| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
voy 

|
Wysłany: 2004-10-18, 15:17 Temat postu: O405N |
|
|
Co sądzicie o tym autobusie? Ja uważam iż mimo swoich lat nadal jest niezły, bije na głowę Neoplana N4016. Rzeszów eksploatuje 3 takie autobusy od 1995 i ponoć spisują się bardzo dobrze, są niezawodne a przy tym dość komfortowe.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
neoplan 
|
Wysłany: 2004-10-20, 17:21 Temat postu: |
|
|
Uwazam, ze to dobre autobusy. Gdansk ma 15 sztuk. Juz jezdza 10 lat i bardzo dobrze sie trzymaja. Jeszcze sa na oryginalnych silnikach i wciaz czuc moc. Sa tylko troche rozklekotane, ale to skutek zaniedbania ZKM Gdansk. Moze troche boli, ze zaoszczedzono na 3 drzwiach. Sa tylko 2 drzwiowe. Niestety nie nadaja sie na wszystkie linie.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2004-10-21, 19:05 Temat postu: |
|
|
:mrgreen::mrgreen: A ja jechałem tym Mercem w Gdańsku na 148 :o
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
neoplan 
|
Wysłany: 2004-10-21, 20:38 Temat postu: |
|
|
No byly to pierwsze niskopodlogowe. Pewnie wtedy jezdziles nimi na 148. Bo tak to sie trafiaja tam bardzo rzadko. Teraz maja swoje linie gdzie w miare sie nadaja. 116, 121, 124, 136, 139, 183, 195 czasem 106. A kiedys jezdzily na liniach gdzie powinny byc przeguby jak B, 111, 148, 169, 184. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2004-10-21, 21:49 Temat postu: |
|
|
Jechałem pod koniec sierpnia ale dziwne że wrzucili takie coś na 148, kompletnie się nie nadaje. A na 154 śmigały z niskich U18 oraz NG313...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Wiśnia 

|
Wysłany: 2004-10-22, 19:27 Temat postu: |
|
|
Ja nie jechałem "prawdziwym" O405N, tylko M122 w Gdynii. Taki sobie autobus. Cos pomiędzy B10BLE a gniotem.
To jest 200-tny post na nowym forum (i mój 32-gi) 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2004-11-18, 10:19 Temat postu: Jak sprawują się Mercedesy O405N we Wrocławiu |
|
|
Wiem, że nie tylko w Rzeszowie, w Trójmieście, ale również wrocławski przewoźnik DLA eksploatuje oryginalne Mercedesy O405N....
Jak one się spisują w KM Wrocławia - piszcie, proszę, swoje uwagi, obserwacje, bądź krytykę - dotyczącą tych autobusów...
Zapraszam... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inspektor 
|
Wysłany: 2004-11-18, 11:22 Temat postu: |
|
|
Tak,te Mercedesy jeżdzą na liniach DLA.Linie te są szczególnie dla osób mieszkających poza Wrocławiem w okolicznych wsiach,dla ludzi którzy dojeżdzaja nimi do Wrocławia.Kursuja one z centrum miasta do jego okolicznych wsi i małych miejscowości.Z racji że ja mieszkam we Wrocławiu więc nie korzystam z usług tej firmy tylko z MPK Wrocław.I również nigdy nie miałem okazji jechać autobusami owej firmy.Ale wrażenie robia dobre...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2004-11-18, 12:19 Temat postu: |
|
|
A czy z tego powodu DLA wprowadził również jakieś osobne opłaty, czty są to poprostu ogólnodostępne bilety KM ważne w pojazdach DLA jak i MPK...
| Cytat: |
| (..) Z racji że ja mieszkam we Wrocławiu więc nie korzystam z usług tej firmy tylko z MPK Wrocław.I również nigdy nie miałem okazji jechać autobusami owej firmy.Ale wrażenie robia dobre... |
Dzięki za przynajmniej tyle informacji . A Wiesz może w jakim są stanie wizualnym - dobrym, średnim, czy złym ...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Inspektor 
|
Wysłany: 2004-11-18, 13:12 Temat postu: |
|
|
| A czy z tego powodu DLA wprowadził również jakieś osobne opłaty, czty są to poprostu ogólnodostępne bilety KM ważne w pojazdach DLA jak i MPK... |
Niestety,DLA ma swoją taryfe,MPK swoja.Ceny w DLA są tylko nieco troche wyższe niż w MPK.
| A Wiesz może w jakim są stanie wizualnym - dobrym, średnim, czy złym ... |
Powiem ze DLA prezentuje sie nieźle.Autobusy jeżdzą zawsze czyste i błyszczące,nie są poobklejane rekalmami jak w przypadku niektórych z MPK(starszych szczególnie).Powiem jeszcze że MPK ostatnio bardziej zaczeło dbać o to aby ich autobusy wyjeżdzały zawsze błyszczące i pachnące... 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
voy 

