Strona Główna Autobusy Zagraniczne marki MAZ MAZ-y w Polsce

MAZ-y w Polsce

Tutaj są prowadzone dyskusje oraz wyrażane opinie o autobusach marki MAZ...

Moderator: mods


Post 2016-06-20, 15:32
KB Awatar użytkownika

Posty: 948
Lokalizacja: BB/Katowice/Rybnik

Marcin N pisze:
Są. Ale ogólnikowo jednak deskorolki, przeguby i knypek są bardziej związane z PKM niż te solówki.

Na pewno :?: Doszły mnie słuchy, że one są również IREXowe.
http://www.kmrow.vot.pl - ROWkom - Regionalny Informator Komunikacyjny

Post 2016-06-20, 16:50

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne
W żadnym wypadku! Fakt faktem z Irexem są związane ale kierowcami. Cała trójka przegubów jest obsadzona kierowcami z Irexu i jeździ na ex. Irexowych planach. Deskorolki z kolei są bardziej rezerwą i tylko 282 pojawia się na 655 a 283 na 14.

Post 2016-10-17, 13:35

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne

Post 2016-10-17, 17:48
J-31 Awatar użytkownika
Administrator
Administrator

Posty: 32218
Lokalizacja: Warszawa

To oznacza koniec kariery firmy Glaspo na rynku produkcji autobusów Maz z nazwą Glaspo ;)
Obrazek

Post 2016-10-17, 21:52
Auper Awatar użytkownika
Moderator
Moderator

Posty: 2272
Lokalizacja: Tychy

Jezu autobusy na moim podwórku, tego nie grali...;)

Post 2016-10-18, 03:27

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne
Fajna sprawa aczkolwiek nie wróżę im sukcesu, boom na przetargi w GOPie przespali dając szansę SORowi. Jedyna nadzieja w tak jak sami napisali małych miastach. Chociaż czuję, czy czasem nie wejdą w PKM jeszcze głębiej i w tym przetargu na 62 sztuki coś nie nabrużdżą.

Post 2016-10-18, 08:52
Auper Awatar użytkownika
Moderator
Moderator

Posty: 2272
Lokalizacja: Tychy

Nie no w naszym regionie autobusy się kupuje cały czas, a sor miał swoje 5 minut które zaraz się skończy, bo maz po prostu wygra ceną a tyko to się liczy...:) ja ciekaw jestem jakości tych wyrobów

Post 2016-10-18, 14:12

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne
Ta demówka z targów już stoi na Towarowej ;)

Post 2016-10-18, 21:05
J-31 Awatar użytkownika
Administrator
Administrator

Posty: 32218
Lokalizacja: Warszawa

A gdzie konkretnie w Tychach, MAZ chce produkować ? Zbudują jakiś zakład, czy wykorzystają czyjąś infrastrukturę ? ;)
Obrazek

Post 2016-10-19, 07:06

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne
Kto to wie... Na bazie już nie ma gdzie igły wsadzić więc pewnie coś zbudują sami albo wynajmą.

Post 2016-10-19, 23:27
Auper Awatar użytkownika
Moderator
Moderator

Posty: 2272
Lokalizacja: Tychy

A może taka potrzeba zostanie uwzględniona przy planowanym remoncie na zajezdni i jednak gdzieś tam to upchną...?

Post 2017-03-23, 20:38

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne
http://www.transport-publiczny.pl/mobil ... 54738.html
Oni ledwo mają miejsce na obsługę swoich aut a tu chcą zaś szopkę z tymi MAZami odwalać.

Post 2017-03-23, 21:44
J-31 Awatar użytkownika
Administrator
Administrator

Posty: 32218
Lokalizacja: Warszawa

Jak czytam ten artykuł to normalnie kiszki mi się skręcają ze śmiechu. Pozwolę sobie na kilka cytatów :retard:

popracujemy trochę nad jego designem, żeby nabrał trochę ładniejszego wyglądu.

Nie mogę się doszczekać :-P

Wszystkie defekty przy poprzednim MAZ-ie zostały już usunięte

Wszystkie, czyli które ?

Obecnie mamy najlepsze komponenty na rynku, więc nie ma tak naprawdę co tutaj już zmieniać.

Jeszcze nie zaczęli produkcji, a już mają najlepsze komponenty na rynku ? ;)

MAZ jest jedynym autobusem, oprócz Mercedesa, który ma silnik Mercedesa

Naprawdę ?

Wielu klientów, nawet tych, którzy nie mieli do czynienia z MAZ-em, decydują się na zakup ze względu na to, że mamy tę właśnie jednostkę napędową


W Europie Wschodniej jednak te elektrobusy jeszcze nie są tak potrzebne. Z resztą Euro6 również, bo funkcjonuje tam jeszcze Euro5. My tutaj musimy ich napędzać i pilnować, żeby coś dla nas produkowali i zmieniali.

Gdybyśmy nie byli w Unii, to te elektryki też by nam "nie były potrzebne" włącznie z Euro 6 :chytry:
Obrazek

Post 2017-03-24, 09:22
Auper Awatar użytkownika
Moderator
Moderator

Posty: 2272
Lokalizacja: Tychy

Może inaczej, te elektryki i Euro6 i tak nie są nam potrzebne, tylko niestety odgórne naciski nie zostawiają nam wyboru...

A co do jednostek mercedesa, no przyznać trzeba że napęd MAZ miał zawsze konkretny

Post 2017-05-31, 14:58

Posty: 3640
Lokalizacja: Łaziska Górne
http://phototrans.pl/14,874803,0,_______203088_162.html
To Ci niespodzianka, Kłosok sprawił sobie nowego MAZa... ;)

PoprzedniaNastępna

Wróć do MAZ