| Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
| Autor |
Wiadomość |
NEO 

|
Wysłany: 2007-09-23, 15:29 Temat postu: O530K |
|
|
Depesza od J-31:
W serwisie EVOBUS stoją fabrycznie nowe autobusy dla MZK Bielsko Białej. Są to Mercedesy Citaro K. W ilości 5 sztuk. Fotki jutro...
Post edytowany. Mod. J-31 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Razor 688 

|
Wysłany: 2007-09-23, 17:22 Temat postu: Re: Nowe Mercedesy dla mZK BB?? |
|
|
| NEO napisał: |
| W serwisie EVOBUS stoją fabrycznie noweautobusy dla MZK Bielsko Białej.Są to Mercedesy Citaro K.W ilości 5 sztuk.Fotki doda,m jutro... |
Jesteś pewien że to są Bielskie Mercedesy O530 Citaro K. BTW: jakie mają malowanie mile były by widziane fotki. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2007-09-24, 09:11 Temat postu: |
|
|
Na wstępie dziękuję Neo za pomoc w przesłaniu wiadomości. Prosiłem Neo o to, ponieważ wiem, że nie tylko Razor 688 czeka na tą wiadomość ale też inni mkm-owie z Bielska.
Otóż rzeczywiście pojawiły się. Wydaje mi się, że o pomyłce być nie może. Są to na pewno 10 metrowe Citaro K i są one w malowaniu MZK Bielsko Biała
Obiecane fotki
http://www.km-forum.com.pl/galeria/details.php?image_id=9272
http://www.km-forum.com.pl/galeria/details.php?image_id=9273
http://www.km-forum.com.pl/galeria/details.php?image_id=9274
Pozwoliłem sobie nieznacznie zmienić tytuł tego tematu, aby przy okazji rozpocząć dyskusje o ... nowym produkcie jakim jest Citaro K. A jednocześnie całkowicie oddzielić temat o Citaro K od 12 metrowego Citaro
Tak się dobrze składa, że pokazywany przeze mnie w lato tester pojawił się na DTP w Warszawie, w sobotę w zajezdni MZA R1.
I przyznam szczerze, że ten mały autobusik nawet mi się spodobał. Wzorem SUrbinetto 10 jest to mały autobus, ale pojemny. A przynajmnie pojemny jest nowy tester formy Evobus Polska. Jakie w srodku są bielskie Citaro K, tego nie wiem. Mogę jedynie domyślać się, że będą podobne - teraz to ja będę liczył na Wasze fotki
A zatem, czego mogą się spodziewać miłośnicy w Bielsku Białej ? Fotki wnętrza testera

|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Razor 688 

|
Wysłany: 2007-09-24, 09:58 Temat postu: |
|
|
| J-31 napisał: |
| Na wstępie dziękuję Neo za pomoc w przesłaniu wiadomości. Prosiłem Neo o to, ponieważ wiem, że nie tylko Razor 688 czeka na tą wiadomość ale też inni mkm-owie z Bielska. |
No ja jestem w szoku wielkie wielkie podziękowania dla kolegi J-31 za poświęcony czas.
Moja opinia:
Mercedesy wyglądają fajnie szkoda tylko ze spascili łuk w malowaniu. Co do Citaro 12m na razie nie zanosi się na zakup nowych autobusów.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
J-31  @Naczelny Moderator