|
Wysłany: 2004-11-18, 15:13 Temat postu: |
|
|
A w DLA są Mercedesy dwudrzwiowe czy trzydrzwiowe?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DAB 
|
Wysłany: 2004-11-18, 15:38 Temat postu: |
|
|
| Inspektor napisał: |
| ja mieszkam we Wrocławiu więc nie korzystam z usług tej firmy |
możesz nawet za darmo np. do takiego Auchan
| Autobusy jezdzą zawsze czyste i błyszczące, nie są poobklejane rekalmami |
Popatrz na te z w/w Auchan. Większość O405N jest poobklejana. Nie podobają mi się te ptaszki.
| voy napisał: |
| A w DLA są Mercedesy dwudrzwiowe czy trzydrzwiowe? |
Różnie
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2004-11-18, 15:49 Temat postu: |
|
|
| A czy z tego powodu DLA wprowadził również jakieś osobne opłaty, czty są to poprostu ogólnodostępne bilety KM ważne w pojazdach DLA jak i MPK... |
Niestety,DLA ma swoją taryfe,MPK swoja.Ceny w DLA są tylko nieco troche wyższe niż w MPK.
| A Wiesz może w jakim są stanie wizualnym - dobrym, średnim, czy złym ... |
Powiem ze DLA prezentuje sie nieźle.Autobusy jeżdzą zawsze czyste i błyszczące,nie są poobklejane rekalmami jak w przypadku niektórych z MPK(starszych szczególnie).Powiem jeszcze że MPK ostatnio bardziej zaczeło dbać o to aby ich autobusy wyjeżdzały zawsze błyszczące i pachnące...  |
Wielkie dzięki, to jest ciekawa informacja. Pozdrawiam
[ Dodano: 2004-11-18, 15:50 ]
| VOITH napisał: |
| ja mieszkam we Wrocławiu więc nie korzystam z usług tej firmy |
możesz nawet za darmo np. do takiego Auchan
| Autobusy jezdzą zawsze czyste i błyszczące, nie są poobklejane rekalmami |
Popatrz na te z w/w Auchan. Większość O405N jest poobklejana. Nie podobają mi się te ptaszki.
| voy napisał: |
| A w DLA są Mercedesy dwudrzwiowe czy trzydrzwiowe? |
Różnie |
Czy jechałeś którymś z tych autobusów. Wiesz może jaki jest stan od środka - czy są mocno zniszczone ?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
DAB 
|
Wysłany: 2004-11-18, 15:52 Temat postu: |
|
|
Ja ? jechałem dwudrzwiowym do ... Auchan pare razy. Powiem tak : Nie są najgorsze. Powiem inaczej są fajne dobre i dobrze zachowane
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |

|
Wysłany: 2004-11-18, 15:57 Temat postu: |
|
|
Dzięki.
A pamiętasz może ile mają lat. Tudzież ile lat są tam eksploatowane ?
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
|