnianych.
Ldag05:
Mały wóz do przewozu urobku:
Wóz do przewozu osób:
Ld20:
Ld20M:
Ld21:
Ld31:
Wszystkie lokomotywy:
Pierwsze 3 modele (tj. Ldag i oba wozy dołowe) wymagały kilku poprawek, które już wykonałem, ale jeszcze nie drukowałem poprawionych wersji.
Jak wspomniałem wcześniej powyższe modele za niedługo będzie można pobrać, tylko zrobię jakąś instrukcję do WLs'ek. Teraz pracuję nad WLs40/50, a następnie chcę dopracować MBd1 i 3Aw w TT, powiększyć je do H0 i zrobić im jakieś instrukcje
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|