|
Wysłany: 2007-09-24, 10:11 Temat postu: |
|
|
Poszperałem trochę po naszym forum. Ponieważ chciałem się dowiedzieć - jakich autobusów szukało MZK B-B, tzn. na co był przetarg (na 12-metrowce, czy na krótsze).
I znalazłem w dziale "Przetargi" temat "Przetarg na 10 nowych autobusów w Bielsku Białej". A w nim, m.in.:
| Razor 688, 21 lutego br. w temacie 'Przetarg na 10 nowych autobusów w Bielsku Białej', napisał: |
Miejski Zakład Komunikacyjny w Bielsku Białej z dniem dzisiejszym ogłosił przetarg na 10 nowych autobusów niskopodłogowych (...)
A więc samo SIWZ jest troche dziwne bo wychodzi na to że autobusy mogą mieć od 11,5 m długości do 12 a dopuszcza się że mogą mieć dwoje drzwi wieć.
A więc poczekamy zobaczymy jak to sie rozwiąże. (...) |
| I jeszcze Drentwy w tym samym temacie, 8 maja br., napisał: |
| Hmm, to jak to w końcu jest - na Beskidzkim Forum Komunikacyjnym napisano, że wozy będą mieć 10,5 metra - czyli łapie się tylko króciutkie Citaro K... |
Bingo Okazuje się, że nasz forumowy kolega, Drentwy, był jednak najlepiej poinformowany. Do Bielska już niedługo trafi 10 sztuk MB Citaro K.
Przyznam szczerze, że nie zdziwiłbym się gdyby ten "tester" był jednym z tych przyszłych bielskich Citaro... co poniekąd byłoby zgodne z prawdą, że na Transexpo 2007 miał pojawić się "bielski Citaro"
Póki co nówki postoją pewnie z parę dni w serwisie w Wolicy 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paweł 

|
Wysłany: 2007-09-24, 16:31 Temat postu: |
|
|
Bielski przetarg był ewidentnie rozpisany pod Citaro K, bo to była jedyna alternatywa dla, wątpliwej jakości, Solarisa U12 i Citelisa. A przy posiadanych srodkach finansowych na nic innego MZK nie mogło sobie pozwolić. Wiec podjeto decyzję by dopuścić Citaro K, bo wozy klasy midi w Bielsku-Białej są potrzebne.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
stachu 

Dołączył: 18 Lip 2007 Miejscowość: Gliwice ( całe woj. śląskie)
|
Wysłany: 2007-09-24, 17:11 Temat postu: |
|
|
Bardzo fajne są te MB Citaro K. Bardzo mi się spodobały. 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
pmaster 

|
Wysłany: 2007-09-24, 17:25 Temat postu: |
|
|
Mały rozstaw osi mają, 2. drzwi są za blisko przodu i wogóle dziwnie to wygląda
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
drentwy 

|
Wysłany: 2007-09-24, 18:34 Temat postu: |
|
|
^ Ano, jakoś pokracznie wyszedł. U10 ma znacznie lepsze proporcje. Ale i tak sympatyczny w sumie 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Shadow238  *Moderator

|
Wysłany: 2007-09-24, 18:59 Temat postu: |
|
|
No to wybada mi tylko pogratulować dla MZK Bielsko- Białej. A widzisz kol. razorze688 jednak coś się poprawia w MZK 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2007-09-24, 19:03 Temat postu: |
|
|
Citaro to fajny autobus, ale malowanie mogłoby być lepsze 
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Paweł 

|
Wysłany: 2007-09-24, 20:27 Temat postu: |
|
|
| Amalio napisał: |
Citaro to fajny autobus, ale malowanie mogłoby być lepsze  |
Malowanie jest takie, jakie miało byc.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Amalio 

Dołączył: 31 Gru 2006 Miejscowość: Gliwice Pochwał: 7 Ostrzeżeń: 1
|
Wysłany: 2007-09-24, 20:34 Temat postu: |
|
|
| Paweł napisał: |
| Amalio napisał: |
Citaro to fajny autobus, ale malowanie mogłoby być lepsze  |
Malowanie jest takie, jakie miało byc. |
Może i jest takie jak miało być, ale nie zmienia to faktu, że przede wszystkim tył wyglada tragicznie.
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
ppln 

|
Wysłany: 2007-09-24, 20:56 Temat postu: |
|
|
Tył jest całkiem ładny, ale boki wyglądają nieco odpustowo...
|
|
|
|
| Powrót do góry |
|
 |
Bartek 

|
Wysłany: 2007-09-24, 21:19 Temat postu: |
|
|