| |
| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
oolek15 

|
Wysłany: 2009-11-29, 18:58 Temat postu: |
|
|
| ppln napisał: |
| I czy gdzieś w Polsce jeździ SG 3X3? |
Po 3 latach odpowiem ci że tak: TWB (jest też foto wnętrza takiego wehikułu: TWB)
PS: Ponoć są też na świecie MANY SG263, więc mające tylko 260 KM. TWB
| Kędzior napisał: |
Moje pytanie jest następujące: czy owe egzemplarze nie miały czasem silników: MAN D0826 LUH 03 sprzężonych ze skrzynią biegów: Voith D851.3 ?
Bardzo proszę o odpowiedź. |
Z LINKA wychodzi że chyba tak.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kędzior  *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Miejscowość: Niederschlesien Pochwał: 6
|
Wysłany: 2009-11-29, 19:23 Temat postu: |
|
|
| oolek15 napisał: |
Moje pytanie jest następujące: czy owe egzemplarze nie miały czasem silników: MAN D0826 LUH 03 sprzężonych ze skrzynią biegów: Voith D851.3 ?
Bardzo proszę o odpowiedź. |
Z LINKA wychodzi że chyba tak. |
A zauważyłeś, że autor tamtego artykułu pyta w tym temacie o właściwą informację, i przypadkiem jestem to ja?
Zaznaczyłem znak zapytania, bo nie mam pewności co do tej kwestii.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2009-11-29, 21:34 Temat postu: |
|
|
A zauważyłeś, że autor tamtego artykułu pyta w tym temacie o właściwą informację, i przypadkiem jestem to ja?
|
Skoro ty to pisałeś, to mam pytanie skąd wzięło się w rybryce "miejsce produkcji" Niemcy oraz Polska
Po za tym autobus jest produkowany do tej pory.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Kędzior  *Moderator

Dołączył: 20 Lut 2007 Miejscowość: Niederschlesien Pochwał: 6
|
Wysłany: 2009-11-30, 01:15 Temat postu: |
|
|
| Amalio napisał: |
Skoro ty to pisałeś, to mam pytanie skąd wzięło się w rybryce "miejsce produkcji" Niemcy oraz Polska
Po za tym autobus jest produkowany do tej pory. |
Bo tak to jest, jak się szuka informacji o danym modelu a znajduje ich niewiele i są to - jak się okazało - nie do końca sprawdzone dane. Informacja o miejscu produkcji pochodzi z Wikipedii, a o historii modelu, po części z Infobusa i tyczyła się ona generalnie Polski, a nie produkcji modelu na świecie. Będzie to w najbliższym czasie poprawione.
[OT] Wszystkie materiały zgromadzone na stronie redaguję samodzielnie, bez niczyjej pomocy, więc nie miej do mnie za złe, że coś jest napisane nieco inaczej niż jak ty uważasz. Jeśli zaś posiadasz jakieś obszerniejsze informacje, to proszę podziel się nimi, a nie wytykaj od razu palcami i mieszaj z błotem. Weź też pod uwagę, że nie jestem robotem siedzącym 24h przy komputerze. Dziękuję za zrozumienie. [/OT]
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2009-11-30, 21:21 Temat postu: |
|
|
Czy ja Cię mieszam z błotem Co do źródeł wiedzy, to nie są one takie wygórowane. Zacznijmy od TWB na którym są zdjęcia Lion's Classic rocznik 2009. Co do miejsca produkcji... jest to model turecki i jest on produkowany w Ankarze o czym informują katalogi. Do pewnego momentu oferowany w "Europie".
No i zasadniczo nie powinno się raczej mówić o Lion's City LE jako następcy Classica. Jest to jeżeli już następca Lion's City T.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|
[ Strona wygenerowana w: 0.148972 sekund ] :: [ 22 zapytań SQL ]
|