| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
Jacek Pudło 
|
Wysłany: 2009-09-20, 21:11 Temat postu: JPictures - wykorzystywanie rysunków JP |
|
|
Od dzisiaj schematy z mojej strony (JPictures, dawniej Bus2248 można przerabiać, przemalowywać i publikować na KM-Forum bez uzyskiwania każdorazowo indywidualnej zgody. Wymagane jest tylko zamieszczenie za każdym razem adnotacji o treści:
Wykorzystałem rysunek ze strony Jacka Pudło - JPictures.
Jeżeli rysunek jest innego autora niż ja, to należy również go podać. Mile widziane byłoby też informowanie mnie o publikacjach na email lub poprzez PW.
Promocja obejmuje tylko KM-forum i ważna jest do odwołania 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
wlocek369 
|
Wysłany: 2009-09-22, 17:54 Temat postu: |
|
|
Jaki stopień podobieństwa do twojego rysunku uważasz jeszcze za przeróbkę twojego pojazdu wymagającą notki JP, a jaki już za projekt autorski danego użytkownika, gdzie on sam może się podpisać jako autor ?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wojciech 

Dołączył: 23 Lut 2009 Miejscowość: Cite de Cracovie (KRK/EPKK)
|
Wysłany: 2009-10-23, 20:51 Temat postu: |
|
|
Drogi kolego!
Otóż na stronie the-blueprints.com znalazłem w dziale Buses kategorię Jelcz. Wiekszość (jak nie całość) blueprintów to chyba twoje rysunki. Wydaje mi się że to plagiat (chyba że udzieliłes im prawa na wykorzystywanie twoich rysunków). Jak nie mam racji, to przepraszam że się czepiam ale jeśli tak to niestety plagiat.
Pozdrawiam
Wojciech
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
tyrystor 

Dołączył: 22 Gru 2004 Miejscowość: Warszawa - Wola Pochwał: 3
|
Wysłany: 2009-10-24, 14:06 Temat postu: |
|
|
Oni są ogólnie dość ciekawi. Wśród schematów Ikarusów można znaleźć schematy z Bus2248, a także (np. 417.08) te pochodzące z IGKM, a MAN NM223 z kolei pochodzi z Przegubowca (z artykułu o midikach)...
Mam wrażenie, że kiedyś JP mi już o nich wspominał, bo kiedyś też zwróciłem uwagę na daty dodania rysunków (wszystkie dodano w okolicach 2006 r.)
PS: Piotrek_2274 również ma swój udział na Blueprints - jest tam jego MAN SG313 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|